URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple extraordinari setembre

Alternativa | 05 Setembre, 2017 16:47 | facebook.com twitter.com

Demà dimecres 6 de setembre el sisé ple extraordinari d'enguany a les 9 del matí. Hi podeu assistir de públic o seguir-ho en directe per Ràdio Pollença, al 107.9FM a www.radiopollença.net Al nostre perfil de facebook us informarem del desenvolupament del mateix. A l'enllaç teniu la informació del ple

1-Aprovació, amb caràcter provisional, si procedeix, de la modificació de l'Ordenança Fiscal reguladora de l'impost sobre béns immobles (IBI).

La modificació és relativa a tres punts:

a) l'Ordenança vigent preveu una bonificació per instal·lació de sistemes d'aprofitament energètic solar del 50% en habitatges i del 25% en els de nova construcció. El problema és que tal i com estava aquesta bonificació era in eternum, de manera que el que ho posava podia acabar cobrant més del que havia invertit.  La proposta de modificació preveu que la bonificació sigui del 50%, només quan sigui una instal·lació voluntària (no quan s'hi està obligat per normativa), tenir-la màxim durant 3 anys, i que no pugui superar el 33% del cost de la instal·lació cada un d'aquest 3 anys. D'aquesta manera mai es podrà bonificar un import superior del cost de la instal·lació. 

b) Es preveu incloure una nova exempció: "estaran exempts aquells immobles declarats expressament Bé d'Interès Cultural per la Llei 12/1998 de Patrimoni Històric de les Illes Balears així com els béns catalogats declarats expressament com a tals per la llei 12/1998 de Patrimoni Històric de les
Illes Balears; sempre i quan compleixin les determinacions i obligacions pròpies de cada categoria." 

c) I una nova bonificació: "Tindran una bonificació del 25% de la quota íntegra o en el seu cas, de la resultant d’aplicar la bonificació dels apartats 2,3,4, 5 i 6 anteriors, aquells immobles inclosos en el Catàleg Municipal d’ Edificis com a immobles amb un grau de protecció 1 o 2, o en el catàleg municipal d’edificis del vigent Pla Especial del Centre Històric."

2-Aprovació inicial, si procedeix, de l'expedient de modificació de crèdits núm. 17-2017 sota la modalitat de transferència de crèdit.

Es tracta de fer un canvi en el pressupost perquè els 4.000€ que hi havia com a subvencions a les Amipas per Escoles Matineres, es converteixi en una subvenció nominativa a l'Amipa de Joan Mas, que és l'única que en fa, i així estalviar-los burocràcia.

3-Aprovació, si procedeix, de les bases reguladores de subvencions i ajudes econòmiques per facilitar l'accés a l'esport de competició i realització d'activitats esportives 2017.

Es tracta d'aprovar les bases de les subvencions a l'esport de competició i activitats esportives. Són igual que l'any passat: 30.000 per clubs, 5000 per individuals. Adjunt les bases.

4- Aprovació, si procedeix, de l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits núm. 5-2017.

Un total de 18.515€ de factures extrajudicials de l'Ajuntament, residència, ràdio i escola música. 

5-Dació de compte de la Resolució de Batlia núm. 590 de dia 3 d'agost de 2017 en matèria de delegacions conferides per la Batlia en matèria de direcció i gestió d'àrees municipals

 No es vota, només es dóna compte de les delegacions dels regidors, fruit de la incorporació d'en Bernat López.

6- Relació de càrrecs de la Corporació amb dedicació exclusiva i parcial a conseqüència de la nova distribució de delegacions conferides per la Batlia mitjançant Resolució núm. 590 de dia 3 d'agost de 2017

Passa la dedicació exclusiva d'Iliana a Toni Cànaves. I en Bernat cobrarà el que es va aprovar el 2015 per un regidor amb delegacions sense tinent de batle.

7- Aprovació definitiva, si procedeix, del Compte General per a l’exercici 2016.

Ja es va fer la Comissió Especial de Comptes i ara es duu a aprovació el compte general. Hi ha equilibri patrimonial, ha millorat la capacitat de finançament de l'Ajuntament,  20 milions de romanent de Tresoreria, l'execució del pressupost d'ingressos ha estat d'un 102% i l'execució del pressupost de despeses del 81%..

 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb