URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pocs agents socials i res del dret d'accés a l'habitatge

Alternativa | 26 Gener, 2018 16:16

Celebrada la primera reunió de la comissió de debat sobre la zonificació proposada pel Consell al municipi de Pollença. En aquesta reunió, amb poca presència dels agents socials, mostràrem la nostra preocupació respecte el problema d'accés a l'habitatge.


El passat dimarts 23 de gener es va reunir la comissió per debatre la zonificació proposada pel Consell al municipi de Pollença. Aquesta va sorgir arran d'una moció de Tots per Pollença, que entre altres coses establia la creació d'aquesta; integrant equip de govern, oposició, sector hoteler, sector vacacional i agents socials.

Respecte a la composició de la comissió ja ens trobàrem que aquesta no era l'adequada ni completa, ja que consideram que no hi estaven representats tots els sectors afectats. Així com a nivell de partits polítics l'equip de govern va convidar fins i tot als que no tenen representació, a nivell d'agents socials, la convocatòria es va reduir a les associacions de veïns dels tres nuclis importants del poble: Pollença, Port de Pollença i la Cala Sant Vicenç. D'aquesta manera i sense menysprear el paper representatiu de les associacions de veïns, consideram que hauria estat adient convidar a algun representant sindical perque donàs una visió de les conseqüències a nivell laboral d'aquest tipus de turisme, o fins i tot un representant d'alguna organització ecologista perque mostràs quines són les conseqüències i efectes sobre el territori. Per tant ens trobàrem amb una comissió poc plural amb molts agents econòmics (restauradors, comerciants, sector vacacional,...) i mots pocs agents socials.

La reunió de la comissió va servir perque un representant del Consell explicàs els criteris d'el·laboració i les característiques de la zonificació, i perque la resta mostràs quin era el seu punt de vista. En aquest sentit nosaltres expressàrem quina era la nostra preocupació, alhora que esperam veure com pensa l'equip de govern fer compatible el lloguer vacacional amb el dret d'accés a l'habitatge. Aquest és el principal problema per nosaltres, i l'equip de govern al seu moment va esmenar la moció per incloure un punt que establia consensuar mesures per garantir aquest dret. Per nosaltres compatibilitzar la promoció i augment del lloguer vacacional amb el dret d'accés a l'habitatge és pràcticament impossible, i la llibertat de llogar a plurifamiliars als nuclis de la Cala o del Port de Pollença el que farà serà augmentar la problemàtica a aquests indrets, i per tant nosaltres com sempre hem fet, defensam que el lloguer a aquest tipus de vivendes no sigui possible.

Per desgràcia és ben evident quines són les prioritats d'aquest equip de govern, i aquesta sèrie de reunions que s'estan fent sobre el lloguer vacacional mai s'han realitzat per tractar el dret a l'habitatge, ni tenim esperances de que així sigui, per molt que l'equip de govern esmenàs la moció.

 

Pollença, 24 de gener de 2018

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb