URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De la il·lusió a la decepció i la desconfiança (Urxella 37)

Alternativa | 28 Agost, 2017 08:00 | facebook.com twitter.com

 Article de la portada de l'Urxella 37

Fa dos anys que Miquel Àngel March va ser triat batle en una sala ben plena, amb el nostre suport després de signar un acord d’investidura, encara a hores d’ara incomplert. Eren temps d’il·lusió, i de la convicció, almenys nostra, que el canvi era possible, i que el moment de la dreta (llavors desunida i fragmentada) havia acabat. Però passats dos anys hem vist com tot això s’ha esvaït: el batle va perdre la confiança del ple i únicament va comptar amb el suport de mitja dotzena de càrrecs polítics insulars entre el públic de la sala, una estampa ben diferent a la del dia de la investidura. I a més, la incapacitat de l’equip de govern per generar inèrcies favorables i enteses diverses ha aconseguit unir els partits de la dreta, que fa dos anys es trobaven debilitats i dividits, i ara se senten forts i més cohesionats que mai.

No només la nostra assemblea, sinó molts de ciutadans, hem perdut la confiança en l’equip de govern de Junts Avançam per la seva incapacitat d’executar polítiques d’esquerra. Polítiques que hem proposat al llarg d’aquests dos anys sense rebre respostes satisfactòries per seguir mostrant el nostre suport.

Cal impulsar polítiques actives d’habitatge, de contractació social, és el moment de remunicipalitzar el servei de neteja viària..., i calia fer una rebaixa de l’IBI que fos progressiva. I al ple, calia que l’equip de govern no viràs cap a la dreta a l’hora de la veritat, ja que, per acció o per omissió, també ha estat responsable del suport al lloguer turístic en cases fora d’ordenació i de la negativa a l’adhesió a l’Agència de Defensa del Territori.

Més enllà d’una política cultural un poc més activa, un poquet més de sensibilitat ambiental o social, o d’unes formes de govern menys autoritàries, no veim que s’estiguin posant en pràctica polítiques efectives d’esquerres; o sigui, al servei de les classes treballadores, que som la majoria. El que creim fermament, i forma part de la història política recent d’aquesta terra, és que, quan l’esquerra governa com la dreta, aplana el camí a la dreta.

Nosaltres no en volem ser còmplices i continuarem en la nostra línia de seguir fent feina des de l’oposició com fins ara: fiscalitzant la tasca de l’equip de govern, però a diferència del bloc de dretes (Tots, PP, Martí Roca), també fent una oposició constructiva amb mocions i propostes que beneficien els pollencins com hem fet fins ara. Ja ho dèiem en campanya, i ho mantendrem al llarg de la legislatura: no volem paraules, volem fets.

  A l'enllaç podeu llegir el número 37 de la nostra publicació Urxella

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb