URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Festes, zonificació, participació...

Alternativa | 28 Gener, 2018 19:53

A continuació un resum de la segona part del ple ordinari del mes de gener amb les informacions de batlia, les dacions de compte de les resolucions de batlia, i la primera part de les respostes de l'equip de govern als nostre precs i preguntes.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

- S'informa de la reunió per analitzar el tema de la seguretat a les festes de Sant Antoni. Assistiren 3 responsables de la policia (inspector, subinspector i oficial), 3 tècnics municipals (l'enginyer, el tècnic de medi ambient i el cap de la brigada), 5 membres de la comissió de Sant Antoni i l'encarregat de pujar enguany. Parlaren del pi, del carro, les cordes, l'itinerari, ternal, pujadors, la plaça vella, el sabó, l'alcohol, els coets, horaris, policia i organització de la comissió de la festa. Abans es parlà dels problemes de dia 17 i s'arribà a l'acord que el pi feia 21'60m, però era molt gruixat i molt pesat i amb una cossa a la part alta que el podia desequilibrar. La sessió es tancà esperant a la setmana següent a una altre reunió per arribar a acords definitius, es quals seran duits a una Junta de portaveus la qual decidirà que és l'adient per millorar la seguretat.

- S'informa de la reunió de la comissió sobre la zonificació. Va venir un tècnic del consell, per explicar la zonificació de forma detallada a les diferents forces polítiques i distints agents econòmics. Ara s'en farà una altre per intentar consensuar una proposta per portar al consell.

- S'informa de la reunió de la comissió permanent de participació ciutadana. A aquesta s'ha decidit la periodicitat de les sessions ordinàries, s'han elegit els membres per formar part del taller de prospectiva que ha d'elegir els usos de la peixeteria i l'edifici annex, i s'ha informat del procés.

- S'informa que dia 28 de desembre, s'aprovà l'expedient d'adquisició del solar de l'hort del camí del Puig.

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

- Dació de compte d'un auto judicial sobre la legalització de villa Cortina.

- Dació de compte la recepció d'una subvenció per contractar 2 joves del programa de joves qualificats.

- 6 Dacions de compte de nomenament de procurador i lletrat

3.- Precs i preguntes.

Precs

1- El passat 14 de gener el dia que les restes de Joan Losa Campomar tornaren a Pollença, el portal de la sala de plens de l'Ajuntament presentava un estat lamentable i estava ple d'excrements de colom. Demanam que es millori la seva neteja, sobretot en dies senyalats i evitar haver de sentir vergonya per la imatge donada. Igualment demanam que es posi remei a la proliferació de coloms a la part superior de la façana.

Compareteixen l'opinió.

2- Ja fa temps, que un mirall del carrer de l'Horta (a l'alçada del carrer Gruat) va ser llevat per unes obres i encara no ha estat posat. Demanam que per evitar possibles accidents aquest sigui col·locat el més aviat possible.

Dir que el del carrer major també torna a estar romput.

Preguntes

1- Poden fer alguna cosa perquè la única rampa per tirar barques a la mar del Port de Pollença que està en condicions estigui oberta? Fa mesos que està tancada per obres i hi ha solucions factibles com obrir l'accés per l'aparcament del Yum Yum.

Donaran trasllat a Ports que es pugui fer l'accés, ells desconeixen perque està tancada la rampa. Esperem que així sigui i que Ports també els escolti.

2- A les preguntes registrades al mes de novembre demanàvem que si a la web de l'Ajuntament hi surten publicats els convenis col·lectius del personal laboral de l'ajuntament i EMSER, podien publicar l'acord amb els funcionaris. El batle va respondre que no hi havia cap problema en publicar-ho però encara no ho han fet. Quan pensen fer-ho?

El mateix dia del ple ho feren. Amb totes les coses, a aquest equip de govern se'ls hi ha de recordar mínim dues vegades

3- Perque no han publicat el nou Reglament de Participació Ciutadana a la web municipal, on encara apareix l'antic?

Cert és que el reglament apareix a la web, però l'error del nostre regidor és ben normal, perque a l'apartat de ordenances i reglaments apareix el reglament anterior. Per tant esperem que aquest també es corregeixi.

4- Per què el vehicle grua, destinat a la recollida d'iglús de selectiva no va superar l'ITV i en lloc d'arreglar-lo, l'encarregat el porta a Ternelles a carregar el pi damunt el carro? Per què es continua amb la greu dinàmica generalitzada de fer circular vehicles amb la ITV caducada o que directament no l'han superada?

Una resposta surreal com ja ve sent habitual al regidor Nevado. Va fer una narració dels fets. Ens va contar perque no va passar l'ITV, es demanaran els material que estaren dues setmanes a arribar, i segons ell, tot i no passar la inspecció, el vehicle no estava malament!!!! A les dues setmanes es posaren les peces i passà l'ITV. I a Ternelles perque hi anà? Doncs perque les peces no havien arribat!!!! Increïble!!!

5- En podien informar dels resultats de les reunions que han realitzat sobre l’adaptació del PGOU al PORN de Ternelles?

Segons el regidor han estat bàsicament reunions tècniques amb tècnics de la casa per veure com fer l'adaptació. També hi ha hagut reunions amb tècnics que han de fer la part ambiental, la qual és important a dita adaptació.

6- Respecte a la subvenció de 500.000 euros per la millora de l'eficiència energètica de l'enllumenat, per què quan es va saber que una part del projecte, era incompatible amb la normativa de renous a la via pública es va consultar amb diferents agents econòmics i socials del Port de Pollença i no amb els partits de l'oposició?

Ens diuen que s'han reunit amb els agents que han mostrat preocupació i interès pel tema. Nosaltres no negam que es reunissen amb dits agents però que es reunissen amb l'oposició, i vista la resposta, sembla que no hem demostrat cap interès pel projecte.

7- Ens poden informar de la reunió amb l'equip de treball sobre estudi de l’habitatge al nostre municipi?

L'any passat la junta de govern adjudicà a la Fundació Universidad-Empresa la realització de dit estudi sobre l'estat de l'habitatge. A la darrera reunió es va fer un seguiment, i la Fundació va demanar informació relativa a llicències d'obres, dades catastrals i de padró, consum d'aigua i generació de residus. A veure si aquest estudi, que havia de fer-se al 2016, pot estar acabat el més aviat possible, i potservir d'eina per començar a implementar polítiques per millorar l'accés a l'habitatge.

8- Després de l'incendi del coll de Síller s'ha fet qualque pas per investigar si el manteniment de les línies per part de GESA-ENDESA és l'adequat? Es pensa denunciar a la companyia? L’estat de conservació de la torre i del transformador era l'adequat? Es fa manteniment?

Han remès un escrit a l'empresa mostrant la seva preocupació, i demanant informació sobre l'estat de manteniment de la línia i el tranfomador, al tenir resposta ens la faran arribar. Ens imaginam que l'empresa no dirrà que el seu manteniment és dolent, per tant, ens imaginam que tot quedarà igual.

9- A Binissalem el grup de MES diu que lamenten la falta d'iniciativa de l'equip de govern per eldur a terme uns pressuposts participatius reals. Per què a Pollença no han fet res per complir l'acord d'investidura i no hi ha hagut pressuposts participatius ni al 2016, ni al 2017?

Han dit que a la comissió de participació han presentat l'esborrany amb les bases i les fases per realitzar dits pressupostos participatius. A veure com funciona al 2018, però al 2016 i al 2017 no es va fer res, per molt que el batle digui que ells ho haurien volgut fer. 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb