URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Nou reglament de participació ciutadana i surrealista divisió entre el batle i el seu equip de govern

Alternativa | 24 Febrer, 2017 20:39

Aquí teniu un resum del ple ordinari de febrer.Van faltar de forma justificada na Magdalena Seguí de Junts i en Martí Roca

Volem mostrar la nostra satisfacció i agraïment a tots els partits per l’aprovació amb unanimitat del reglament de participació ciutadana. En canvi volem mostrar la nostra decepció i indignació perquè la nostra moció per retirar el gall del pi de Sant Antoni no fos aprovada ja que la dreta (Tots i PP) optà per votar en contra de complir la llei, i l’equip de govern (Junts i UMP), excepte el batle, optà per una abstenció covard.  Prou surrealista que el batle votia favor d'una moció i que el seu equip de govern opti per l'abstenció.  Covardia nua i crua. Ara només ens cal esperar que el batle compleixi la seva paraula i el gall no torni a estar a dalt del pi mai més. Per desgràcia vist el vot dels seus companys de l'equip de govern no tenim gaires esperances de que això passi. Esperarem i lluitarem el que faci falta.

1.- Aprovació inicial, si procedeix, de la modificació del reglament municipal de participació ciutadana. Aprovat per unanimitat. 

A la fi és va aprovar (inicialment) el reglament de participació, més d’un any de retard, per culpa de l’equip de govern, ja que la feina ja estava feta. Recordam que la modificació del reglament es va delegar en els nostres regidors en els acords d’investidura i aquest han realitzat un procés participatiu que ha acabat amb un nou redactat, a partir de les aportacions de particulars, associacions i partits recollides en dit procés. Des d’aquí volem agrair a tots els que hi han participat i el suport i col·laboració de tots els partits. Ara només falta que l’equip de govern ho comenci a aplicar.

2.- Aprovació, si procedeix, de conferiment de poder general per a plets. Aprovat per unanimitat.

Calia renovar els poders d'advocats i procuradors, i així s’ha fet.

3.- Aprovació, si procedeix, d'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdit. Rebutjat per 7 vots en contra (PP i Tots) 2 abstencions (alternativa), i 6 a favor (Junts i UMP).

Estam parlant de quasi 200.000 euros de factures, i en aquest cas s’està convertint en una tònica de la legislatura. En l’extrajudicial ens trobam amb factures que s'han presentat tard, però també amb moltes que corresponen a àrees que ja no tenen crèdit, en una clara demostració de falta de planificació, a part de seguim amb factures de tasques i serveis prestats de forma totalment irregular. Per molt que l’equip de govern fes ostentació de la regularització i la realització de contractes, la veritat que l’únic contracte que està en procés de regularització és el de l’SMOE, la resta de contractes corresponen a adquisicions o tasques que venen subvencionades. Nosaltres ens varem abstendre, ja que creim que les persones i empreses que han treballat amb l’ajuntament mereixen cobrar, tot i que és cert que cal que l’equip de govern millori amb aquest tema, i si els volen aprovar, que almenys procurin ser tots els regidors, que ahir així l’haurien aprovat.

4., 5. i 6.- Aprovació, si procedeix, de la modificació de l'apartat tercer de 3 acords adoptats en sessió ordinària de l'Ajuntament Ple pel que fa a l'import pendent d'aplicació/ anualitats. Aprovats per 8 vots a favor (Junts, Ump i Alternativa) i 7 en contra (PP i Tots).

Són 3 punts que formen part del mateix, es voten per separat perquè són acords de diferents sessions, però són la mateixa operació.

El tema és que quan es va fer l'expropiació del solar de can Bach l'Ajuntament va haver de pagar una indemnització de més de 2 milions d'euros. Això ja està pagat però aquest pagament s'ha d'imputar a un pressupost. Com la llei Montoro ens obliga a un límit de despesa, implica que han hagut d'imputar aquesta despesa (ja pagada) als pressupostos de diferents anys, ja que si no implicaria haver de reduir 2 milions de despesa d'altres partides. Però el fraccionament que es va fer suposava imputar 860.000 € al pressupost 2017 i 761.000€ al pressupost 2018. Ara que s'han posat a fer el pressupost de 2017 han vist que 800.000€ en un sol pressupost implica que han de retallar totes les partides així es fa un fraccionament distint: 369.000 el 2017, i 405.000€ el 2018, el 2019 i el 2020 i 36.000 el 2021. 

Al final les administracions locals, amb superàvit i tot, patim la llei del funest ministre Montoro.

Graciós l’argument del regidor del PSOE sobre la citada llei, quan en realitat els socialistes han rebutjat en el congrés derogar aquesta llei. Al final tant el PP com el PSOE, com bé va dir la nostra portaveu, són el mateix, ENEMICS DE CLASSE!!!

7- Moció que hem presentat per eliminar la presència del gall a dalt del pi a les festes de Sant Antoni. Rebutjada per 7 en contra (PP, TOTS), 5 abstencions (UMP, PSOE, MES i ESQUERRA) i 3 a favor (Alternativa i el Batle).

Una gran decepció per a nosaltres i per la resta d’animalistes. Tots per Pollença i Populars de Pollença van votar en contra d’una moció que només demanava el compliment la llei, mentre que Junts Avançam i Unió Mollera Pollencina van embullar tant, amb una esmena sense sentit a la nostra moció, que al final el batle Miquel Àngel March Cerdà va votar a favor i la resta de regidors de l'equip de govern es van abstenir, a una moció amb la qual deien que estaven d'acord. Covardia nua i crua. Ara només ens cal esperar que el batle compleixi la seva paraula i el gall no torni a estar a dalt del pi mai més. Per desgràcia vist el vot dels seus companys de l'equip de govern no tenim gaires esperances de que això passi. Esperarem i lluitarem el que faci falta

8.- Aprovació, si procedeix, del Pla de Desenvolupament Turístic Municipal 2017-2018. Retirat de l'ordre del dia.

9. Moció d’urgència presentada pels grups municipals Tots per Pollença, el Partit Popular, i el regidor no adscrit Martí Roca per a la retirada de l'avantprojecte de modificació de Llei 8/2012 de Turisme relativa a la comercialització d'estades turístiques. Es vota abans la urgència, que és rebutjada per 9 vots en contra (Junts, UMP i Alternativa) i 7 vots a favor (PP i Tots).

La moció és debatrà al següent ple.

Fins aquí va durar la primera part del Ple, amb la segona part farem un altre article, amb les respostes de l’equip de govern als nostres precs i les nostres preguntes

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb