URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Neteja viària, Ternelles... Precs i preguntes

Alternativa | 02 Juny, 2017 16:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un primer article amb les respostes de l'equip de govern als nostres precs i preguntes del darrer ple de maig.

PRECS:

1.- Arran de les obres de reforma de l'edifici principal de l'Ajuntament de Pollença, es traslladaren part dels documents a la sagristia de l'Església de la Mare de Déu del Roser, i quan s'acabà l'obra molts d'aquests documents no es retornaren al seu lloc, quedant acumulats dins capses la dita sagristia, algunes d'elles fins i tot obertes amb el risc de pèrdua o deteriorament dels documents. Per evitar que aquests documents es facin malbé o es perdin demanam a l'Ajuntament que cerqui un lloc més adequat on guardar-los.

No contestaren res, per tant, per desgràcia suposam que els documents seguiran en el mateix lloc amb el perill que això comporta.

2.- Fa un temps demanarem de paraula al regidor de serveis si podien llevar les males herbes que "poblaven" el "rost" del carrer Creus, ja que aquestes havien provocat dues caigudes de vianants. Inicialment es va fer una tasca superficial, que amb el pas del temps de poc ha servit i la zona presenta la mateixa imatge que quan es van produir les caigudes. Per això demanam que s'arrabassin les males herbes i que la zona es vagi mantenint de forma continuada i així evitar noves caigudes.

El regidor Nevado va dir que sí que es va fer una neteja, però que amb la dificultat del tram de carrer per les pedres que hi ha, l'herba torna a créixer molt ràpid i que no hi poden tenir a una persona anant cada dues setmanes allà a llevar l'herba.

En definitiva, el regidor Nevado va dir que no poden executar el prec. I si, és cert que el poble és molt gran, i que cal llevar l'herba de tots els llocs, però justament en aquest indret, la configuració especial del carrer (pendent amb pedres i herba) fa que sigui perillós i ja hagi provocat la caiguda de dues persones. No és una qüestió ni d'estètica ni de neteja, sinó de seguretat!!! Per desgràcia només ens queda esperar que no caigui ningú més.

PREGUNTES:

1.- Com s'està aplicant l'Índex Mensual de Qualitat (IQM) a la facturació de l'empresa de neteja viària? S'ha aconseguit una millora del servei?

Ens contestaren que l'IQM s'aplica així com preveu el plec, en la realització de serveis complementaris o segons la demanda que li puguin fer. La qualitat del servei segons el seguiment que fa l'empresa Gram és bona o molt bona, oscil·lant entre els diversos trimestres. També varen dir que és impossible amb el sistema  que es controla, que s'observi una millora continuada en el temps però, que s'eviten caigudes de qualitat.

2.- Per què encara no s'ha publicat la memòria del servei de neteja del 2016? A la plana web de l'Ajuntament a l'enllaç de la memòria del 2016 apareix la del 2015

Segons el regidor és un error de sobreescriptura de documents que breument arreglaran.

Esperam que així sigui.

3.- Els recordam que fa més d'un any i mig que es va invalidar el contracte de neteja viària, i que haurien d'acordar iniciar el procediment per, o bé tornar a licitar el contracte, o bé prestar-lo directament. Aquesta decisió hauria d'haver estat prioritària donat el cost del servei i la seva situació irregular actualment. Quan prendran una decisió i en quin sentit?

El Batle va dir que la setmana següent es reunirien amb la secretària i els tècnics per reprendre els informes que els han d'ajudar a prendre una decisió, fet que demostra que aquesta encara no la tenen gens clara, i que fins i tot, és un tema que han deixat abandonat.

Per nosaltres aquest és un tema molt important, amb el qual l'equip de govern té la possibilitat de demostrar vertaderament si és d'esquerres.

4.- Què pensen de la petició de la Plataforma Pro Camins Públics i oberts de fer efectiva la servitud de pas públic a Cala Castell sobre els terrenys del camí ja existent i fer l'expropiació corresponent?

Ells estan oberts i disposats, si això és una determinació ajustada a dret, i és una execució del planejament, i com una expropiació que és, es podria fer com a inversió financerament sostenible si aquesta és l'opció que legalment s'ha de seguir.

Per desgràcia la Plataforma ja no podrà presentar la seva al·legació al pressupost del 2017 per incloure una partida per a tals efectes, i per tant, haurem de veure si l'equip de govern realment ho fa com a inversió financerament sostenible.

5.- Part de Cala Castell no es troba en cap zona d'exclusió, ja que ni tan sols està dins l'àmbit del PORN i que pel que fa al camí ja existent, sobre el qual s'ha de fer efectiva la servitud de pas públic, el trànsit pel mateix no constitueix cap activitat recreativa ni esportiva segons les determinacions del PORN. Així doncs, el trànsit a peu pel pas, accés o camí públic no pot ser objecte de prohibició ni tan sols d'autorització, per quan és un ús permès. Han fet les comprovacions pertinents al respecte? Quina és la seva opinió sobre el tema?

Segons el regidor, aquesta és una tasca que correspon bàsicament a la Conselleria, i aquestes afirmacions les ha de valorar aquesta institució, que és la que té les competències sobre el PORN.

Encara que això sigui cert, ens hauria agradat, com bé demana la pregunta, sentir l'opinió de l'equip de govern sobre el tema.

6.- Ens hem assabentat per la premsa que volen enllestir un projecte d’embelliment al Port de Pollença a finals del 2018 “consensuat amb els veïns i els grups de l’oposició". Doncs no han començat massa bé, ja que si realment volen consensuar el tema han d'implicar als partits de l'oposició des del principi. Quan pensen explicar a l'oposició aquest projecte?

Segons ells, això és un acord de govern amb UMP i que tots coneixiem, ja que el signaren a inicis de legislatura, i l'explicaran a l'oposició quan ja tenguin un avantprojetce. L'anunci d'aquests dies era tan sols una declaració d'intencions, i que al tenir un document en faran partíceps a la oposició.

Per aquest equip de govern és més important la publicitat que la informació. Per desgràcia sempre ens solem assabentar de les seves intencions per la premsa, i no directament.

7.- Pensen participar de la convocatòria d'ajuts per a la realització d'intervencions arqueològiques al jaciment del Pedret de Bóquer?

Segons el regidor el primer que cal és redactar el projecte arqueològic plurianual, ja que sense aquest la resta no anirà enlloc.

Podem arribar a estar d'acord amb aquesta afirmació, i evidentment tenir un pla o projecte plurianual és important, el que passa és que no sabem quan es farà aquest, i la sensació que tenim és que la zona de Bóquer quedarà com està.

8.- En referència a la concessió de banderes blaves han declarat que no s'ha atorgat la de la platja de Tamarells per causes no imputables a l'Ajuntament, sinó per possibles futurs problemes de la EDAR de Pollença. Tenen ja informació d'aquests problemes?

Quan varen saber els motius per no rebre la bandera es posaren en contacte amb Abaqua per saber que passava, ja que l'explicació de ADEAC (qui concedeix les banderes blaves) era molt concisa. Les dades que dona Abaqua de la depuradora segons el regidor són correctes i no els acaba de quadrar l'explicació per tant de ADEAC, amb qui intentaran contactar per obtenir una millor explicació.

El tema de la depuració d'aigues, és molt important i l'equip de govern ja hi hauria de tenir la informació demanada. Respecte a les banderes blaves nosaltres ja hem dit moltes vegades que no té cap sentit, i com s'ha vist a la premsa, cada vegada són més municipis els que renuncien a aquesta distinció.

9.- El regidor d'urbanisme ha analitzat ja la situació de la seva àrea i ha donat qualque pas per a la seva reorganització en el referent a la disciplina urbanística?

Han encomanat fer una avaluació de com s'ha gestionat fins ara la disciplina urbanística i l'estat dels expedients, per a partir d'aquí fer una proposta de reorganització.

Ja és hora que es posin les piles, ja que tot i ser cert que el personal ha estat ocupat recollint documentació per la fiscalia, també ho és que el tema de la disciplina urbanística està bastant encallat.

10.- A més de complir la moció en referència a les fonts del municipi, pensen aturar la degradació que pateix l'abeurador de Sant Isidre, dotant a l'estàtua del rastell que li falta i incloure la font als panells de llocs d'interés turístic del poble, tal com es varen comprometre en resposta a una pregunta nostra a un ple anterior? Quan ho pensen fer? Referent a la font de la Plaça Major; pensen fer complir l'ordenança d'ocupació de la via pública i evitar que aquesta es trobi totalment amagada per les estufes de l'establiment del costat?

Pel que fa al tema de l'abeurador de Sant Isidre, sembla que el rastell s'ha perdut, fet difícilment explicable, però que farà que s'hagi d'encarregar fer-ne un altre, tot i que no varen dir quan ho faran. Als panells  que digueren que els inclouran i que ja han informat l'empresa encarregada que ho faci. Pel que fa a la font de la Plaça Major es comprometeren a vigilar que es compleixi l'ordenança i que evidentment no és correcte que s'utilitzi l'entorn de la font amb elements d'ocupació de la via pública.

A veure si és veritat, i una font que tant va costar tornar a posar al seu lloc, no queda tapada per les estufes d'aquest negoci.

Continuarà...

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb