URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Compra de l'Hort de can Bach (Ple extraordinari)

Alternativa | 26 Novembre, 2017 19:41

A continuació teniu un resum del ple extraordinari celebrat el passat divendres 24 de novembre. A aquest ple no hi assitiren David Alonso (PP) i Francisca Cerda i Maria P. Buades (Tots).

1.- Aprovació inicial, si procedeix de l'expedient de modificació de crèdit num 24/2017 sota la modalitat de suplement de crèdit finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses generals. Aprovat per 12 vots a favor (Junts, UMP, Tots i Regidor no adscrit) i 2 abstencions (Alternativa).


Es tracta d'una modificació per fer un augment del complement específic que perceben secretaria i intervenció (15.000 euros anuals més per cada cas). La pujada es justifica en base a l'augment de les tasques i responsabilitats derivats de diversos canvis legislatius a partir del 2012, la falta d'una valoració correcte del complement específic, i que a municipis amb condicions de feina, responsabilitat, o pressupost similars a Pollença es cobra bastant més.

Tot i estar d'acord amb aquests motius, hem optat per una abstenció ja que teniem uns quants dubtes, i més quan ja partim del precedent d'un augment que va ser denunciat, i que després va haver de ser tornat pel qui va percebre, i no hauria de passar el mateix.

Els nostres dubtes són els següents:

Tot i tenir clar que hi ha un greuge comparatiu amb altres municipis, al ser la comparativa només del CE i no de les retribucions totals anuals, no tenim del tot clar si aquest desviament de massa salarial (modificació del capítol I) està prou justificada.

Tampoc tenim clar que que amb la llei Montoro es permeti un augment de retribucions, i alhotra dubtam de si podrem fer contractacions temporals, que la llei Montoro sí que permet.

I finalment trampoc ens quadra la quantitat del CE que es duu a votació amb les "retribuciones personal funcionario 2017" publicades que, mostra les retribucions màximes, per complement, establertes al PGE dels funcionaris per l'any 2017.

2-Aprovació inicial, si procedeix de l'expedient de modificació de crèdit num 25-2017 sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses generals. Aprovat per 9 vots a favor (Alternativa, junts i UMP) i 5 abstencions (Tots i Regidor no adscrit).

Es tracta d'una modificació de crèdit de 510.000€ per poder comprar l'Hort de can Bach (solar de darrera la Renault). La parcela té 7.872 m2 i és fonamentalment rústega (una petita part és urbana). Una part del solar, que és utilitzat com aparcament, està llogat des de fa més de 30 anys, pagant actualent 12.000€ anuals. L'opció és la compra completa de la finca, no només la part llogada.

La urgència ve motivada per la necessitat de fer-ho enguany (poder complir els terminis d'exposició pública, al·legacions, ...) ja que és incerta l'aprovació del Pressupost General de l'Estat, i perquè al 2018 estan bastant compromeses les inversions financerament sostenibles.

Aquest tema no ens ha suposat cap dubte, nosaltres hem votat a favor perque consideram que és positiu, ja que tanmateix es té llogat, per tant qualsevol adquisició és bona, a més de que amb superàvit, consideram que l'Ajuntament, si té l'oportunitat ha d'augmentar el patrimoni de sòl tot el possible. A més amb la supressió d'aparcament que es derivarà de la contrucció del PAC, aquest solar servirà per paliar el problema.

3.- Aprovació inicial, si procedeix, de l'expedient de modificació de crèdit num 26-2017 sota la modalitat de tranferència de crèdit. Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP) 5 en contra (Tots i Regidor no adscrit) i 2 abstencions (Alternativa).

Es traca de fer unes modificacions de crèdit, que no es poden fer per decret, per quadrar millor el pressupost.

D'aquesta manera trobam que es lleven diners, fins a 102. 000 euros, de les següents partides:

- Reducció del pressupost del Capítol 1 de places dotades pressupostàriament i no cubertes

- Retribucions complementàries personal funcionari 70.194,00

- Partides de Turisme que no s'executaran totalment

- Lloguer oficina Turisme Port 3.630,00

- Renting copiadora turisme 1.200,00

- Merchandising 1.595,00

- Material institucional 6.706,00

- Un hivern a Mallorca 2.675,00

- Promoció marca Pollença 4.000,00

- Partida de l'àrea de Policia que s'executarà ja dins el 2018

- Renting vehicles Policia 12.000,00

I aquests diners es dedicaràn a altres partides de Esports, Museu, Cultura i Festes, a on per diversos motius fan falta:

- Reparacions poliesportius, Material esportiu, Activitats esportives (més nins a estades, extrajudicials, desinfeccions no previstes, hores de consergeria, augment factura de la llum,...) 60.000,00.

- Museus, exposicions actes i impremta (sala arqueològica,,..) 22.000,00.

- Activitats culturals i didàctiques (més activitats al Moll) 15.000,00.

- Festes locals (extrajudicials i factures de l'SGAE de anys passats) 5.000,00.

Nosaltres hem optat per una abstenció, tot i que tampoc creiem que sigui negatiu, i fins i tot justifcat, fer una correcció del pressupost per evitar futurs extrajudicials i consideram que aquest no és el nostre pressupost i per tant no hi podem votar a favor. Els quals recordam, es vàren aprovar de forma molt poc democràtica, unilateralment, i el més greu, sense haver deixat exposició pública, tal com vàrem demanar. Finalment incidir, que aquestes modificacions demostren també certa mala planificació a l'hora de l'el·laboració del pressupost.

 


Comentaris

Alternativa

RLT

Alternativa | 04/12/2017, 13:24

Som els primers que volem ja d'una vegada una Relació de Llocs de Treball. Fer aquesta relació va ser una proposta nostra que va ser rebutjada (en forma de moció) al 2009 i que va ser aprovada al juliol de 2011. O sigui ja ha plogut... Ni l'anterior equip de govern ni l'actual han estat capaços d'aprovar la RLT
La darrera resposta de l'actual regidora a aquest tema és que els treballadors no hi estaven d'acord i que estava pendent de negociar-se. Fa sis anys que escoltam excuses similars...
Apuntam la idea de tornar a presentar la moció encara que estam cansats de veure com l'aprovat al ple no s'arriba a complir.

Piulador

MODIFICACIÓ DE CRÈDIT A LA CARTA...

Piulador | 03/12/2017, 12:20

Pel que fa a la moció...
La podeu presentar de nou.
Ara que el plenari de l'Ajuntament pareix que té predisposició a pujar sous...
Segur que sortirà aprovada per majoria absoluta.

Piulador

MODIFICACIÓ DE CRÈDIT A LA CARTA...

Piulador | 03/12/2017, 12:13

A veure...
Sense una RLT, no es pot justificar una pujada de sou.
No cal fer massa investigació per saber això.
No basta amb un informe fet per un tècnic, que possiblement sigui ell mateix un dels beneficiats per la puja.
Una RLT descriu i valora les tasques dels treballadors.
L'Ajuntament, pel que he pogut saber, en té una de feta.
Per tant, és fàcil. Que la treguin del calaix i que demostrin si es veritat que la feina d'aquests dos funcionaris,es mereix una retribució com la que s'ha aprovat. També de pas, ja es pot revisar el sou de tothom que és el que toca fer i no negociar individualment.
Ara queda clar?

Alternativa

Re: Compra de l'Hort de can Bach (Ple extraordinari)

Alternativa | 03/12/2017, 01:20

Hem de dir que abans del ple la pujada va ser aprovat a una mesa de funcionaris per 5 vots a favor i 2 abstencions (com nosaltres)
de la UGT, perquè tot i semblar-los correcte, trobaven que es podia esperar a la negociació general de l'Acord de funcionaris) Piulador si tens informació sobre una irregularitat el que has de fer és actuar, fent comentaris anònims a un blog no es solucionarà. Al manco és el que fem nosaltres i si tinguéssim aquesta informació ho fariam.

Alternativa

Re: Compra de l'Hort de can Bach (Ple extraordinari)

Alternativa | 03/12/2017, 01:15

Cap treballador pot mantenir un nivell de vida digne cobrant menys de 1000 euros. Però sembla que som l'únic partit amb representació que pensa d'aquesta forma ja que quan vam presentar una moció en aquest sentit tota la resta de partits van votar en contra.
h
ttp://alternativa.balearweb.net/post/55735

Treballador

Modificació de crèdit a la carta...

Treballador | 02/12/2017, 19:43

Això que diu na Maria, és així de real i trist en part.
Els polítics haurien de ser sensibles i preocupar-se per això.
I no fer cas i afavorir, només a certs funcionaris.
I això que tenim un Govern suposadament progresista i d’esquerres...

maria

modificació de crèdit a la carta

maria | 01/12/2017, 17:11

Treball a l'Ajuntament i visc amb 900 euros al mes. Es dia que deixi de treballar la merda sortirà per alt. A veure llavors qui tendrà més responsabilitat, jo fent net o voltros aixecant o calant el cap

Piulador

MODIFICACIÓ DE CRÈDIT A LA CARTA, APROVADA...

Piulador | 30/11/2017, 16:16

Totes les afirmacions tenen un fonament ben fàcil d’aclarir si es vol...
No hi cap afirmació massa complicada d’entendre.
I bàsicament, per si lo altre és de comprensió complicada, sense una RLT que recolzi tot això, no es pot justificar una pujada de sou.
Per suposat, puc presentar al·legacions al igual que puc escriure un anònim. Així mateix, si vosaltres teniu dubtes, supòs que arribareu al fons d’aquest assumpte i que no deixareu passar una irregularitat.

Alternativa

Re: Compra de l'Hort de can Bach (Ple extraordinari)

Alternativa | 29/11/2017, 20:24

"Piulador" evidentment tenim els nostres dubtes d'aquesta pujada però no ens atreveriam a fer totes les afirmacions rotundes que has fet, alguna sense fonament.
Si pensens que és irregular en comptes de escriure un anònim el que has de fer és presentar al·legacions (es tracta d'una aprovació inicial).

Piulador

MODIFICACIÓ DE CRÈDIT A LA CARTA APROVADA...

Piulador | 26/11/2017, 23:37

Vergonya cavallers!
Tots els partits, activament o passivament, han donat llum verda a una pujada de sou irregular. Feta a la carta i beneficiant només a dos funcionaris.
Un augment que no està recolzat per una RLT. I que per tant no es pot justificar.
Un augment que no s’ha negociat col·lectivament.
Un augment que beneficia a dos funcionaris(Interventor i Secretària), deixant de costat a la resta de treballadores i treballadors de l’Ajuntament. Alguns d’ells, per cert, amb retribucions de nivell mileurista.
El plenari de l’Ajuntament de Pollença ha deixat clar el que pensa. Han manifestat que tenen treballadors de primera i segona categoria.
S’han baixat els calçons davant les pretensions econòmiqiues de dos alts funcionaris.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb