URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Adhesió a l'Agència de Defensa del Territori (ple d'abril)

Alternativa | 26 Abril, 2018 12:15

Ordre del dia del ple ordinari d'abril.  Avui dijous 26 a les 20h. Presentam un moció de solidaritat i suport als bombers sevillans Manuel Blanco, José Enrique Rodríguez y Julio Latorre, de la ONG PROEM-AID. Aquesta Associació, juntament amb moltes altres, contribueixen a nivell internacional en les tasques de salvament d’homes, dones i infants en circumstàncies extremes. Hi podeu assistir de públic o seguir-ho en directe per Ràdio Pollença, al 107.9FM a   www.radiopollença.net   Al nostre perfil de facebook us informarem del desenvolupament del mateix.A l'enllaç teniu tota la informació
 
Els principals punts de l'ordre del dia són: 
 
-Reconeixement extrajudicial de crèdits 2-2018
Factures fora de pressupost, la majoria són d'electricitat i les altres de l'àrea d'esports i educació.

-Dació de compte de les resolucions de batlia amb objeccions i anomalies en matèria d'ingressos
Una de les poques coses positives de la Llei de Sostenibilitat Pressupostària de l'any 2013 (més coneguda com Llei Montoro) és l'obligació que tenen els que governen de donar compte al Ple de les factures a les que l'Interventor hi ha posat alguna objecció normalment relacionada amb algun incompliment de la llei de contractes o de les bases d'execució del pressupost municipal.

-Informació sobre l'estat d'execució del pressupost
No té gaire sentit parlar de l'estat del pressupost en el primer trimestre.

-Ratificació de resolució de batlia num 2018/304 / Actuacions judicials PA86/2018
Es tracta de nomenar procurador i lletrat per representar l'Ajuntament a un contenciós que ha posat la UGT contra la modificació de crèdit que es va fer per l'augment de sou de Secretària i Interventor. 

-Aprovació del Pla de Promoció del Producte Local
El que es presenta com un pla de promoció realment és un document amb accions que ja s'han realitzat i unes poques a realitzar queconsideram francament millorable 

-Determinació de les festes locals 2019
Es proposa Sant Antoni i la Patrona 

-Moció de la CEDA a favor d'un canvi legal que permeti ampliar els habitatges legals en sòl rústic
La CEDA segueix considerant que la destrucció de territori rústic és el millor pel municipi, no perdem l'esperança de que un dia reflexionin i s'adonin que sense posar límits al turisme i a la destrucció del paisatge no n'hi ha futur.

-Moció d'Alternativa de solidaritat amb els bombers sevillans de la ONG PROEM-AID
La podeu llegir a un article anterior

-Moció en defensa de les pensions
És una moció que ha registrat en Martí Cortés, de l'associació "Cap endavant" per la dignificació de les pensions. L'assumeix el batle, tot i que al Ple la defensarà Cap Endavant.

-Modificació de crèdit 8-2018 per la millora de l'accés a la circumval·lació des del C/ Xarxa
Es tracta d'una modificació de crèdit de 58.260€ per fer un accés millor del C/Xarxa a la rotonda de la circumval·lació.

-Adhesió a l'Agència Defensa Territori  
Aquest punt ha desatat un allau de mentides per part de Tots per Pollença que ahir ja vam desmuntar:
 
Volem fer uns comentaris respecta a la publicació que ha fet avui Tots per Pollença al seu perfil de facebook. Perquè, més enllà de les discrepàncies que poguem tenir al respecte del tema, en el vostre escrit hi ha algunes falsedats, errors i omissions, que no voldríem pensar que són intencionats.
 

-La proposta no és cedir al Consell les competències en urbanisme com deis, sinó únicament les de disciplina urbanística en sòl rústic comú.

-Vos oblidau d'explicar que, des del canvi de normativa, la disciplina urbanística del sòl rústic protegit JA és competència del Consell. O sigui que, INDEPENDENTMENT DEL PLE, EL 70% DEL SÒL RÚSTIC POLLENCÍ JA ÉS COMPETÈNCIA DEL CONSELL quant a disciplina urbanística, i no a partir d'ara, sinò tots els expedients que tengui l'Ajuntament seran reclamats per l'ADT.


-Per tant, el que suposaria aprovar el conveni al ple de dijous seria: que la disciplina urbanística del sòl rústic comú, passi també a mans del Consell, fet que donaria coherència al tractament de la disciplina. En aquest cas, però, només es tractarà dels expedients que s'obrin a partir de l'entrada en vigor del conveni.


-Deis que l'ADT exigirà demolicions (vos recordam que això és el que diu la llei), el que és cert, però les exigirà igualment faci el que faci el ple (a rústic protegit, per exemple). A més, amb el canvi de normativa, que ha endurit molt les responsabilitats a tècnics i polítics sent un DELICTE la prevaricació per omissió (per exemple, no signar ordre de demolició, o signar-la i no fer-la executar) farà que el mateix Ajuntament, i vosaltres mateixos si governau, les hagueu d'exigir igualment.

-Deis que l'aprovació del conveni és una exigència nostra per aprovar els pressuposts, i això és FALS. Nosaltres ja hem dit públicament les nostres demandes per negociar pressuposts: rehabilitació de Can Morató i municipalització servei neteja viària. Respecte la delegació de competències vàrem presentar una moció l'any passat i no es va aprovar, per tant, no ho hem considerat oportú exigir-ho en la negociació.
Perquè no tot sigui negatiu estam d'acord en que la proposta (que tenim els nostres dubtes que s'aprovi) respon a un intent de rentat de cara del govern, perquè ara tanmateix la major part del rústic ja és del Consell i perquè l'àrea d'urbanisme ja estava col·lapsada quan nosaltres vàrem presentar la moció i el regidor no ho va trobar oportú llavors (no sabem què ha canviat ara).
 

PART DE CONTROL I SEGUIMENT

.- Informació de batlia

.- Dació de comptes del batle

.- Precs i preguntes. Han de contestar a les nostres preguntes d'anteriors plens 
 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb