URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Explicacions dels vessaments d’aigues brutes

Alternativa | 21 Abril, 2018 18:18

Condideram que les explicacions donades per l’Ajuntament en referència als vessaments d’aigues brutes al Port de Pollença són poc creïbles. El clavegueram a Llenaire es nou, ben separat pluvials i fecals i el clavegueram de Gotmar encara és mes nou encara. Per tant les filtracions de pluvials nomes s'han pogut donar al Pinaret, i aquestes haurien de ser inferiors a les obres de Gotmar.

Al ple de setembre de 2015 vam demanar per les obres de la II fase de rehabilitació i adequació de les infraestructures de Gotmar. Al carrer Voltor les canonades noves de pluvials començaren a avocar aigües fecals al torrent de la Gola, és a dir, malgrat el nou projecte, connectaren escomeses de fecals a la canonada que havia d'avocar les pluvials al torrent. La solució va ser enviar al personal laboral de l'ajuntament a connectar la sortida de les pluvials al clavegueram (a pesar de que l’obra es trobava en garantia). Després de la despesa, a Gotmar es tornava a l’absurd d’enviar les pluvials a la depuradora.

Al mateix carrer Voltor (des de carretera fins al torrent) en lloc de posar canonada nova, l'enginyer d’EMSER decidí utilitzar la vella i acabada l'obra aquesta va començar a vessar aigua bruta dins el torrent. La solucio va ser desviar aquesta canonada (que recull pluvias i fecals) cap a un pou de fecals. Es a dir, tots els reixats de carrer voltor (de la imatge) aboquen dins la xarxa de clavegueram.

Els responsables d’aquest nyap han d’assumir la seva responsabilitat i sobre tot l’Ajuntament ha d’arreglar aquesta situació resultat de la seva mal gestió i que a més de les molèsties denunciades pels veïns posa en perill la zona humida de la Gola.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb