URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Decepció i vergonya pel rebuig de la moció d'adhesió a l'Agència de Defensa del Territori

Alternativa | 29 Abril, 2017 00:34

Des d'Alternativa per Pollença (A) volem mostrar la nostra decepció per el rebuig al ple de la nostra moció d'adhesió a l'Agència de Defensa del Teritori, i la nostra vergonya aliena pel silenci del batle, responsable de la Disciplina Urbanística, i l'actitud prevaricadora de la resta de partits de l'Ajuntament.
Al ple d'ahir es va rebutjar la nostra moció per a l'adhesió de l'Ajuntament de Pollença a l'Agència de Defensa del Territori amb 8 vots en contra (Tots, PP i Martí Roca), 7 abstencions (Junts i UMP ) i 2 a favor (Alternativa

Per a nosaltres l'adhesió a l'Agència només suposava avantatges per a Pollença: no suposa cap cost econòmic, més aviat el contrari ja que permetria alliberar recursos humans a l'àrea d'urbanisme; l'Ajuntament rebria ingressos en proporció a la quantia de les sancions imposades... però sobre tot possibilitaria que, a la fi, s'apliqués la llei de disciplina urbanística a Pollença on l'Ajuntament ha estat totalment incapaç de fer-la complir. Només cal veure la quantitat de construccions il·legals que tenim al sòl rústic i constatar com la Fiscalia en aquest moment es troba investigant tots els expedients de disciplina urbanística des del 2004.

En aquesta legislatura pensàvem que la situació podia canviar amb un batle com Miquel Àngel March, ex-portaveu del GOB, i una coalició com Junts Avançam, que teòricament són progressistes i ecologistes; però evidentment no ha estat així. Només cal veure que fa mesos que no s'ha obert cap expedient de disciplina urbanística i que dels 680.000 euros prevists de recaptació enguany per multes, al primer trimestre només s'ha recaptat uns 3.000€, i a més, igual que a anteriors legislatures no s'ha executat cap demolició i se segueix sense destinar els doblers recaptats amb les multes de disciplina a la compra de sòl públic, tal com marca la llei.

Al debat d'ahir ni tan sols va intervenir el batle i responsable de la disciplina urbanística, Miquel Àngel March, un silenci covard que ens sembla vergonyós. I el regidor d'urbanisme, en Tomeu Cifre de Junts Avançam, va defensar un posicionament totalment incomprensible al demanar-nos la retirada de la moció i argumentar que un tema com aquest no era una qüestió de voluntat política i que calia abans de res fer una xerrada amb els tècnics de l'Agència.

Esperam que Fiscalia escolti amb atenció tot el que es va dir al ple d'ahir, ja que tant la resta de grups de l'oposició com els que governen varen demostrar que són perfectament coneixedors de l'incompliment de la llei de disciplina urbanística i que, a pesar d'això, no tenen cap intenció de fer-la complir, el que sense dubte es pot dir que és una prevaricació.

A Alternativa pensam que s'ha perdut una molt bona oportunitat de fer complir d'una vegada la llei de disciplina urbanística a Pollença, on segueix sent una eina de clientelisme polític i de greuges comparatius. Per a la nostra part continuarem lluitant pel seu compliment.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb