URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sí a recuperar la plusvàlua del Capitol, a la democràcia i a l'autodeterminació

Alternativa | 06 Octubre, 2017 17:36 | facebook.com twitter.com

1.- Dació de compte de les resolucions contràries a les objeccions. Això no es vota.

Es tracta de factures amb informe en contra de Intervenció per un import de més de 375.000 euros. Hem recordat a l'equip de govern que no està fent res per arreglar la situació, la qual empitjora dia a dia, i cada vegada trobam més serveis que es presten sense contracte, factures de tasques, compres o subministres que no han seguit el procediment que pertoca,... Al final a Alternativa acabam tenint la sensació que aquest tema no interessa pràcticament al nostre govern municipal. Van allà, aguanten les bronques de l'oposició, però com que no es vota, a una altre cosa i llestos. I amb aquesta actitut ens acabam trobant aquestes dacions tan desproporcionades.

2.- Ratificació de la Resolució de batlia num 527 de dia 17 de juliol. Aprovat per unanimitat. Es tracta de posar un recurs contenciós administratiu contra la resolució de la Conselleria d'Hisenda que obliga a l'Ajuntament a retornar íntegrament una subvenció que es va rebre (quan el Plan E d'en Zapatero) per fer unes obres a la Residència. A Alternativa hem votat a favor ja que es tracta de defensar els interessos de tots els pollencins.

3.-Aprovació de la declaració de nul·litat de ple dret de l'acord adoptat per la Junta de Govern Local en data 7 abril 2015. Aprovat per 8 vots a favor (Alternativa, Junts), 1 abstenció (UMP) i 7 en contra (Tots per Pollença , PP i Regidor no adscrit (faltà una regidora de Tots per Pollença)).

Es tracta de declarar nul l'acord de Junta de Govern de 7 d'abril de 2015 en el qual es condonava la plusvàlua en la compraventa del Cinema Capitol (més de 18.000 euros).

Al darrer ple de la passada legislatura vam ser l'únic grup de l'oposició que va detectar el perdó per part del que era el batle Tomeu Cifre de Tots per Pollença de la plusvàlua del Cinema Capitol.

Quan a més de denunciar el tema al ple ho vam fer a la premsa i com erem a la campanya electoral Tots per Pollença ens va denunciar a la Junta Electoral sense resultat. Finalment després d'insistir a l'equip de govern de forma reiterada el punt ara finalment s'ha portat al ple. Cal dir que la dreta (PP, Tots i Regidor no adscrit) han defensat que aquest va ser un error tècnic, quan realment saben de sobres que això no va ser així, va ser un tracte de favor en tota regla, i quan votàren a aquella junta de govern eren ben conscients del que vàren fer.

4-Moció presentada per Alternativa en defensa de la democràcia i el dret d'autodeterminació. Aprovada per 5 vots a favor (Alternativa, MES, Esquerra i el Batle), 5 en contra (PP, Regidor no adscrit, UMP, Francisca Cerdà i Tomeu C. Ochogavia) i 6 abstencions (PSOE, Magdalena Seguí, Mateu Soler, Maria P. Buades i Miquel Llobeta). Junts i Tots donaren llibertat de vot als seus regidors.

El motiu de presentar aquesta moció de suport al referendum de l'1-O i amb els repressaliats pel govern espanyol, no és mès que primer, pel simple de que com a persones compromeses de veres amb la democràcia i les llibertats, no podiem fer com si res passés, mentre es produia un atac a les llibertats civils i polítiques sense precedents, amb detencions, imputacions, registres, prohibició d'actes, tancament de webs,....i segon, perquè consideram les aspiracions del poble català com una demanda legítima, ja que respectam el dret d'autodeterminació.

Al final i després d'un intens debat, la moció es va aprovar, tot i que a Alternativa tenim prou clar que alguns votaren en clau municipal i no ho feren en funció al contingut de la moció, ja que si fos així, i com va quedar clar amb les exposicions de cada grup, la moció, amb la majoria de dretes del ple no s'hauria aprovat.

I fins aquí la primera part del ple. Pròximament farem un article amb la segona part, amb especial atenció als nostres precs i preguntes i la resposta de l'equip de govern.

II SEGONA PART

1.- Informació de Batlia

- Dues resolucions d'Hisenda i Administracions Públiques anomenant en caràcter accidental una funcionària de l'Ajuntament de Pollença com a tresorera d'aquest i una altre per ocupar la plaça de forma transitòria com a suplent fins que aquesta plaça es cobreixi.

- 4 Decrets anomenant lletrat i procurador per diversos recursos contenciosos administratius

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia.

- 5 Resolucions de modificació de pressupost.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb