URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sense informació prèvia al darrer consell d'administració d'EMSER

Alternativa | 20 Març, 2017 08:22 | facebook.com twitter.com

A continuació teniu el resum del darrer Consell d'Administració d'EMSER del passat 17 de març.

Assisteixen: el president (Miquel Àngel March); els consellers-regidors Andrés Nevado, Maria Buades, Marina Llobera; i sense vot, el secretari Joan Jiménez, l'interventor Alberto Valincourt, el gerent Tomeu Servera i el delegat de personal Pere Sánchez.

No assisteix: Tomeu Cifre Bennàssar

La nostra regidora s'abstén en tots els punts ja que, només ha rebut un ordre del dia i cap documentació, tot i que ho va demanar uns quants dies abans. És surrealista que es pretengui que algú decideixi un sentit del vot sobre quelcom important com una plantilla o un pressupost sense haver-s'ho pogut mirar prèviament. I a la campanya deien que la participació seria un pilar d'aquesta legislatura...

1-Pressupost i plantilla

S'aprova la proposta de pressupost i plantilla, amb l'abstenció de Maria Buades i Marina Llobera.

Pel que fa al pressupost, el delegat de personal recorda que el seu conveni estableix que se'ls ha d'enviar la proposta als treballadors dos mesos abans de dur-ho al Consell d'Administració, cosa que el secretari confirma alertant que ens jugam una impugnació. S'acorda que els representants dels treballadors, prèviament a dur-se els pressupostos generals al Ple, faran propostes si en tenen.

Respecte la plantilla, el gerent diu que és com l'any passat, que hi ha 14 vacants, però que estan cobertes. El delegat de personal comenta que a EMAYA sembla que estan reconeguent com a fixos, als fixos discontinus, i que hi ha sentències del Suprem en aquesta línia...

L'interventor comenta que la liquidació provisional del pressupost anterior ha superat els 6 milions d'euros; i això pot implicar que igual EMSER passi a ser considerada una gran empresa. Ho hauran de mirar perquè en cas de ser així mplicarà fer una auditoria externa, liquidar IVA cada mes...

2-Proposta d'expedient disciplinari

S'aprova la resolució de l'expedient disciplinari a un treballador per una falta greu relacionada amb l'abandonament del lloc de treball injustificadament. El règim sancionador preveu la suspensió de sou i feina de 3 dies fins a 3 mesos, la inhabilitació d'ascensos durant una sèrie d'anys... La instructora proposa 1 mes de suspensió de feina i sou. El delegat de personal considera la sanció desproporcionada.

La nostra regidora s'absté, com ja hem comentat al principi, però manifesta que la sanció li sembla adequada.

3 i 4 -Dació de compte d'un requeriment de documentació i adjudicació del contracte de subministrament d'un camió recol·lector de càrrega posterior.

S'adjudica el contracte per 177.000€ a Zoeller Equipos Urbanos SL.

5-Expedient de contractació de subministrament de 5 compactadors elèctrics de 20m3 de capacitat

Es tracten de 5 compactadors que es volen instal·lar a la deixalleria nova: paper, plàstic, orgànica, rebuig i un de reserva, per si un està ple. Estaran a la part de la dreta, devora la sortida. Els camions petits, enlloc d'anar a buidar a la planta d'Alcudia, ho duran allà i quan estigui ple se n'ho duran cap a planta.

6- Fixació dels objectius del gerent i treballadors.

Es tracta d'una reclamació que la nostra regidora duu fent des del primer dia: que es fixin els objectius pels quals treballadors i gerència cobren un plus.

En el cas dels treballadors, ho tenen establert sobre el conveni i el tema es tractarà allà on correspon, que és en una mesa paritària i s'establiran els objectius per 2018.

En el cas del gerent, s'ha de decidir en el Consell d'Administració. Es presenta una proposta d'objectius per a la gerència que inclou: augment del % de residus recollits selectivament respecte l'any anterior; reducció del % de pèrdues d'aigua per sota la mitjana de Mallorca; que no hi hagi pèrdues econòmiques en l'exercici anterior; realització d'inversions l'any anterior que ajudin a millorar el servei, més enllà del manteniment.

La nostra regidora expressa els seus dubtes respecte la proposta, en primer lloc perquè hi hauria d'ahver una quantificació objectiva, i en segon lloc perquè els dos darrers objectius poden ser qüestionables o amagar possibles efectes adversos. Com que la regidora de Tots també expressa dubtes, s'acorda retirar el punt per tal que els consellers que no són del govern puguin fer propostes concretes de cara al proper Consell d'Administració.

7- Informació de la gerència

-El gerent informa sobre la denúncia per part d'un abonat de la Cala Sant Vicenç, que ha sortit en premsa aquests dies. Aquesta persona ja va posar un contenciós contra l'Ajuntament, i un recurs i va perdre. Ara ho ha presentat per la via penal.

Encara no li han enviat l'expedient i ha d'anar a declarar dia 3 de maig.

-Jornades sobre el cicle de l'aigua- 1 i 2 juny organitzades per EMAYA

-El 22 de març és el Dia de l'Aigua i ABAQUA organitza una jornada de portes obertes a les depuradores (el dematí).

El capvespre, a Inca, hi ha una reunió impulsada per EMSER i EMAYA, amb la intenció d'agrupar els subministradors públics d'aigua a Mallorca.

-Hi ha hagut un increment de generació de rebuig entre gener i febrer del 2017, d'un 15% més que l'any anterior. No se sap a què atribuir-ho, ja que no és que s'hagi reduït la recollida selectiva, ja que aquesta ha augmentat també. També una despesa de 4,3% més d'aigua respecte l'any anterior. 

-Recerca de fuites amb helio:

A diferència d'altres municipis, a Pollença, la cercada que s'ha fet no ha donat uns resultats boníssims. S'han revisat uns 10km de xarxa i s'han trobat 5 fuites, i no molt importants.

Per novembre es farà una altra recerca al Port. S'ha de tenir en compte que el percentatge de fuites és del 15% en tot el municipi, una xifra comparativament baixa respecte altres municipis de l'illa.Comentaris

Alternativa

Re: Sense informació prèvia al darrer consell d'administració d'EMSER

Alternativa | 30/03/2017, 17:20

No, si tens alguna informació que desconeixem ens la pots fer arribar. Al darrer Consell Administració varem quedar que al proper discutirem i aprovarem els objectius. El jurídic va venir a dir que el contracte estipula el que cobra, i si ha de cobrar menys (per exemple perque no se li paguin els objectius) s'ha de modificar el contracte.

Indig...

EMSER

Indig... | 29/03/2017, 10:52

Algú ha comprovat si es poden emprendre accions legals per aturar això?

Alternativa

Re: Sense informació prèvia al darrer consell d'administració d'EMSER

Alternativa | 28/03/2017, 16:32

"Indignat" la nostra representant al Consell d'Administració ha denunciat aquest tema una i altra vegada... El continuisme a EMSER és més que evident i denunciable.

Indignat

EMSER

Indignat | 26/03/2017, 11:10

Però com es pot permetre que el Gerent cobri la aquest complement o plus per objectius, sense tenir els objectius fixats????
De fet, s'hauria de tornar el que fins ara ha cobrat.
Per què es segueix consentint i NINGÚ en diu res al consell d'administració?
És una vergonya!!
No ha canviat res.
Estam com sempre.

JRV

Aigua no térbola...

JRV | 23/03/2017, 17:51

Estaria bé, i estaria en consonància amb la expressada voluntat de transparència pública, un di de portes obertes a Emser, amb visites a l'Azud de Ternelles, conducció original de 1808, de Ternelles a Pollença, i recorregut del mateix, Dipósits varis, conducció a Cala San Vicenç, etc...

JRV

Verbus fugit, scripta manet.

JRV | 23/03/2017, 17:47

No me crec el percenttge de 15% de fuites, mentres no se me demostri com jo se que s'ha de demostrar. A més que és refereix a 2015, i a hores d'ara, finals de Març de 2017, ja s'haurien de saber, documentades, les de 2016

Alternativa

Toni

Alternativa | 22/03/2017, 22:07

Si et refereixes a la nova deixalleria, el gerent va dir que pensava que s'obriria abans de l'estiu

Toni M.

punt verd

Toni M. | 21/03/2017, 11:58

cuant se podra emplear en nou punt verd?

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb