URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obres del Passeig Voramar, ajudes perdudes, Ternelles, participació...

Alternativa | 12 Gener, 2018 20:29

A continuació teniu més precs i preguntes que es varen respondre al ple extraordinari i urgent que es va fer el dia 27 de desembre. Aquestes corresponen al més de novembre, que a l'igual que les del més d'octubre no es varen poder respondre al ple pertinent per falta de temps.

PRECS:

1- Al torrent de Bòquer hi ha fems, que demanam que es retirin.

Esperem que no es deteriori més la zona, i que quan hi hagi fems, aquests és retirin amb més pressa que aquesta vegada.

PREGUNTES:

1- Sobre les obres al Passeig Voramar:

-Ens pot explicar el regidor delegat del Port de Pollença si va revisar abans del seu inici el projecte de les obres del Passeig Voramar?

El regidor delegat del Port ha dit que ell va revisar el primer informe que te presenten com serà l'obra. No sabem exactament de quin informe parla, però el projecte sembla que no el va revisar.

-Va considerar adient el número i estètica dels fanals?

Ha dit que ell no és qui ha de respondre a aquesta pregunta, sinó els tècnics, que s'ha escoltat als veïns i s'han fet les revisions oportunes. Posteriorment el regidor d'urbanisme si va considerar que tant el número (les actuals no eren les que existien realment, ja que moltes havien estat eliminades) com l'estètica bastant neutre i utilitzada a altres zones del Port era l'adecuada.

-Quina feina va fer de seguiment de les obres?

Sobre seguiment ha contestat que ha fet el que li toca, visualitzar un poc les obres, però que els tècnics estan per això. Al final sembla que no fa falta tenir regidor amb tanta excusa amb el tècnics.

-No va observar la destrossa que va fer la síquia de les obres a les arrels dels pins les qual són el punt dèbil d'aquest arbre?

El dit que la destrossa no ha estat per tant, que hi ha arbres dels quals han esquivat les arrels i d'altres als quals n'han tallat un poc, però que la destrossa no ha estat per tant. El regidor de medi ambient també va dir que es va fer el mal inevitable.

2- Abans d'aquestes obres ja havien mort alguns pins i altres arbres per les deficiències en el seu manteniment, sobre tot per no fer una poda adient, llevar-los pes i protegir-los de les ventades. Faran una revisió dels arbres i realitzaran i planificaran les feines adients pel seu manteniment?

El regidor del Port ha dit que molts han mort per motius aliens a ells, però no per mal manteniment, i que s'ha fet el que els tècnics de jardineria han dit. Ara faran un nou plec de condicions de la poda, i que es millorarà aquesta tasca. Una resposta poc digne d'un polític quan és més que evident que les copes dels arbres eren massa voluminoses.

3- Per què no han presentat cap projecte a les ajudes del Consorci Borsa d'Allotjaments Turístics?

Presentàren un projecte, el de la primera línia del Moll, però el retiràren per no retardar l'execució de les obres, ja que l'obtenció de la subvenció afectava a aquestes. Per desgràcia l'equip de govern no va ser capaç de trobar un altre projecte per poder optar a la subvenció.

4- Ens poden informar de forma detallada de la seva reunió amb el representant de la propietat de Ternelles i quines accions pensen fer per evitar que la mateixa s'apropiï de la gestió del camí?

La reunió la feren amb la secretària, el jurista i l'assessor jurídic extern de l'ajuntament, el regidor d'urbanisme i el batle i per part de la propietat l'administrador de la finca. La reunió pretenia aclarir i contestar un escrit que presentà la propietat dient que es posarien a administrar les visites a partir del desembre. L'ajuntament contestà que ells seguirien gestionant les visites i que havien encarregat estudi ambiental per adaptar el Pla General al PORN per clarificar el dubte sobre les zones d'exclusió.

5- Ens poden informar de la seva feina en el tema de les propietats immatriculades per l'església i sobre les que hi ha dubtes? S'ha comprovat realment i sense dubtes que l'església del convent no és propietat de l'Ajuntament?

Han reclamat informació sobre immatriculacions i que l'Església ha rectificat alguns error, però si que ha admès que l'església del convent no és de l'Ajuntament, i s'està fent feina en un conveni amb l'Església per regularitzar el seu ús municipal.

6- Quina és la seva valoració de la fira?

Una valoració positiva inicialment, però que ara després de Sant Antoni faràn una reunió amb els agents econòmics per veure quina és la valoració que n'han fet els artesans, comerciants i altres agents socioeconòmics, i recollir suggeriments per altres anys.

7- La inscripció al registre ciutadà per internet és totalment factible des del punt de vista tècnic i de protecció de dades, per què no s'ha posat en marxa?

Ha admès el regidor que això és cert i que ha encarregat un procediment per donar-se d'alta a aquest registre. Ens alegra, que després de demanar-ho unes quantes vegades això sigui possible.

8- Per què no s'ha creat realment una àrea de participació ciutadana?

El batle ha dit que si que existeix, amb un canvi al 2017 amb ell com a responsable, amb una auxliar administrativa compartida amb la OAC, s'han fet algunes contractacions externes, i ara es té a una jove qualificada. Pot el batle intentar fer veure el que no és, perque és més que evident que un govern que deia que la participació seria un eix fonamental de la legislatura ha apostat molt poc per ella.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb