URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Participació, fàbrica, ultimàtum UMP... Preguntes i respostes

Alternativa | 04 Febrer, 2017 19:55 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu les respostes de l'equip de govern, als nostres precs i preguntes del darrer ple. Aquestes les vam fer al ple de novembre però no han estat contestades fins aquest darrer ple.

PREGUNTES

1 - Al ple de maig en referència al cobrament de la plusvàlua condonada del cinema Capitol a l'anterior legislatura, el Batle va dir que l'equip de govern volia reclamar la liquidació d'aquesta condonació, però per saber si es causa de nul·litat o anul·labilitat i si és un procés de revisió d'ofici o un procés de lesivitat calien informes jurídics previs. Mig any després han fet aquests informes?

Aquesta pregunta ja no tenia sentit a aquesta sessió, ja que al Ple extraordinari de desembre es va aprovar l'inici del procés per declarar nul l'acord de junta de govern amb què l'anterior equip de govern va condonar el pagament de la plusvàlua als antics propietaris del Cinema Capitol.

2 - Hem vist com ha passat el temps, i els terminis del procés participatiu per decidir els usos de Can Febus i la Vinyeta del Pont Romà ja s'estan incomplint. Quin és el motiu?

El motiu de l'incompliment dels terminis és el fet que era la Fira, poc oportú per fer-ho segons ells, després va venir Nadal, que tampoc creien que anàs bé, i decidiren deixar passar Sant Antoni, per posar-s'hi de forma continuada. Per la setmana següent al Ple estava previst reiniciar les reunions i seguir el procés.

Tot junt sembla un mal acudit. L'empresa contractada va fer un calendari, i l'equip de govern ja sabia que hi havia la Fira i Nadal pel mig, i en cap moment varen dir que els semblàs un problema. Pel que fa a tornar a fer reunions la setmana ja ha passat, i que sabem no n'han fet cap ni una.

3 - A passats plens ens varen dir que pensaven fer complir la moció del 2012 per instar al Departament de Patrimoni Històric del Consell a l'obertura del corresponent expedient sancionador als propietaris de l'antiga fàbrica de Can Morató pel seu incompliment de la Llei 12/98, de Patrimoni Històric. Ho han fet?

El regidor va admetre que no s'ha fet cap instància a Patrimoni Històric per obrir expedient sancionador. Segons el regidor els propietaris han fet accions per condicionar la Fàbrica, però ha dit que si persisteix la deixadesa ho faran.

En aquest sentit, l'equip de govern no ha fet res, i cada vegada que demanam pel tema surten amb excuses.

4 - Al ple de febrer digueren que s'havien reunit amb la propietat i que aquesta estava disposada a deixar la Fàbrica en millors condicions, cosa que no s'ha produït. Han tornat a reunir-se amb la propietat? Han arribat a algun acord? Si la propietat no actua (cosa més que evident) estan disposats a dictar un ordre d'execució, per tal que la propietat arregli la Fàbrica?

 que s'han tornat a reunir, i els propietaris els han dit que la seva voluntat és millorar la situació de la Fàbrica. Pel que fa a l'ordre d'execució el regidor ha dit que la propietat ha fet obra en compliment de l'ordre d'execució, ja que aquesta anava enfocada a donar més seguretat a la via pública.

No sabem quin és aquest ordre d'execució, i com hem dit a la pregunta anterior, tot ens sona a excuses.

5 - Quan pensen complir la moció aprovada per aquest Ple al novembre del 2015, i establir un conveni de col·laboració amb SomEnergia per garantir el subministrament elèctric a les llars amb dificultats econòmiques?

S'ha contactat amb Som Energia, ja que tenen constància que aquesta col·laboració existeix a diversos municipis, i els han demanat que facin un esborrany de conveni, ja que ells no tenen referències.

En aquest tema passa un poc el mateix que amb la contractació, l'equip de govern resta immòbil i el temps passa, concretament un any i dos mesos des de la moció i tan sols han demanat un esborrany de conveni a la companyia. D'aquí a què estigui firmat....

6 - Ara que arribarà el moment de fer la licitació del subministrament elèctric, pensen complir la moció aprovada el 2014 per tal de garantir el subministrament als edificis municipals d'energia 100% renovable?

.

Una resposta seca i simple. És cert que per sentir excuses barates val més contestar amb monosíl·labs, però un mínim d'explicació no està de més, que això és un ple municipal, i els ciutadans mereixen explicacions!!!

En referència a l'ultimàtum públic que va realitzar Unió Mollera Pollencina, fem una sèrie de preguntes al seu regidor.

7 - Al segon punt del seu escrit UMP carrega sobre Alternativa la responsabilitat de no haver aprovat la modificació de crèdit de la segona fase al ple de juliol. Per què només citau a Alternativa quan els partits que han mostrat més oposició al ple amb els seus vots han estat Tots per Pollença, el PP i el PI ?

Segons el regidor Nevado varen parlar de tots els partits, però com que nosaltres els vàrem donar suport a la investidura, els podríem donar un poc més de suport en aquest tema.

No estaria de més que el regidor de UMP tornàs a llegir l'escrit del seu partit, i vegi quin tracte rep cada partit. I en segon lloc si esperen el nostre suport, el primer que han de fer és complir els compromisos firmats a aquella investidura.

8 - El regidor delegat del Port de Pollença amb dedicació exclusiva considera que no té cap responsabilitat en el retard de la segona fase de les obres de primera línia? Per què no s'ha presentat encara el projecte? Quan el pensen presentar? Perquè si la modificació de crèdit es va aprovar al ple del 29 de setembre no es van demanar les autoritzacions sectorials de Costes, Carreteres, Litoral i Ports fins al 17 d'octubre?

El regidor de UMP ha dit que si que és responsable, com qualsevol altre regidor. Cosa que ens sembla bé que reconegui, tot i que a l'ultimàtum (amb la moció de censura palpable) que feren aquesta assumpció de responsabilitats brillava per la seva absència.

Pel que fa al projecte, dir que aquest ja va ser presentat i aprovat per Ple (ara està en exposició pública) amb un considerable retard. Pel que fa a les autoritzacions sectorials, segons el regidor es va fer bastant via, donades les dimensions del projecte. El que passa és que no el tenien enllestit, i la dificultat per aprovar la modificació de crèdit va ser utilitzada per justificar aquest retard.

9 - A l'escrit parlau de què Alternativa demanava "una peatonalització radical", quan en realitat el que vam demanar, que consta en acta i va ser acceptat per l'equip de govern, és que l'objectiu de la segona fos peatonalitzar com a mínim fins a l'Avinguda París, que calia tenir clara la mobilitat abans de començar les obres, que s'havia de fer de forma participativa i informant del procés. Per què heu reduït tota una sèrie de propostes acceptades pel vostre regidor a "una peatonalització radical"?

UMP va dir que nosaltres defensàrem a la comissió informativa una peatonalització radical, i ells una progressiva.

Segons sembla, el regidor de UMP no entén les nostres preguntes, o no les vol entendre. Nosaltres mai ens hem oposat a una peatonalització progressiva, tan sols hem demanat els que ja hem dit massa vegades, i que segons ells és una peatonalització radical.

10 - En què es fonamenta la vostra afirmació a l'escrit de què els projectes i millores que Pollença necessita poden ser llastats per concessions i mesures radicals que Alternativa exigirà a canvi del seu suport? Podeu posar un exemple concret de quan ha passat això?

"Son sólo frases hechas". Andrés Nevado dixit!!!

Frases fetes i publicades al seu ultimàtum, mentides que l'únic que cercaven era embrutar la nostra imatge. Encara és l'hora que UMP es disculpi i admeti que aquell escrit està fora de lloc.

 Albercocs i cireres

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb