URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Participació ciutadana i llei de protecció dels animals. (ple ordinari de febrer)

Alternativa | 21 Febrer, 2017 18:35 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous 23 hi ha ple ordinari a les 20 h a la Sala Consistorial. Hi podeu assistir de públic o seguir-ho en directe per Ràdio Pollença, al 107.9FM a www.radiopollença.net. Al nostre perfil us informarem del desenvolupament del ple.
 
Un ple on a la fi es presenta per a la seva aprovació inicial la modificació de l'actual reglament de participació ciutadana que vam lliurar ja fa més d'un any a l'euip de govern, també hem presentat una moció per complir  la llei de Protecció dels Animals que viuen en l’entorn humà ieliminar la presència del gall al dalt del pi.
 
1- Modificació del Reglament de participació
 
Fa més d'un any que vam presentar l'esborrany de nou reglament de participació ciutadana després de nombroses reunions, taller... Ara a la fi es presenta al ple. El Reglament de Participació Ciutadana actual és del 2001 i ja ha quedat obsolet en alguns aspectes: canvis legislatius que no es recullen, poques facilitats per a la intervenció del ciutadà davant el Ple, poca reglamentació de transparència per part de l'Ajuntament... 
 
2-Poder general per a plets
 
Es tracta d'actualitzar la llista d'advocats que actuen en nom de l'Ajuntament, perquè el darrer poder és del 2003 i n'hi ha que ja estan jubilats i n'hi ha de nous.
 
3 -Reconeixement extrajudicial de crèdit 2-2017
Segon ple ordinari  i segon reconeixement de  200.000 euros en factures extrajudicials.
 
4-5 i 6 Modificació de la imputació pressupostària del deute per l'expropiació de Can Bach
Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Quan es va fer l'expropiació del solar de can Bach l'Ajuntament va haver de pagar una indemnització de més de 2 milions d'euros. Això ja està pagat però aquest pagament s'ha d'imputar a un pressupost. Com la llei Montoro ens obliga a un límit de despesa, implica que han hagut d'imputar aquesta despesa (ja pagada) als pressupostos de diferents anys, ja que si no implicaria haver de reduir 2 milions de despesa d'altres partides. Però el fraccionament que es va fer suposava imputar 860.000 € al pressupost 2017 i 761.000€ al pressupost 2018. Ara que s'han posat a fer el pressupost de 2017 han vist que que 800.000€ en un sol pressupost implica que han de retallar totes les partides (i lo pitjor de tot és que l'Ajuntament té superàvit, visca Montoro), així que proposen fer un fraccionament distint: 369.000 el 2017, i 405.000€ el 2018, el 2019 i el 2020 i 36.000 el 2021. 

7 -Moció d'Alternativa per llevar el gall del Pi
 
Explicada ja i publicada a un anterior article.
La nostra moció hauria de ser innecessària, fa anys que l'Ajuntament incompleix la llei de Protecció dels Animals que viuen en l’entorn humà. De fet, va ser multat l’any 2010, té un expedient sancionador obert al 2015 i l'actual equip de govern va ser advertit fa un any que la utilització del gall és una infracció molt greu que no s'havia de repetir.

 

8 - Pla de Desenvolupament Turístic
Es duu l'aprovació del Pla de Desenvolupament Turístic massa similar al que es va presentar la passada legislatura. Com diu el manifest "Sense Límits no hi ha futur que hem signat a Alternativa"; 

 Les Illes viuen una situació límit. Seguir creixent a costa del territori, com fins ara, ja no és possible, perquè això ens du cap al col•lapse.No ens volem acostumar a la massificació, no volem batre rècords turístics cada any, no volem veure com s’urbanitza 1 hectàrea al dia, ni volem que es destrossin més ecosistemes únics. No podem permetre que s’esgotin els recursos naturals, ni perdre més qualitat de vida. Estem cansats de veure com s’urbanitza fora vila i la vorera de mar, esborrant per sempre paisatges irrepetibles i una cultura rica i arrelada. No volem ser estrangers a la nostra terra, ni acceptam convertir-mos en un parc temàtic, on els seus habitants formem part d’un decorat. De cap manera!

Volem viure a ca nostra dignament, sabem que és possible i no quedarem mans plegades, esperant que tot peti. Els responsables públics no poden no fer res, aquesta vegada no. S’ha de rompre la inèrcia, el tanmateix i la por. És l’hora de decidir, de ser valents i conseqüents, perquè ens ho jugam tot.


-Moció de PP-TOTS-MR sobre arrendament turístic
 
Una moció que han presentat el darrer moment  de forma conjunta l'oposició de dretes i que hi haurà que votar la seva urgència.


 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb