URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Suport a Valtonyc , ple de març

Alternativa | 03 Abril, 2018 23:16

A continuació teniu un resum de la sessió ordinària del mes de març. Com veis de la segona part falten les dacions de compte i els precs i preguntes que ja eren del mes de febrer. Probablement es faci un ple extraordinari

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió anterior de dia 22 de febrer de 2018. Aprovat per unanimitat.

2.- Aprovació si procedeix, de l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits núm. 1-2018 (Exp. electrònic ABS núm. 2018/561). Aprovat per 7 vots favor (Junts i UMP), 7 en contra (Tots i Regidor no adscrit) i 3 abstencions (Alternativa i PP). El vot de qualitat del batle ha desempatat.

El mateix quasi (s'hi han afegit factures) que va ser rebutjat a l'anterior ple pels vots en contra de la dreta. Es tracta de 174.103,32 € de l'Ajuntament, 1.691,56 € de l'Escola de Música, 11.353,34 € de la Residència i 2.877,17 € de la radio. Aquesta vegada la dreta optà per canviar el vot (el d'un regidor) i permetre la seva aprovació. Nosaltres com sempre vàrem optar per una abstenció, ja que són factures que han de pagar-se. Evidentment aprofitàrem la ocasió per criticar a la dreta, la qual juga amb el pa de totes aquestes empreses i autònoms, a les quals han deixat un mes sense cobrar, pel simple fet de desgastar a l'equip de govern.

3.- Resol·lució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix de l'expedient de modificació de crèdits núm. 2-2018 sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses generals (EXP electrònic ABS núm. 2018/575). Aprovat per 15 vots favor i (Junts, Tots, PP i Regidor no adscrit) 2 en contra (Alternativa)

Rebutjades les al·legacions d'un particular i aprovant-se definitivament la modificació de crèdit per la compra de l'arxiu Bestard. Nosaltres per coherència amb el votat anteriorment mantenirem el nostre vot en contra, ja que consideràvem que aquet no era un tema urgent i que podia esperar a l'aprovació del pressupost, el qual no està ni en fase de negociació pràcticament, i no fer-se mitjançat modificació. Tot i això també manifestàrem que la compra ens semblava adequada.

4.- Resol·lució de reclamacions i aprovació definitiva, si procedeix, de l'expedient de modificació de crèdits núm. 3-2018 sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb Romanent de Tresoreria per a despeses generals (EXP electrònic ABS núm. 2018/577). Aprovat per 9 vots a favor (Alternativa, Junts i UMP) i 8 en contra (Tots, PP i regidor no adscrit).

Rebutjades les al·legacions de Tots per Pollença, les quals no tenien cap altre objectiu que retardar el procés, posant en perill la subvenció, ja de per si compromesa, i aprovant-se definitivament la modificació de crèdit per la rehabilitació de la peixateria. Evidentment, com a l’anterior ple, varem votar a favor, per no comprometre la subvenció. Si a l’anterior ple ens comprometérem a demanar la dimissió del regidor d’urbanisme en cas de perdre la subvenció, en aquest ple afegirem que en cas de que així sigui, també en demanarem la del portaveu de Tots com a responsable, ja que ha fet tot el possible per retardar el procés.

5.- Ratificació de la Resolució de Batlia núm. 141 de 26 de febrer de 2018 (Actuacions Judicials PO 386/2017). Aprovat per 16 vots a favor (Alternativa, junts, Tots, UMP i PP) i 1 abstenció (Regidor no adscrit).

Nomenament de lletrat i procurador per dos recursos conteciosos administratius relacionats amb el desenvolupament del planejament urbanístic de la Unitat d'Execució PT. 1 El Vilà.

6.- Aprovació, si procedeix, de nomenament de representants de la Corporació en òrgans col·legiats. Aprovat per 16 vots a favor (Alternativa, junts, Tots, UMP i PP) i 1 abstenció (Regidor no adscrit).

Nomenament dels membres suplents en diferents òrgans col·legiats com la Mesa General de Negociació de Funcionaris, la Comissió Negociadora del Conveni Col·lectiu de Personal laboral de l'Ajuntament, Mesa General de Negociació d'Empleats públics (funcionaris i laborals), la Comissió Paritària del Conveni Col·lectiu del Personal laboral de l'Ajuntament i el Comitè de Seguretat, Salut i Higiene.

7.- Moció presentada pels grups polítics municipals Tots per Pollença i Partit Popular i Regidor no adscrit sobre l’ús turístic d’edificacions en sòl rústic protegit. Aprovat per 9 vots a favor (Tots, PP, UMP i Regidor no adscrit) i 8 en contra (Alternativa i Junts)

Una moció, ja de l'anterior ple, que estableix la llibertat absoluta de l'ús turístic en sòl rústic protegit, evidentment pràcticament tota a habitatges fora ordenació, permetent perpetuar una situació que ha convertit a Pollença en paradigme de la indisciplina urbanística, la qual es premia amb l'obtenció de importants ingressos i que suposa un agravi comparatiu amb qui ha respectat la llei. Com podeu veure, a Pollença quan es parla de lloguer mai es en clau d’accés a l’habitatge. Evidentment votàrem en contra en contra.

8.- Moció presentada pels grups polítics municipals Junts Avançam i Unió Mollera Pollencina en relació al descompte de resident al 75% per als vols amb la península. Retirada

Vist que al congrés tanmateix ja aprovà el descompte, Junts i UMP decidiren retirar de l’ordre del dia, aquesta moció que venia del ple passat també.

 

9.- Moció presentada pel grup polític municipal Partit Popular sobre el dia internacional de la dona. Aprovat per 15 vots a favor (Junts, Tots, PP, UMP i Regidor no adscrit) i 2 en contra (Alternativa)

Una altre moció del ple anterior. Nosaltres per tal d'omplir de contingut la moció, hi presentàrem esmenes: per redactar un informe d'impacte de gènere de les ordenances fiscals, i perque l'Ajuntament donàs suport a les campanyes feministes i en rebutgi els intents de criminalització que sofreix d'alguns sectors.

Al final després de molta discussió, i fins i tot un recés, aquestes esmenes foren rebutjades pel Ple. L’equip de govern va dir que calia matisar el segon punt, esmenant les nostres esmenes, i el Partit Popular estava en contra del segon, quedant totalment retratats, demostrant ben clarament que aquesta moció no era més que un simple intent de quedar bé de cara a l'exterior, però que interès per la causa feminista cap ni un, tot el contrari.

I per aquests motius, vist que la moció estava buida de contingut i que tan sols pretenia quedar bé optàrem per votar en contra. Tot i que el contingut ens hauria permés votar perfectament a favor no volguérem votar a favor d'aquesta demostració d'hipocresia del PP.

10.- Moció presentada pel grup polític municipal Alternativa per Pollença de suport a Valtonyc (RGE núm. 2010/2018). Aprovat per 8 vots a favor (Alternativa i Junts), 3 en contra (PP, UMP i Regidor no adscrit) i 6 abstencions (Tots)

La nostra moció, que sorgeix de la iniciativa del grup de suport a Valtònyc i Alerta solidària, i que vé motivada per la comdemna, ratificada el passat 20 de febrer, al cantant mallorqui, per un suposat delicte d'amenaces, injúries a la Corona i enaltiment del terrorisme.

Una sentència injusta i desproporcionada, que marca un abans i un després a l’Estat espanyol entorn a l’exercici d’un dret bàsic i fonamental en qualsevol estat democràtic, com és el de la llibertat d’expressió, tot i que per desgràcia no és un cas aïllat, ja que aquesta persecució està arribant a quotes inaudites a partir de l’any 2015 quan el Govern del PP va aprovar la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana (més coneguda com a Llei Mordassa)

Recordar també que l’Audiència Nacional que ha jutjat a Valtònyc és un tribunal successor de l’antic tribunal d’Ordre Públic de l’època franquista, que té com a funció principal perseguir la dissidència política baix el pretext de perseguir “delictes de terrorisme”.

Els acords de la moció són els següents:

1- Manifestar la preocupació per la deriva autoritària de l’Estat expressada en la modificació del Codi Penal de 2015 que habilita l’extensió del delicte d’enaltiment del terrorisme a casos com el de Josep Valtònyc.

2- Demanar la derogació immediata del delicte d’injúries a la Corona, recollit en els articles 190 i 491 del Codi Penal.

3- Mostrar el suport al cantant mallorquí Valtònyc, condemnat a tres anys i mig de presó pel simple fet d'expressar les seves idees.

4- Instar al Govern de l’Estat i a les Corts espanyoles a impulsar els canvis legislatius necessaris per a la derogació de la Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana, per tal de garantir el ple exercici de la llibertat d’expressió.

5- Donar el suport a totes aquelles iniciatives ciutadanes que s’organitzen al voltant de la defensa de la llibertat d’expressió.

6- Enviar el següent acord al govern de l'Estat i al Parlament espanyol.

Per desgràcia aquest tipus de sentències sempre apunten cap a la mateixa direcció, i desde l'aprovació de la Llei Mordassa i l'enduriment del Codi Penal trobam que qualsevol tipus de disidència es perseguida de la manera més dura possible, en canvi veim com el feixisme actua amb total impunitat, i a la xarxa la catalanofòbia, el racisme, la xenofòbia o la celebració de crims feixistes augmenta sense que ningú faci res. És evident que per segons qui, si que hi ha llibertat d'expressió, i que segons quines amenaces queden impunes.

L'estat espanyol no afluixa ni amb les condemnes dels Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg que ha obligat una vegada més a Espanya a indemnitzar a joves condemnats per injúries a la Corona pel simple fet de cremar una fotografies, deixant ben clar que la figura del monarca no pot tenir un protecció especial, o amb la nova directiva sobre persecució del terrorisme que estableix que per a una condemna d'aquest tipus cas que hi hagi un rics real de que es produiexi un o varis d'aquests delictes, quan en aquest cas és evident que no existeix. A l'estat espanyol, actualment, com en temps de la dictadura franquista, la disidència es persegueix.

Per tot això creiem que es important que des de les administracions locals es mostri aquesta solidaritat amb les victimes i el descontent a nivell institucional per la falta de llibertat d'expressió.

Des d'Alternativa donam les gràcies als partits que donàren suport a la moció, i tornam a mostrar la nostra solidaritat amb tots els repressaliats per l'Estat espanyol, els quals per desgràcia cada vegada són més.

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia.

- El batle informà tristement sobre la mort de l'artista Miquel Cerdà "Norai".

- Interlocutòria del TSJIB on imposa a l'Ajuntament uns terminis per presentar la documentació ambiental per l'aprovació inicial per l'adaptació de Pla General al Pla d'Ordenació de la Serra, que també deixa clar dues coses: la sobirania de l'Ajuntament per el·laborar aquesta adaptació i que la servitut de pas pel camí és a favor de l'Ajuntament, que és el titular, i és qui ha de donar les autoritzacions per accedir-hi.

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia.

3.- Precs i preguntes.

Comentaris

Expulsionista forever

Els madrilenys són un greu perill, fins i tot, per al turisme

Expulsionista forever | 11/04/2018, 09:58

Nova moció: excloure als madrilenys dels grups de turistes.
Són gent perillosa i no contents amb ser catalanòfobs ara s'han tornat germanòfobs i, pròximament, xenòfobs i terroristes, dels de debò.
Madrileñi Ite Domum.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb