URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Estat centres educatius, activitats... Consell Escolar Municipal

Alternativa | 15 Març, 2018 11:34

Resum del darrer Consell Municipal Escolar del passat 13 de març

Assistents:

Toni Cànaves, Pep Villalonga, Maria Antònia (AODL), Magdalena Seguí, Nora Tugores, Marina Llobera, SMOE (Pep Roca i Biel, de Lúdic), mediadora cultural, representants dels equips directius de les escoles i l'institut, i de les APIMA del CEIP Port de Pollença i Escoleta la Gola.

1-Acta anterior: aprovada

2-Memòria estat centres educatius

Es va demanar als centres les deficiències que hi havia, i s'ha anat passant pels centres amb enginyers i arquitectes, per poder redactar una memòria de l'estat dels centres educatius, i així anar a negociar amb l'IBISEC. Des de l'IBISEC, han demanat ajuda en la concrecció dels projectes:

- CEIP Miquel Capllonch: tancament alumini pati interior (pressupost 22.000€, arquitectes no ho veuen clar); sanejament del pati de primària (quan plou s'inunda el pati i el centre).

-CEIP Joan Mas: queda una remodelació d'un pati (uns 40.000); canvi de trespol de dins tot el centre (cada any se gasta 12-13000 euros en canviar rajoles; reconducció aigües del pati de darrera (60.000).

-CEIP Port Pollença: canvi panells lluminària, l'apima va presentar demandes: ascensor no en té, a dalt no hi ha sortida emergència ni escala evacuació, goteres al gimnàs, rovell d'unes finestres, sortida emergència gimnàs (comanat), canonades sulfatades, persianes que cauen.

-CEIP Costa i Llobera: fer una rampa (fet el projecte), ampliació de pati (projecte de drenar aigua, i tancament)

-Escoleta la Gola: arreglar una part del pati, i tancament de les màquines. Per cert, s'informa que s'ha adjudicat a Estudi 6, s'obrirà la sisena aula.

-Estan demanant pressupost per pintar totes les escoles (interior i exterior).

En Toni Cànaves diu que ara faran una reunió amb l'IBISEC, a veure què es comprometen a fer, i del que no, es valorarà què assumeix l'Ajuntament.

3-Baptismes de mar (RCNN-escola vela)

Ho fa el Club Nàutic i molts centres ho tenen programat en la Setmana Nàutica, l'Ajuntament posa el transport pels centres de Pollença que ho vulguin. Enguany es fa també una sensibilització sobre la posidònia.

4-Jornada solidària

És una cursa solidària, per sisè i primer d'ESO, que munten els alumnes de CFGM d'activitats fisicoesportives, i en funció dels punts que fan Colonya posa un euro per cada una, i allò recollit es dóna a una ONG que té alguna relació amb el municipi. Enguany es proposa que es doni a Dentistes sobre Rodes.

5-SMOE

En Biel fa una valoració del funcionament del servei: 2h setmanals reforç primària, alt nivell de participació, 44 alumnes que gaudeixen del servei. Hi ha hagut 6 baixes, i els que hi van ho fan el 80% dels dies. Les direccions dels centres estan satisfetes.

Metodologia: rotativa, se'ls agrupa per nivells i varia en funció dels centres, fan un dia el dissabte i troben que és un èxit. Les famílies: hi ha una tasca d'atenció a elles.

6-Programa comerç-escola (conselleria de comerç)

Respecte el programa Comerç-escola (que consisteix en un material i unes visites a comerços pollencins, la AODL diu que només un centre ha fet les sortides als comerços de Pollença.

Programa ICAPE: és per primària i secundària, consisteix en un projecte de crear una cooperativa i vendre un producte.

7-Precs i preguntes

-Pla Igualtat: l'Ajuntament ha posat en marxa una àrea d'Igualtat, hi ha una sèrie de col·lectius que fan unes activitats dirigides a centres, a professors... La tècnica anirà a les escoles per presentar-se i xerrar de les activitats possibles.

-IES Guillem Cifre: demanen una conferència de Chema Lázaro per parlar de neurociència i com que l'Ajuntament ho pagarà la conferència es farà oberta: serà el 25 abril a les 19h al Club Pollença.

-l'APIMA de Joan Mas organitza per aquest dimecres una xerrada: «els perills d'internet» a les 19h al Club.

-S'està preparant un congrés de mindfullness i alzheimer.

-Repas de temes pendents:la UOM segueix, i és un dels pobles on més gent participa.

-De les escoles demanen una persona per arreglar coses, de servei tècnic: opcions són contractar un servei extern o posar un peó de la brigada.

-Demanen dels centres rebre formació en l'ús de desfibriladors

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb