URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Coaccions, disciplina urbanística, aparcaments a Formentor... precs i preguntes (III)

Alternativa | 09 Agost, 2017 09:00 | facebook.com twitter.com


Aquí teniu la darrera part dels precs i preguntes del ple de juliol.

8- En el cas de les coaccions de la regidora de Tots, Francisca Cerdà, que ha denunciat el regidor d'urbanisme, aquest ha declarat que la regidora tenia informació privilegiada per posar les denúncies, encara que no ha concretat per quina via, perquè no li posin una querella ha dit. Si aquesta informació privilegiada ha sortit de l'interior de l'Ajuntament, s'ha obert qualque expedient per investigar el tema i depurar responsabilitats? En cas de resposta negativa per què no s'ha fet?

Segons el regidor la informació privilegiada no surt de l'Ajuntament.

9- Continuant amb el tema de la disciplina urbanística. Sabem que s’han presentat 9 recursos contenciosos administratius contra l’Ajuntament, la majoria dels quals ja han estat perduts, al·legant tots la prescripció de la sanció administrativa, interposades per infraccions urbanístiques. Per quin motiu es va produir aquesta prescripció? Qui n’és el responsable?

La prescripció era als dos anys, i l'ajuntament defensava que era als quatre. La justicia dona la raó als particulars, i la sentència no marca cap culpable.

10- Referent al mateixos recursos, perquè l’ajuntament no va desistir dels altres quan es va perdre el primer?

Varen creure en tot moment en aquesta interpretació de la llei, i després fins i tot es va fer una modificació de la llei establint els 4 anys.

11- Per que l’encarregat habitual de la defensa de l’Ajuntament en la majoria de litigis i causes judicials no ho ha estat en aquests casos?

El batle té 8 o 9 missers, i els temes de hisenda no els porta el misser habitual.

12- Fa més d'un any vàrem demanar si havien comprovat si els aparcaments de Formentor s'ajustaven a la legalitat amb la corresponent llicència d'instal·lació i obertura d'activitat. No van donar informació massa segura d’aquestes llicències i van dir que de l’aparcament de l’alzinar no havien trobat cap llicència. Han comprovat la informació? I si no té llicència, per què no ha actuat l'Ajuntament?

Han comprovat que no tenen llicència, però davant la dificultat d'aparcar a la zona i les necessitats d'aquest no han actuat. El regidor creu que això s'arreglarà amb l'accés amb busos i amb un nou planejament a Formentor. Nosaltres tot i no dubtar que el nou planejament sigui útil, creiem que cal ser més valent, i obrint tots els vials que estan tancats a la urbanització s'aconseguiria molt espai, i tancant l'aparcament fins que aquest no tengui llicència i compleixi tots els requisits es    guanyaria en seguretat per la gent i l'entorn.

13- Per què no ens van informar del tancament de la platja d'Albercutx? L'única platja tancada aquest estiu per contaminació...

Segons el regidor, després d'explicar la problemàtica tècnicament, va dir que el tancament realment no s'havia produit com a tal, i que tan sols havia hagut un informe negatiu com a molts altres. En definitiva pilotes fora, i sobre el perque no ens varen informar, res de res.

14- Al ple de maig de 2016 ens van dir que tornarien a col·locar a la primera línia del Port de    Pollença els aparca-bicis que havien llevat amb la reforma. No pensen que no és necessari realitzar la segona fase per posar aquests aparca-bicis?

Va dir el regidor Nevado que la seva idea era esperar a les obres de la segona fase i així serà, i a   Pollença seguirem amb la deificultat per aparcar les bicicletes.

15- A alguns llocs del carrer Antoni Maura no es compleix l'ordenança vigent d'ocupació de la via pública i no es deixa un espai mínim per la circulació dels vianants d'un metre i mig. A la plaça de Sant Jordi no es deixa un espai d'un metre a un banc. Per què?

El regidor diu que no es compleixen les autoritzacions que es donen, la policia va fent denuncies i es van obrint actes que acaben en sancions, el que passa és que amb aquest tema les sancions no assusten a molts negocis, ja que l'incompliment de la norma compensa sobradament. Per això és tan necessària una nova ordenança.

16- Ja han previst un calendari per complir els punts que encara falten d'executar i fer de          Pollença un espai cardioprotegit?

- Posar als mitjans de comunicació municipal (web, facebook, ràdio) informació bàsica sobre els desfibril·ladors: la seva ubicació, utilització, fer campanyes divulgatives, informatives i cursos, ....

Això està recollit al plec de condicions fet per l'adjudicació.

- Signar convenis amb altres administracions públiques i entitats (conselleria de salut, d'educació, federació o clubs de futbol, ...) per centralitzar, planificar i controlar la informació, manteniment i realització de cursos de formació relacionats amb els desfibril·ladors.

Sobre aquest punt, el regidor va dir que la llei ja preveu això, i que molts convenis no faran falta com els de les administracions, ara bé, sobre els convenis amb entitas privades no va dir res.

17- El 14 de juny de 2016, Junts Avançam anunciava entre les seves actuacions realitzades, la posada en marxa d’un conveni per poder visitar la Fortalesa. Per què han tardat més d'un any en enviar el conveni al Consell?

Respost a la pregunta 9 del ple de juny. En definitiva han esperat a poder copiar el del Consell (Son Torrella) per estalviar-se la feina, amb el corresponent retard.

18- Ja han contactat amb ADEAC (qui concedeix les banderes blaves) per demanar explicacions sobre les causes de no atorgar la de la platja dels Tamarells per possibles futurs problemes de la EDAR de Pollença? Quin cost tenen les banderes blaves? S'han plantejat no sol·licitar-les?

ADEAC enguany va decidir fer compli un dels criteris d'atorgament que no havia exigit mai abans: els paràmetres de les depuradores dins la zona d'influència de la platja, i els resul-tats de la depuració de la depuradora de Pollença no compleixen els paràmetres per obtenir la bandera blava, tot i que allà on surt l'aigua a la mar no vol dir que siguin negatius.  El cost és 0 i sobre lo de no solici- tar-les, ha dit que no s'ho han plantejat, però ha admès que és un tema a discutir, ja que es juga amb el tema del certificat ambiental quan no ho és realment, i tampoc està clar com s'atorguen, i això ha fet que a molts llocs ja ni es demanin. Nosaltres tenim clar que això és una cosa poc útil, i que l'important és el manteniment del dia a dia, sense necessitat de tenir aquesta certificació que no és garantia de res, i com a mostra aquest canvi de criteri enguany.

19- Quan pensen eliminar les barreres arquitectòniques de la segona fase de dotació de serveis de Gotmar?

Al més de novembre. A veure si és cert, i la pròxima vegada no torna a passar, perque és inadmissible que a una obra nova es deixin barreres arquitectòniques.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb