URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Un ple positiu.

Alternativa | 24 Desembre, 2016 02:47 | facebook.com twitter.com

Aquest divendres 23 de desembre s’ha realitzat una sessió extraordinària del Ple de l’Ajuntament. Un ple positiu a la fi s'inicien els procesos per modificar el Reglament de Participació Ciutadana i recuperar la plusvàlua de la compra del Cinema Capitol, dues reivindicacions que veniam fent fa temps. A més a més s'ha acceptat la nostra proposta d'allargar de 15 a 30 dies el procés d'exposició del projecte de la segona fase de reforma de la primera línia del Port de Pollença.

 

Volem mostrar la nostra satisfacció per iniciar-se a la fi el procés que toca dur a aprovació la modificació del Reglament de Participació Ciutadana, en la que tanta feina han fet els nostres regidors, tot i que això no ha de fer oblidar que aquest reglament ja hauria d’haver estat aprovat fa mesos, i que la inoperància de l’equip de govern ha anat retardant el procés.

 

Finalment també mostrar la nostra alegria per altre tema que veníam reivindicant tota la legislatura; l'aprovació de l’inici del procés per declarar nul l’acord de junta de govern amb que l’anterior equip de govern que  va condonar el pagament de la plusvàlua als antics propietaris del Cinema Capitol. Una il·legalitat, i un tracte de favor que vam denunciar  durant la campanya electoral, cosa per la qual ens van denunciar Tots per Pollença a la Junta Electoral (sense resultat).  El més sorprenents és que els regidors i partits implicats en aquesta ilegalitat han reconegut el seu error però tres han votat en contra (Tots per Pollença, PP i Pi) i UMP s'ha abstès, amb el que ha hagut un empat a vots 8 a 8 que ha resolt el vot de qualitat del batle.

També estam contents de que l'equip de govern hagi acceptat la nostra proposta d'allargar el procés d'exposició pública del projecte de la segona fase de la reforma de primera línia de 15 a 30 dies.

El regidor Martí Roca és encara oficialment regidor del PI, i tot i haver anunciat abandonar el partit, en aquestes votacions el comptarem com a tal.

A continuació teniu un resum del Ple:

1. Aprovació, si procedeix de les actes anteriors. Aprovat per unanimitat.

2. Declaració de l'any 2017, Any Dionís Bennàssar. Aprovat per unanimitat.

Després de 50 anys de la seva mort, el 2017 serà l'any d'un dels fills il·lustres del nostre poble, un dels exponents del que és coneguda com l’Escola Pollencina, i una influència per a les futures generacions d’artistes pollencins, i mallorquins. Així durant l'any 2017 es duran a terme, entre d’altres, diferents activitats com: una exposició de primavera a l'Església del Convent de Sant Domingo, visites guiades a dita exposició, tallers per escolars, o unes jornades d'estudis coordinades amb la UIB.

3. Aprovació inicial, si procedeix, del projecte d’obres "Peatonització i millores urbanes del passeig Saralegui, passeig Londres i avinguda Alemanya del Port de Pollença. Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP) i 10 abstencions (PP, PI*, Tots i Alternativa).

Després de culpar a l'oposició del retard de les obres de segona fase pels problemes en l'aprovació de la modificació de crèdit, mesos després d'aprovar aquesta, s'aprova el projecte!!!, i les obres no començaran fins novembre!!! És més que evident que els culpables del retard són ells. I en són culpables per diversos motius:

Primer, el projecte es podria haver aprovat sense tenir la modificació de crèdit i no esperar fins ara, i segon, tardaren tres setmanes a sol·licitar les autoritzacions pertinents. I per més fer, un cop tinguda aprovada la modificació de crèdit tampoc s’aprovà el projecte ràpidament, sinó que s’ha esperat fins a aquest Ple. I al final, les obres no es poden començar perquè coincidirien amb la temporada, i per tant ja s’iniciaran al novembre del 2017. En definitiva, un desgavell

Nosaltres ja ens vàrem abstenir a l'aprovació de la modificació de crèdit i aquí l'hem mantingut. Encara no tenim clar que es compleixin els compromisos adquirits al seu moment sobre peatonalització (que l'objectiu sigui peatonalitzar, i que es tinguin clares les fases per aconseguir-la), participació (junta de portaveus per definir com ha de ser aquest procés de peatonalització i reunió pública explicativa), i que aquest passeig no es converteixi en una macroterrassa de bar (la suspensió de les reunions sobre la modificació de l’Ordenança d’ocupació de la via pública en són un exemple).

Durant l’exposició de la postura dels diferents partits, la dreta ha tornat a demostrar la seva fixació amb el tema de l’aparcament al Port de Pollença. Una fixació sense cap fonament com bé demostra l’informe de la policia que diu que al Port de Pollença no hi ha hagut cap problema d’aparcament aquest estiu. 

Per altra part l'equip de govern ha acceptat la nostra proposta d'allargar el procés d'exposició pública del projecte de la segona fase de la reforma de primera línia de 15 a 30 dies. Pensàvem que 15 dies en plenes festes no eren suficients i tenint en compte que les obres no començaran fins novembre de 2017, millor donar més temps per recollir propostes i facilitar la participació.

 

 

4. Aprovació, si procedeix, del conveni de col•laboració entre el Consell Insular de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença en matèria de carreteres. Aprovat per 9 vots a favor (Junts, UMP i Alternativa), i 8 en contra (PP, PI i Tots).

El consell cedeix a l'Ajuntament la titularitat de les carreteres que corresponen a la primera línia, i alhora concedeix una aportació de 494.000 euros, si bé condicionada a una possible baixa a l'adjudicació de les obres. Tot i que sempre és pot aconseguir un acord millor, creiem que no es podia deixar escapar la quantitat aportada pel Consell, i per responsabilitat hem votat a favor.

 

5. Aprovació, si procedeix, de l'inici del procediment de revisió en via administrativa d'acte nul en matèria tributària. Aprovat per 8 vots a favor (Junts i Alternativa), 1 abstenció (UMP) i 8 en contra (Tots, PI i PP). Aprovat pel vot de qualitat del Batle.

Amb aquesta aprovació s'inicia el procediment per declarar nul l’acord de la junta de govern en qué es condonà el pagament de la plusvàlua als antics propietaris del cinema Capitol (18.188,68 €). Ara es concedirà audiència als interessats per termini de 15 dies, després caldrà un dictamen favorable previ del Consell Consultiu de les Illes Balears, i la declaració definitiva de nul·litat correspondrà una altra vegada al Ple.

Nosaltres evidentment hem votat a favor, i volem manifestar la nostra satisfacció per mirar de posar remei a la il·legalitat i el tracta de favor comesos per l’anterior equip de govern.

Durant el debat, la posició de la dreta ha estat patètica. Han parlat de judicialització de la política, quan aquí l'única denúncia sobre el tema la va posar Tots a la Junta Electoral, quan nosaltres vàrem fer públic el tema. També han parlat que van fer tot de forma transparent quan just vam conèixer el tema a la dació de comptes del darrer ple de la passada legislatura, una dació obligada per llei i només nosaltres vam detectar aquesta il·legalitat en les seves 99 pàgines.

Tots, PP i PI han vengut a dir que aquest tema és una altra irregularitat, de les moltes que tant abans com ara es cometen, quan en tot moment sabien que això era més que una irregularitat, era una il·legalitat, com bé des d'intervenció es va explicar.

A aquesta legislatura havíem fet la petició en nombrosos plens que l'actual equip de govern demanés la recuperació de la plusvàlua, a la fi a aquest ple s'inicia el procediment per recuperar els doblers. El millor que podien haver fet avui en Tomeu Cifre i els seus acòlits és acotar el cap, i donar les gràcies perquè aquest tema no s’ha judicialitzat, però encara han tingut la barra de votar en contra i després diuen que defensen cada cèntim dels ciutadans.

 


6. Aprovació, si procedeix, de la substanciació de consulta pública prevista a l'article 133 de la Llei 39/2015, de l'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques amb caràcter previ a la modificació del Reglament de Participació Ciutadana.
Aprovat per unanimitat.

Amb caràcter previ a la modificació del reglament es demanarà l’opinió dels subjectes i organitzacions potencialment afectats per la futura norma i que tinguin capacitat d’obrar davant les administracions públiques (això ja ho férem nosaltres duran el procés). L’objecte de la consulta versarà sobre: els problemes que es pretenen solucionar, la necessitat de la seva modificació, els objectius, i les possibles solucions alternatives. Així estarà en exposició pública vint dies perquè tothom pugui dir el que cregui oportú.

Fa un any que després de molta de feina i nombroses reunions (amb associacions, partits i particulars) vam presentar un esborrany d'un nou reglament de participació ciutadana. A pesar de les nostres nombroses peticions, la falta de voluntat o competència de l’equip de govern ha fet que això no hagi estat així, i aquest tema no s’ha portat a ple fins ara i a  l'haver canviat la llei, no ha pogut ser per a la seva aprovació inicial com hauríem volgut,  sinó simplement per a aquest període de consulta pública prèvia a aquesta aprovació inicial que encara allargarà més el procés. Així i tot estam satisfets perquè l’aprovació del reglament està més prop, i l’equip de govern s’ha compromès a fer l’aprovació inicial al gener, tot i que no podem deixar de recriminar a l’equip de govern haver esperat tant de temps a iniciar el procés.

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb