URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Margalida Comas Camps

Alternativa | 27 Gener, 2018 10:29

A continuació teniu un resum de la primera part del ple ordinari del mes de gener. Com podeu veure es tracta d'un ple amb nul contingut polític com ja ve sent habitual a aquesta legislatura.

Sobre la segona part del ple, amb les informacions i les dacions de compte de les resolucions de Batlia, i amb els precs i preguntes i les respostes donades per l'equip de govern, en farem un altre article. Al ple va faltar la nostra portaveu Marina Llobera.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de les actes de les sessions anteriors. Aprovat per unanimitat.

S'aproven les actes del ple ordinari de dia 30 de novembre de 2017, i l'extraordinari del dia 27 de desembre del 2017.

2.- Aprovació, si procedeix, del nomenament de representants de la Corporació en òrgans col·legiats. Aprovat per 8 vots a favor (Alternativa, Junts i UMP) i 8 abstencions (Tots, PP i Regidor no adscrit).

S'anomenen vocals de la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu de Personal Laboral de l'Ajuntament de Pollença a Magdalena Segui, Andres Nevado i Pere Josep Coll.

Després es produeixen alguns canvis, així Antoni Cànaves substitueix com a vicepresident a Andrés Nevado a la Mesa Generals de Negociació de Funcionaris, i Bernat Lópex substitueix a Iliana Capllonch com a vocal suplent al Consell Escolar Municipal de Pollença i com a vocal titular 1 al Consell Rector del Patronat Municipal de la Residència Social de Pollença.

3.- Ratificació, si procedeix, de la Resolució de Batlia núm. 30 de dia 12 de gener de 2018. Aprovat per unanimitat.

Es tracta d'adherir-se a la declaració de que fa l'Ajuntament de Maó de Margalida Comas Camps com a filla il·lustre. Evidentment nosaltres votàrem a favor, com no podia ser d'altre manera.

Margalida Comas Camps, menorquina, na destacar pels seus valors democràtics i humanitaris, per la seva excelent formació, amb un expedient excepcional, i per la seva tasca professional a una societat tan masclista com l'espanyola del segle XX. Pedagoga vinculada a la Institució Lliure d'Ensenyança, va ser de les principals protagonistes de la introducció de les ciències a Espanya. Llicenciada i doctora en Ciències Naturals (de les primeres d'Espanya), visità centres educatius de França i Anglaterra i cursà estudis de postgrau a Londres i París, exercint de docent a diferents Escoles Normals, a la Universitat de Barcelona i a Anglaterra. Resumint, una pionera de la innovació, renovació i divulgació educativa i una important investigadora.

Pel que fa a la seva relació, hem de dir que la seva família mantingué una estreta relació amb els descendents de Guillem Cifre, i en aquest context Margalida Comas coneixè, i acabà casant-se amb Guillem Bestard, fotògraf i deixeble de l'obra de Colonya. La parella resident a Catalunya passava els estius al poble, fins que la Guerra Civil l'obligà a partir a l'exili pels seus valors republicans, i el franquisme prohibí fins i tot els seus llibres. A Anglaterra va desenvolupar una tasca humanitària a favor dels refugiats i va seguir exercint ladocència fins la seva jubilació.

Per tot això, nosaltres sempre hem reivindicat la recuperació de la figura de Margalida Comas Camps, que com la de moltes dones, sempre han restat oblidades per aquesta societat patriarcal. Així al desembre de 2008 ja varem presentar una moció, que va ser aprovada, per dedicar-li un carrer, i vàrem lluitar durant anys perque aquesta moció s'executàs. Això no va ser possible fins el 2013, quan el batle del moment va delegar en el nostre antic regidor Pepe Garcia l'instrucció de dit expedient, i Pollença va comptar amb un carrer dedicat a la senyora Margalida Comas Camps. Per tant qualsevol reconeixement, o tasca per recuperar la figura de totes aquestes dones oblidades ens sembla que es necessària.

4.- Propostes/Mocions d'Urgència

No va haver-hi cap proposta d'urgència.



Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb