URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Informació, preguntes i respostes

Alternativa | 06 Abril, 2017 08:56 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un resum de la segona part del Ple ordinari de març, amb les informacions i les dacions de compte de resolucions de Batlia i les respostes de l’equip de govern a les nostres preguntes, començant per les que quedaven per respondre del passat mes de febrer, properament publicarem les preguntes i respostes del ple de març

Informacions de Batlia

- Dia 9 de març l’ajuntament va ser condecorat per una associació per l’ajuda prestada a la família de Olivia Encinas.

- S’ha celebrat un ple extraordinari de la Mancomunitat del Nord on es dona compte dels resultats del 2015 i 2016 i s’aproven els comptes de dits exercicis

- Ja han sortit les subvencions del Consorci Serra de Tramuntana per a rehabilitació d’elements arquitectònics, etnològics o espais naturals, tant per ajuntaments com particulars.

- S’ha firmat aquest març un conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i l’Associació de Comerciants.

- Celebració de la primera reunió per impulsar una xarxa de municipis amb gestió pública de l’aigua.

- Celebració de la junta local de seguretat per tractar problemàtiques del poble i es signà el conveni per compartir informació entre la policia local i la Guàrdia Civil per lluitar contra la violència de gènere, també es tractà el tema de intentar tenir un traductor per facilitar els tràmits als visitants..

- 2 convenis amb l’Imas.

- 2 convenis amb Gaspar Hauser de cessió d’ús d’una aula de l’escola Costa i Llobera.

- També s’aprovà el borsí d’auxiliars administratius personal funcionari.

Dació de comptes

- Modificació del pressupost prorrogat del 2016

Preguntes del ple de febrer:

7- Vam escoltar la informació que va donar el batle a la ràdio municipal sobre la participació a la mesa de batles i batlesses de la Serra de Tramuntana i que el Puig de Maria no podia accedir a les subvencions per a la rehabilitació d’elements d’interès etnològics i arquitectònics. Aquesta impossibilitat en que es fonamenta concreta i legalment? Es pot fer alguna cosa per canviar aquesta situació?

Es concreta en l’àmbit. El Puig no està a la Serra i no pot accedir a dites subvencions. Sembla absurd però és així, i sembla que no es pot fer res.

8- En que va consistir la reunió amb afectats de l’UNAC 33 de Cala sant Vicenç del 7 de febrer?

Es reuniren amb els veïns que havien demanat la reunió, i parlaren d’uns pagaments que aquests tenen pendents de les contribucions especials que han de pagar per unes obres d’urbanització, i varen explicar quina era la situació arran d’uns recursos contenciosos que havien interposat.

9- Han valorat col·locar el retrat de Clara Hammerl en un lloc més destacat de la sala amb motiu de la declaració del 2017 per part del Consell com any de Clara Hammerl, dins la campanya Mallorca té nom de dona?

Varen dir que el podrien posar en una zona més propera i visible, i parlant amb el batle, consideraren que caldria triar-ho entre tots, en una de les dues parets laterals, els més proper a la principal a la qual no hi cap ja que hi ha el retrat del monarca espanyol i el quadre de Dionís Bennàssar de qui també es celebra l’aniversari.

Al lloc del retrat de Felip VI hi estaria molt bé!!!!!

10- Ens podien informar de la reunió de dilluns dia 30 de gener en relació a distintes mesures a favor de la protecció cardíaca, dins la iniciativa Pollença municipi cardioprotegit.

Hi participà el tècnic de medi ambient, l’inspector de policia i un tècnic de fora que els informà de mesures a tirar endavant per aconseguir ser un municipi cardioprotegit com instal·lar desfibril·ladors, campanyes de formació i serveis de manteniment, i això els va il·lustrar per dur a terme la licitació per a l’adquisició de desfibril·ladors.

A veure si això es cert i es pot donar compliment a la moció que presentàrem.

11- Al ple ordinari del mes d’octubre del 2015 els hi demanàrem sobre quina era la previsió per a regularitzar el contracte de serveis d’enginyeria d’EMSER. La resposta que obtinguérem fou que aquest contracte es regularitzaria el 2016. Per quin motiu no s’ha fet? Quina és la nova previsió?

Estan fent feina amb els plecs i després es licitarà al primer semestre de 2017. Esperem que no sigui igual que l’anterior vegada que demanarem pel tema.

12- Dues recents sentències del Tribunal Suprem (18/09/2014 i 06/07/2016), i per tant jurisprudència ferma, estableixen que les societats mercantils públiques no estan sotmeses als mateixos principis constitucionals (d’igualtat, mèrit i publicitat) d’accés a la funció pública i que la contractació indefinida no fixa no n’és d’aplicació. Des d’EMAYA ens han dit que els indefinits no fixos són considerats com a fixos i que s’està negociant que els contractes en frau de llei es regularitzin. Què farà, o està fent, la gerència d’EMSER davant aquesta nova doctrina jurisprudencial?

Els delegats presentaren un escrit en aquest sentit i la gerència demanà un informe extern i un als serveis jurídics, que després es passaren als tècnics de la casa perquè els valoressin, i Emser complirà amb el que diguin aquests.

Esperarem i veurem com actua la gerència, tot i que per experiència sabem que pot fer qualsevol cosa, ho diguin o no els serveis jurídics.

13- Tenint en compte que uns dels objectes principals de la nova Llei 39/2015, del Procediment Administratiu Comú, és aconseguir una administració basada en un funcionament íntegrament electrònic en un termini màxim de dos anys, quines actuacions s’estan portant a terme des de l’Ajuntament de Pollença per a donar compliment a aquesta llei?

S’estan implantant els procediments electrònics, la tramitació de l’expedient electrònic ja casi ha arribat a tot l’ajuntament, i estan dins els terminis que marca la llei. Quan acabi la part interna ho obriran als ciutadans a través de l’oficina electrònica.

A veure si això és cer, perquè la sensació que té qualsevol ciutadà es que a nivell electrònic la situació és la mateixa que fa bastants anys, començant per una plana web molt millorable.

14- La Llei 19/2013, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, entrà en vigor el desembre 2015. Com és possible que EMSER no compleixi, pràcticament, amb cap de les disposicions d’aquesta? Quan es solucionarà?

Segons el regidor es compleix la llei a la perfecció.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb