URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple ordinari de març

Alternativa | 28 Març, 2017 18:09 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous 30 hi ha ple ordinari a les 20 h a la Sala Consistorial. Hi podeu assistir de públic o seguir-ho en directe per Ràdio Pollença, al 107.9FM a www.radiopollença.net. A aquest perfil us informarem del desenvolupament del mateix.

1.- Aprovació, si procedeix, de les actes de sessions anteriors.  Portam un gran retard a l'aprovació d'actesde plens anteriors, ens han dit que en breu es solucionarà aquest tema de moment hem proposat penjar en la pàgina web de l'Ajuntament els audios de Ràdio Pollença per facilitar la seva consulta.

2.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient 2/2017 de reconeixement extrajudicial de crèdits que es va rebutjar a l'anterior ple amb els vots en cotnra de l'oposició de dretes.  Nosaltres a aquest punt normalment sempre hem optat per l'abstenció ja que encara que pensam que es poden fer les coses millor per part de l'equip de govern tampoc es tracta d'impedir el pagament de feines fetes.

3.- Dació de compte de les resolucions de Batlia contràries a les objeccions formulades de conformitat amb el disposat a l’article 218 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei reguladora de les Hisendes Locals(TRLHL), en redacció donada per l’article 2 de la Llei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l’administració local(LRSAL)

Una de les poques coses positives de la Llei de Sostenibilitat Pressupostària de l'any 2013 (més coneguda com Llei Montoro) és l'obligació que tenen els que governen de donar compte al Ple de les factures a les que l'Interventor hi ha posat alguna objecció normalment relacionada amb algun incompliment de la llei de contractes o de les bases d'execució del pressupost municipal. Una obligació que ha facilitat la labor de control de l'oposició.

Que l'existència d'aquestes factures no és una cosa nova no pot justificar de cap de les maneres la seva existència i sobre tot que el seu número augmenti durant aquesta legislatura donat que l'equip de govern no regularitza les contractacions irregulars que ja existien i aquestes augmenten al no licitar les contractacions que finalitzen

4.- Moció de condemna del transfuguisme que presenta el grup municipal Junts Avançam.

Una moció facilitada i proposada per l'agrupació local del Pi. A la moció es demana condemnar el transfuguisme polític . Declarar el compromís de l’Ajuntament de Pollença amb el Pacte Antitransfuguisme i, per tant, no donar suport a cap moció o proposta que provengui d’un transfuga. S’impedirà que un regidor o una regidora que ha abandonat el grup municipal que corresponamb la llista electoral en que fou elegit pugui participar a la junta deportaveus o pugui percebre assignació, mitjans econòmics o materials quecorresponguin com a grup polític; ni millorar les que rebia com a integrant del grup al que pertanyia.... Entre altres mesures.

5.- Moció que presenten els grups municipals Tots per Pollença i Partit Popular de Pollença i el Regidor no adscrit a la retirada de l’avantprojecte modificació Llei 8/2012 de Turisme relativa a la comercialització d’estades turístiques (RGE núm. 1257 de 17.02.17)

Normal 0 21 MicrosoftInternetExplorer4

Aquesta és la moció que al passat ple no va superar la votació de l'urgència. El bloc de l'oposició de dretes demanen a l’Ajuntament  manifestar el parer desfavorable de la corporació en relació a l’avantprojecte de llei de modificació de la llei de comercialització d’estades turístiques

6.- Moció que presenta el grup muncipal Junts Avançam relativa a la introducció de disposicions adients en l’avantprojecte modificació Llei 8/2012 de Turisme relativa a la comercialització d’estades turístiques

Sol·licitar als grups parlamentaris que en el tràmit d’aprovació de la Llei s’hi introdueixin les disposicions adients destinades a assegurar que els habitatges que actualmente s’exploten legalment com a habitatges turístics vacacionals o que comercialitzen estades turístiques conforme la llei, podran continuar exercint l’activitat en les mateixes condicions que quan obtingueren les autoritzacions.

7.- Propostes/Mocions d’Urgència

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

3.- Precs i preguntes.

Com sempre hem registrat les nostres preguntes, encara no s'han contestat les del anterior ple. 

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb