URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Negligència i insensibilitat (precs i preguntes)

Alternativa | 15 Gener, 2018 16:34

Publicam les darreres preguntes del ple de novembre que es varen respondre al ple extraordinari i urgent que es va fer el dia 27 de desembre. 

9- Ens poden explicar per què no s'ha ofert la possibilitat de votar una opció sense aparcament al solar de Can Febus?

No s'ha fet cap, perquè a les reunions no es varen plantejar propostes alternatives a Can Febus, i han fet un projecte amb totes les propostes, sense dir si hauria aparcament, cosa que encara no han decidit.

Aquest procés s'ha fet de forma molt defectuosa, per culpa de l'Ajuntament, i com pot comprovar qualsevol persona que consulti la informació dels tallers que es van realitzar si que hi havia diferents possibiitats i propostes al solar de Can Febus. El que no és possible és fer un aparcament.

10- A la web de l'ajuntament hi surten publicats els convenis col·lectius del personal laboral de l'ajuntament i d'EMSER; poden publicar l'acord amb els funcionaris?

El batle va respondre que no hi ha cap problema en publicar-ho a la web municipal però, hores d’ara no ho han fet.

11- El personal de l'ajuntament, laboral i funcionari, recuperen els festius 24 i 31 de desembre per coincidir en diumenge i el personal de la residència i EMSER els perden. Vist que un augment de jornades laborables no pactades s'han de declarar nul·les segons la jurisprudència (Sentència Tribunal Suprem de 17/1/07), com corregireu aquesta possible infracció laboral i/o greuge comparatiu?

Ens informa, el regidor d’EMSER, que l’empresa que es compleix estrictament la legalitat del conveni i que ha tornat un d’aquests dos dies al personal d’aquesta, en canvi no es fa cap referència al personal de la residència. Cal recordar que aquest personal, a diferència dels treballadors d’EMSER, es consideren treballadors de l’Administració pública i, per tant, es troben dins l’àmbit d’aplicació de la Resolució de 28 de desembre de 2012, que estableix la recuperació d’aquests dies. La resposta demostra una vegada més la poca preparació i sensibilitat del regidor responsable i del gerent d'EMSER. 

12- A l'antiga deixalleria es separava el llautó i el coure de la resta de ferralla. Vist els ingressos que proporcionen aquests per separat, per què no es fa a la nova deixalleria?

El regidor explica que es fa talment es feia a l’antiga deixalleria, fet que no és cert, ja què, abans es separaven tots els metalls.. Per sort, des de que vam fer la pregunta les coses s'han arreglat i ens consta que ara es fa la separació.

13-Vist que la recollida selectiva suposa un guany per a EMSER. Quan publicaran el contracte, o conveni, amb l'empresa que s'encarrega de la retirada de contenidors de la deixalleria?

Segons el regidor la deixalleria no suposa cap benefici, el contrari fins i tot ja que el tractament dels residus suposa un alt cost per l'empresa. Al 2018 es faran els expedients de contractació pel tractament i transport dels diferents residus, ja que es tindran dades fidedignes corresponents al 2017.

Es veu que EMSER continua amb la dinàmica de contractar serveis botant-se la normativa de contractació, ja podrien en aquests casos, tal com diuen que fan amb el conveni laboral, complir estrictament amb la normativa. D’altra banda, i contradient la projecció d’ingressos, del pla de residus municipal, el Sr. Nevado ens diu que suposa una pèrdua.

14- Al darrer ple extraordinari es va aprovar l'augment del complement específic per secretaria i intervenció atenent a arguments meritocràtics i de reponsabilitat. S'han avaluat els socials, ja que els qui més pateixen les retallades són els que menys cobren, i fer-ho extensible a tot el personal públic local?

  S'han excusat dient que la normativa no permet complements d'aquest tipus, tot i que almenys han admès que els treballadors que menys cobren són els més afectats per les retallades, i que ara que es negocien els convenis, si que es poden introduir altres millores. Des d’Alternativa seguirem les negociacions per a comprovar-ho. La pregunta no demanava l'existència de cap argument social, demanava si s'havien avaluat els arguments socals per millorar les condicions de la resta de treballadors, i resultat més que evidentment que no s'ha fet.

15- La setmana passada denunciàrem la col·locació d'un contenidor de contaminants a la zona verda que es troba al darrera de la deixalleria. Qui va ser el responsable d'aquesta negligència?

.Ens contesta el Sr. Nevado dient que els responsables són ell i el gerent, a més ens diu que: primer, que el contenidor no es trobava en zona verda; convé repassi la planigrafia del projecte de la deixalleria, ja què aquesta zona verda (on es va col·locar el contenidor de contaminants) es va habilitar per a separar la deixalleria d’una zona classificada com a alzinar-protegit. I  segon, fet que desconeixíem, el regidor posa en pràctica les seves facultats com a tècnic de medi ambient i és ell, personalment, el que realitza la inspecció i avaluació de riscos medi-ambientals dels productes dipositats dins el contenidor dient que les restes que s'hi dipositen no són perilloses, i que aquest està tancat.

16- Saben que fa mesos que l'àrea d'urbanisme està saturada, han fet o pensen fer alguna cosa per agilitzar el funcionament de l'àrea?

Admet el regidor que torna a haver-hi molta feina per diversos motius, i entre d'altres estan valorant l'adhesió a l'Agència de Protecció del Territori del Consell per descarregar la part de disciplina, estan preparant un servei de digitalització de documents per agilitzar la recerca de, s'ha demanat cobrir les vacants de zelador i arquitecte que hi ha, i la incorporació d'un administratiu per tramitar els expedients d'infracció urbanística acumulats.

D'ençà que vam fer la pregunta les coses s'han arreglat i ara es fa la separació com podeu veure la fotografia.  

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb