URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Més irregularitats a EMSER

Alternativa | 19 Gener, 2017 23:44 | facebook.com twitter.com

NOTA DE PREMSA. MÉS IRREGULARITATS EN LA CONTRACTACIÓ D'EMSER

 

 Més irregularitats a EMSER: una nova contractació a dit incomplint el conveni i l'ordre de la llista del borsí.


 

Des d'Alternativa denunciam públicament una nova irregularitat en la contractació d'EMSER, l'empresa municipal que s'encarrega de la recollida de residus i de l'aigua: un contracte a dit, incomplint el conveni i l'ordre de la llista del borsí.

Fa uns dies ens arribaren informacions referents a que s'havia contractat un treballador, per cobrir una substitució per vacances, saltant-se l'ordre de la llista del borsí.

El conveni laboral d'EMSER diu en el seu article 50 b): «La contractació temporal es realitzarà per ordre rigorós de llista. Una vegada finalitzat el seu contracte, el treballador passarà a l'últim lloc de la llista, sempre i quan hagi treballat un mínim de dos mesos.» És, per tant, ben clar i explícit.

Des d'Alternativa, que som membres del Consell d'Administració de l'empresa municipal, vàrem demanar aclariments i explicacions al gerent de l'empresa, Tomeu Servera, i al president de l'empresa Miquel Àngel March i regidor responsable Andrés Nevado.

Per tota resposta hem obtingut un escrit del gerent en què, lluny d'atribuir-ho a un error, confirma la irregularitat i la justifica dient que és «el més lògic i convenient per l'empresa» ja que aquest treballador ja coneix la ruta i el funcionament de la grua del lloc d'anteriors substitucions. Que això pot ser una avantatge no ho negam però resulta que, a diferència d'una empresa privada en què l'amo fa el que vol, en una pública s'han de seguir les normes que allunyin l'arbitrarietat, abús de poder i possibles clientelismes. Què ens assegura que no hi ha altres interessos per part de la gerència en aquesta contractació? El conveni està fet per alguna cosa, i no per a què el gerent faci i desfaci i l'incompleixi quan ell vulgui. O quina part del concepte «ordre rigorós de llista» no ha entès? Des d'Alternativa ja hem reclamat en diverses ocasions que es fixin els objectius (que no estan fixats) pels quals el gerent de l'empresa cobra 5.000 euros cada any de plus: quasi que ens conformaríem amb què complís la normativa i el conveni laboral. Cal recordar, fet que ho agreuja, que el gerent ja va ser demandat per un treballador per incompliment del mateix article del conveni, ja que el va saltar en la llista del borsí, i en la sentència li va ser reconegut el dret de ser cridat per ordre rigorós de llista.

Però encara més greu és que aquesta actuació de la gerència està amparada, o com a mínim consentida per l'equip de govern que, en la nostra demanda d'informació, han transmés la decisió del gerent sense qüestionar-lo per res. Sembla ser que aquesta empresa en lloc de ser pública i per tant tenir una direcció política, ha passat a ser «el cortijo» del gerent, amb la connivència del batle March.

Comentaris

Joan Ramon

Sinergies perdudes

Joan Ramon | 21/01/2017, 11:26

Sense necessitat d'haver de defensar monpare, que es sap defensar totsol, dir que trob bastant patètic primer la tècnica del calamar "anònim" diguent que contractava irregularment, per començar curiós que es digui d'una persona que per damunt ell tenia un regidor i un gerent (mal de creure diria) , a més de ser una persona jubilada fa 5 anys, per tant això em fa pensar que és veraç allò que es diu a l'article i l'únic recurs de l'anonimat es la tècnica del calamar per no haver de respondre. Salut

Bé happy

Junts all together

Bé happy | 20/01/2017, 23:40

deu ser que el gerent és d'algun partit que hi hagi anònims histèrics i Istrionics per defensar allò que no es pot defensar?

Indignat

Re: Més irregularitats a EMSER

Indignat | 20/01/2017, 20:08

Idò denúncia inmediata alla on pertoqui!
Aquest equip de Govern, permet irregularitats a EMSER i entre el personal del propi Ajuntament.
I aquests eren els que xerraven de transparència...
Haurien d'estar empegueits.
I ja és ben hora que enviin al gerent d'EMSER cap a casa seva.
És una vergonya el que està passant.
Crec que entre tots hauriem de sortir al carrer a fer visible el rebuig a polítiques com aquestes.
Cal protestar enèrgicament.

Alternativa

"al sabio-necio"

Alternativa | 20/01/2017, 19:52

Fer acusacions infundades des de l'anonimat demostra la falta d'arguments davant d'una denúncia objetiva i específica com la nostra. Com diu Miriam el que és més indignant és que hi hagi gent que encara defensi una mangarrufa com aquesta.

el sabio señala la luna y el necio mira el dedo

Re: Més irregularitats a EMSER

el sabio señala la luna y el necio mira el dedo | 20/01/2017, 16:53

De les contractacions a dit que feia a emser en Juan Ramón vostro no vos queixaveu

Toni

Ja ho val

Toni | 20/01/2017, 13:18

Si senyor, si això són les polítiques d'esquerres promeses per Junts Avançam...

Miriam

Re: Més irregularitats a EMSER

Miriam | 20/01/2017, 09:41

Si l'excusa és que aquest treballador coneix bé les rutes, jo els dic: què passa amb aquells que volen tenir la oportunitat de conèixer-les també? Sempre passa el mateix: volen experiència però no ajuden als nouvinguts a adquirir-la, s'estimen més seguint donant treball als qui ja coneixen en lloc d'ajudar a aprendre a aquells que encara no han tengut l'oportunitat.
I més indignant és que la gent no vulgui saber res d'aquest tema i, a més, els ho diguis i la seva resposta sigui: "i què hem de fer nosaltres?". Idò, jo crec que si tenguessin un poc més d'interès, això es podria solventar, però...està vist que la gent s'estima més mirar cap a un altre costat.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb