URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Parada d'autobús i pressupost. Ple extraordinari

Alternativa | 16 Maig, 2017 18:02 | facebook.com twitter.com

A l'enllaç teniu tota la informació del ple extraordinari d'avui a les 20:00 h. Quinzé ple extraordinari d'aquesta legislatura resultat de la mala gestió i falta de planificació de l'actual equip de govern. Un ple al que l'equip de govern presenta un pressupost amb mig any de retard...  Hi podeu assistir de públic o seguir-ho en directe per Ràdio Pollença, al 107.9FM o a www.radiopollença.net. Al nostre perfil de facebook us informarem del desenvolupament del mateix.

Avui publicam un resum de les dues reunions a les quals vam assistir fa uns dies; una Junta de Portaveus i una Comissió Informativa pel ple extraordinari d'avui. A la Junta de Portaveus només vam assistir representants de Junts Avançam, Tots per Pollença i nosaltres, al final de la reunió va arribar el representant del PP. A la Comissió Informativa només va faltar el representant del PP i van venir l'enginyer i el policia a explicar els seus informes.


CONVENI PARADA D'AUTOBÚS

Com recordareu a l'anterior ple es va retirar de l'ordre del dia el punt per aprovar el conveni de col·laboració entre el Consorci de Transports de Mallorca i l'Ajuntament de Pollença per a la construcció i manteniment d'un conjunt de parades d'autobús al Port de Pollença dins el marc del Projecte de mobilitat sostenible a espais naturals i platges de Mallorca (Pla anual d'impuls del Turisme Sostenible 2016).

La proposta del Consorci i l'equip de govern és fer una estació d'autobusos amb dos banys adaptats i una zona d'espera amb una pèrgola i una altra coberta. Hi caben fins a 8 autobusos estacionats i poden carregar i descarregar 4 a la vegada. L'estació es faria a l'aparcament al costat de la piscina coberta d'eu moll al qual es perdran unes 70 places d'aparcament al mateix temps que s'alliberaran unes 25 places allà on hi ha els busos ara (carrer Roger de Flor) i s'obriran un pas de la circumval·lació a darrere la piscina per facilitar entrar per allà. El projecte costarà màxim 420.000 € i d'aquests l'Ajuntament en posarà 40.000 €. La intenció del Consorci és durant el 2017 fer les obres per tenir aquella estació i després també fer parades a la Creueta, platja de Formentor (l'única que ja existeix), Cala Murta-Cala Figuera i Far de Formentor, per tal de posar una línia de cara a la temporada 2018 que faci aquest recorregut, amb la possibilitat de restringir la circulació de vehicles a la península de Formentor.

Just abans del ple vam tenir accés a un informe de l'enginyer municipal, del que no se'ns havia informat, que proposava una solució alternativa a la de l'equip de govern. Una alternativa que utilitzava el vial de serveis de la circumval·lació (llevaria 40 aparcaments). Per aquest motiu vam demanar la retirada del punt de l'ordre del dia per al seu estudi.

Ara ens van mostrar dos informes més: un del Consorci de Transport que bàsicament diu que la ubicació proposada per l'enginyer municipal és pitjor, i un altre de la policia avalant el lloc que proposa el Consorci.

L'informe del consorci defensa la seva ubicació i diu que l'alternativa proposar per l'enginyer augmenta la distància a caminar i el trajecte dels busos, que segons el consorci suposa 68.688 euros a l'any (posa el càlcul). A més utilitzar el vial suposaria un perill, ja que es compartiria amb altres vehicles, a part d'empitjorar també el servei i afectaria l'escola (fums i renous).

L'enginyer va venir a explicar-se. Va dir que el seu escrit no era exactament un informe ni diu que el lloc que ell proposa sigui millor, que simplement és un altre lloc, amb pros i contres. La policia també va explicar el seu informe que defensa la proposta del Consorci perquè és més urbana i propera als serveis. A escala de circulació no afectarà, i en l'àmbit d'aparcament poc. Si cal a un tram del carrer Mestre Albertí es poden canviar els aparcaments i posar-los en bateria, igual que al primer tram de Vicenç Buades

EXTRAJUDICIAL

És l'extrajudicial que no es va aprovar al passat ple més uns 30.000 euros, la majoria d'energia. L'interventor va dir que és un problema de les empreses; són factures de l'any passat, presentades l'any passat, però que fins que no venen en paper no saben de quin comptador són.

MODIFICACIÓ DE CRÈDIT PER AMORTITZAR DEUTE

L'ajuntament deu 2.358.174,53 euros, i es pretenen tornar anticipadament 2.188.687,63. La resta s'amortitzarà ja aquest 2017.
Una conseqüència absurda, una més, de la llei Montoro que diu que s'hi ha de cancel·lar tot el deute que es pugui. Ha arribat un requeriment del ministeri per fer-ho, en cas contrari poden sancionar a l'Ajuntament i no poder optar a subvencions o no poder fer inversions sostenibles.
L'interventor va informar que hi havia comunicat al ministeri que aquesta amortització no té sentit, que l'Ajuntament perd doblers, ja que els deutes són a uns interessos molt baixos, i els diners que es puguin destinar a pagar això, estant al banc generen més interessos.

PRESSUPOSTOS

Els pressuposts, només per recordar-ho, s'han de dur a ple per la seva aprovació inicial, abans del 30 d'octubre de l'any anterior.
Fa mesos que ja vam anunciar a l'equip de govern que no negociaríem amb ells fins que no es compleixi allò que van acordar anteriorment amb nosaltres i què ha fet l'equip de govern?
Idò en lloc de posar-se a complir els acords pendents, per poder així fer possible un escenari de negociació, s'han dedicat a:
-negar l'incompliment dels acords o reinterpretar el seu contingut
-responsabilitzant-nos a nosaltres del seu incompliment i pressionar-nos, usant els mitjans de comunicació institucionals.

Veure articles anteriors

Aclariments d'Alternativa respecte la negociació del pressupost 2017

Incompliments i retard en el pressupost

 

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb