URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Cansats del politiqueig entorn del Centre de Salut

Alternativa | 23 Febrer, 2018 13:02 | facebook.com twitter.com


Al passat ple de febrer, el bloc de dretes (Tots per Pollença, PP i Martí Roca) han presentat una moció que proposa que  s'aturi la cessió del solar de can conill, i es demani l'interès autònomic pel solar de Can Bach, per fer-hi el PAC allà, aprofitant la recent aprovació del decret llei 1/2018 de mesures urgents per a la millora i ampliació de la xarxa d'equipaments públics d'usos educatius, sanitaris i socials de la CAIB, que permet simplificar els tràmits a l'hora de destinar un solar a alguns d'aquests usos (inclosa la possiblitat de construir en sòl rústic).


Per part nostra, començam a estar cansats del joc polític (si es pot dir joc, un tema tan seriós com el de la salut) que es duu l'oposició de dretes amb l'equip de govern. En certa forma, ens recorda el que ja va passar amb la primera línia: uns intenten fer tot el renou possible amb un tema que pensen que els servirà per esgarrapar un grapat de vots, i els altres no actuen amb la diligència i prestesa que exigiria la situació, i estant a la defensiva, no accepten ni crítiques ni suggeriments.


Què ens trobam amb el tema del PAC?


Per una part, l'equip de govern, que va forçar a haver de prendre una decisió ràpida per una suposada imminència i urgència que no s'ha mostrat tal. Recordar que havent-ne xerrat dos mesos, es va dur a Ple per primera vegada el maig del 2016. Estam a febrer del 2018 (o sigui, han passat gairebé 2 anys) i no tenim res. Per no tenir, no tenim ni el projecte del PAC redactat. I sort que al govern hi ha els seus mateixos partits! Per cedir la titularitat del solar a la conselleria, va fer falta més de 10 mesos per enviar la documentació que la Conselleria va sol·licitar i la va haver de requerir dues vegades!


Per altra part, el bloc de dretes que, com sempre, quan se va discutir varen sortir amb evasives, sense posicionar-se clarament i amb ambigüitats, per poder començar a crear polèmica un cop s'hagués decidit i intentant dilatar el màxim (presentar al·legacions sempre, i el darrer dia). Exemples: quan se va discutir la ubicació no varen proposar que es fes cap procés participatiu (de fet, fins i tot es va criticar a l'equip de govern per haver convocat una reunió informativa amb els ciutadans) i només l'han proposat seriosament quan la decisió ja estava ben presa i amb els tràmits avançats. Després, la seva campanya d'oposició a Can Conill es basava en la falta d'aparcament, però quan es té assegurat un solar per aparcament, el problema passa a ser els dobbers que es varen invertir en fer el pàrquing. Els dobbers dels contribuents no els preocupaven quan van contractar la cap de premsa, o quan van impulsar l'auditori den Moneo, ni quan van fer les pistes de padel carregant-se les de futbet. Un cas que consistia en tudar una inversió feta per fer-ne una altra de la que no hi havia cap necessitat (unes pistes de pàdel). I ara critiquen el mateix fet, però amb la diferència que s'hi farà un PAC.

I de fons la sospita que el solar de Can Conill, si no s'hi fa el PAC, pugui ser destinat a una altra cosa en un futur; com veim al facebook de Tots «Des de Tots per Pollença sempre hem defensat que hi ha alternatives millors, accessibles, igualment cèntriques i que no utilitzen zones que es podrien destinar a altres equipaments.» A nosaltres ens agradaria sentir-li dir clarament al portaveu de Tots que es compromet a que si allà no s'hi fa un PAC, mai donarà suport a que s'hi faci cap altra cosa. Així se li va demanar al ple, i, evidentment no ho va dir.


A nosaltres no ens va aquest rollo de politiqueig, i amb tota honestedat i bona fe vàrem prendre una decisió, quan se'ns va demanar, en base al que consideram arguments racionals i prioritats. Resumint: donades les possibilitats existents i que es varen plantejar (la ubicació actual, l'aparcament de Joan Mas, Can Conill, i la zona verda de darrera el centre cultural), nosaltres vàrem considerar Can Conill com la millor opció (per ser municipal, ser urbà i ser cèntric), i, un dels contres principals (que era la pèrdua de llocs per aparcar) vàrem considerar-ho no prioritari, havent-hi el solar de la Renault devora.


A dia d'avui, certament la situació no és la mateixa que l'abril del 2016: tenim un solar més de titularitat municipal, just devora Can Conill, i un decret-llei de mesures urgents que sembla agilitzar tràmits i permetre poder construir maldament sigui rústic.

Si avui se'ns hagués presentat per primera vegada la decisió a prendre, hauríem considerat molt seriosament l'opció de Can Bach. Però no podem deixar de banda tampoc que hi ha un camí recorregut fins ara que ens situa, suposadament, en la fase d'estar a punt de licitar la redacció del projecte.


El problema que tenim nosaltres i que se'ns han plantejat a l'hora de decidir el vot d'aquesta moció, és que tenim una sèrie de dubtes que no se'ns poden resoldre fàcilment, i que òbviament no ens serveix el que ens digui l'equip de govern ni en Tomeu Cifre Ochogavia, perquè òbviament cadascú escombra cap a ca seva:

-La decisió de canviar la ubicació, quin retard podria suposar? Quins altres tràmits, que nosaltres no sabem, suposa? Se podria cedir només una part de la parcel·la? Per poder començar les obres, s'ha de cedir la titularitat; què tardaríem en fer-ho a Can Bach?

-Hi ha garanties? La conselleria acceptarà un nou solar i el govern en declararà l'interès autonòmic si en tenim un altre disponible que és urbà i que, de fet, ja li hem cedit?

-Se podria fer PAC i minideixalleria al mateix solar? Com aniria el tema de vials i zones verdes?


Per tot això, la nostra assemblea va considerar que seria bo que es retirés la moció i l'equip de govern convoqués amb urgència (dilluns o dimarts) una reunió amb els responsables de la Conselleria (amb capacitat de decisió política) i tècnics, també de la casa, per poder aclarir aquests punts i prendre una decisió racional i amb tots els elements.


Els dubtes i aquesta proposta és el que vàrem plantejar als portaveus dels grups municipals en el recés que vàrem demanar al batle.

Finalment, Tots per Pollença es va negar a retirar la moció. Nosaltres hi vàrem votar en contra, no perquè estiguem tancats a explorar l'opció del solar de Can Bach, sinó perquè ens pareix que per part del bloc de dretes, sense voler fer aquest gest, no mostra ganes d'entendre's sinó només de fer renou. Sense tenir tota la informació necessària ens sembla molt agosarat uns acords com els de la moció, que podrien fer demorar encara més la construcció del PAC. La sorpresa va saltar quan el regidor de l'equip de govern d'UMP, va anunciar que donava suport a la moció i es desmarcava dels seus socis, i per tant la moció va quedar aprovada.

Així i tot, vàrem instar a l'equip de govern a fer la reunió que hem proposat de forma urgent, per resoldre dubtes i així no es prengui cap decisió definitiva fins que ho tenguem clar. I Tots per Pollença es va comprometre a que si es feia la reunió, i no es veia viable, no tenien cap problema en rectificar.  


Continuarà?Comentaris

Jaume

A Pur

Jaume | 04/03/2018, 18:18

Ja veurem qui riura el darrer

Pur

Re: Cansats del politiqueig entorn del Centre de Salut

Pur | 04/03/2018, 12:56

Jo el que no entec es perque no thas presentat a les oposicions hi treure la plaça, si son tan collos segurament els haguesis guanyat. També et pots presentar a batle , no tindras problemaa per convencer a la majoria.

Alternativa

Re: Cansats del politiqueig entorn del Centre de Salut

Alternativa | 26/02/2018, 21:34

Per la nostra part encantats que vinguis si es fa la reunió

Jaume

Re: Cansats del politiqueig entorn del Centre de Salut

Jaume | 26/02/2018, 21:08

Gràcies per la convidada. Ho tendria molt fàcil convencer'ls si tinguessin un mínim d'intel·ligència i comprensió lectura, però en aquestes altures dubt que estiguin per la causa.

Alternativa

Re: Cansats del politiqueig entorn del Centre de Salut

Alternativa | 26/02/2018, 16:06

Doncs res Jaume si l'equip de govern fa la reunió que vam solicitar al ple (cosa que dubtam) vens i dones llum als tècnics de l'Ajuntament i del Govern.

Jaume

Re: Cansats del politiqueig entorn del Centre de Salut

Jaume | 25/02/2018, 21:30

I vosaltres les heu estodiades, perquè jo a les al.legacions no faig més que reproduir el que diu la normativa aprovada pel plenari municipal.
Si tenim els tècnics més beneits de dins Mallorca no es un problema meu sinó de tots.
Però això a vosalltres pel que he vist fins ara no us interessa. És molt còmode fer d'escolanet.
Us podria contar moltes perdalades que han passat i passen a Pollença però us en contaré una molt fac de comprovar. Durant anys es deia des de l'Ajuntament que per rehabilitar les illetes de plaça primer s'havien de tomar per adequar-se a l'alineació que grafiava el Pgou i que canviar el Pgou era quasi impossible. Un grup de gent interessada amb el tema i afectats varem tenir una reunió amb el batle deshores en Joan Cerdà i l'arquitecte Balaguer. Vaig exposar que per canviar l'alineació de les façanes solament faia falta una modificació puntual del Pla del Centre Històric. En Balaguer va dir que efectivament era així i així se va fer.
En uns minuts es va resoldre una qüestió que durava anys i ni tècnics ni juristes municipals havien sabut (o volgut) desencallar.
I tot això no perquè jo sabés més que ningú sinó simplement perquè me via mirat el planejament.
Bueno no me vull fer més pesat.

Alternativa

Re: Cansats del politiqueig entorn del Centre de Salut

Alternativa | 25/02/2018, 20:55

Jaume amb tot el nostre respecte, no tens ni la formació ni el càrrec per a que les teves opinions siguin més que això opinions i les teves al·legacions han estat rebutjades pels tècnics.

Jaume

Can Conill

Jaume | 25/02/2018, 19:11

Certificats per què?, ¿o no sabeu llegir?
Si us voleu deixar manipular allà vosaltres però amb aquest tarannà molt poc alternatius us veig.

Alternativa

Re: Cansats del politiqueig entorn del Centre de Salut

Alternativa | 25/02/2018, 12:41

Jaume tot això que comentes necessitam que ho certifiqui un tècnic a una reunió,. No demanam massa cosa per un tema tan important com aquest

Jaume Cerdà

Can Conill

Jaume Cerdà | 24/02/2018, 16:04

Luis és que l'Administració pública ha d'actuar legalment ja que sinó estaria vulnerant els meus drets i supos que els puc defensar o no?.
Si es vol fer un Pac a Can Conill que se canvii planejament urbanistic que en qüestió de 6 mesos hi ha temps de sobra i fa més de 2 anys que se mareja la pardiu.

Luis

Re: Cansats del politiqueig entorn del Centre de Salut

Luis | 24/02/2018, 14:21

Jaume, creo que tu legalismo te ciega. La pregunta principal es: como tendremos el PAC nuevo más rápido, en Can Conill o en la Renault?. Lo otro me importa poco. Si el trabajo está empezado, pues que se termine y ya está.
Tu y el resto de partidos de derechas solo poneis palos en las ruedas. Ellos para tocar los cojones y tu por legalitis.
Queremos un PAC nuevo ya!

Jaume Cerdà

Can Conill

Jaume Cerdà | 24/02/2018, 13:37

No vull ser impartinent, però cometeu una certa contradicció sobre els usos de Can Conill.
En l'aprovació inicial de 2014 de l'adaptació del pgou al PT la situació urbanística de Can Conill no va variar de com era abans i si la memòria no me falla no vaig sentir mai al grup d'Alternativa posicionarse contra Can Conill ni me consta que hi presentessiu al.legacions.
Si és així, ¿per què demenau a Tots que se posicioni si vosaltres no ho heu fet?
Ah, jo tampoc vaig fer al.legacions pel canvi urbanístic de Can Conill. Si fos ara en faria perquè allà tingués edificabilitat zero.

Jaume Cerdà

Can Conill

Jaume Cerdà | 24/02/2018, 12:41

Feis preguntes però no us feis la principal, que seria ¿és Can Conill el lloc ideal per a les exigències que va posar en un principi la Conselleria de Salut?.
Vosaltres mateixos podreu contestar. Segons s'informa en aquest mateix bloc pel maig de 2016 la Conselleria volia uns terrenys per poder-hi construir un edifici de 2.200 m2.
Pregunta, ¿reuneix Can Conill aquesta exigència? .
Resposta: NO.
Explicació : el solar de Can Conill té una superfície de 2.030 m2 amb una edificabilitat de 1m2/m2. Això vol dir que solament se pot fer un edifici de 2.030 m2 construïts. És a dir que el Pac ja serà petit d'entrada i amb l'agreujant que ja mai se podria ampliar per quan està enrevoltat de carrers.
A més la construcció solament podria ser en planta baixa i això vol dir que no hi hauria lloc per a zones de llum ni verdes ni lĺoc pr aparcament d'ambulància ni cotxes dels treballadors ni usuaris, etc.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb