URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sí a l'adhesió a l'Agència de Defensa del Territori (ple d'abril)

Alternativa | 09 Maig, 2018 16:39

1.- Aprovació, si procedeix, de l’acta de la sessió anterior de dia 28 de març de 2018. Aprovat per unanimitat.

 

2. Moció de Batlia per les pensions dignes. Aprovat per 9 vots  favor (Alternativa, Junts i UMP) i 8 abstencions (Tots, PP i Regidr no adscrit).

Abans de res, dir que aquest era el punt 12 de l’ordre del dia, però que aquest va ser modificat per tal que un representant de Cap Endavant Plataforma Garantitzem les Pensions, Martí Cifre Cortès, defensàs la moció, que uns dies abans havia registrat a l’Ajuntament, i que batlia decidí portar a ple.

La nostra portaveu, citant l'economista Miren Etxezarretam va defensar el fet de que aquesta suposada crisi de les pensions no és més que un invent que té com a objectiu estimular les persones que tenen estalvis a crear pensions privades, i el mecanisme de fons és ben senzill: liquidar les pensions públiques.

En aquests moments és insostenible que els treballadors en actiu mantinguin els jubilats, perquè el seu salari és més baix i tenen contractes precaris. No obstant això, es produeix més riquesa social que en el passat. El que és important és com es distribueix, perquè diners en tenim, per tant el fet que hi hagi menys treballadors no és motiu per fer perillar les pensions perquè la riquesa ha augmentat.

Per que per mantenir i fins i tot millorar les pensions hi ha moltes possibilitats, com finançar-les amb els impostos per exemple. Fa poc s’han comprat armes per un valor de 10.000 milions d’euros, s’ha fet un rescat financer i se subvenciona els mitjans de comunicació. Si hi ha diners per tot això, també n’hi ha per completar les pensions.

Igualment s’estima que el frau suposa 80.000 milions d’euros menys de recaptació anual, però l’import de l’elusió es desconeix.

En definitiva, tot és un procés que té com objectiu acabar amb el sistema públic de pensions per afavorir i fomentar un sistema privat d’aquestes.

En aquest sentit va ser molt vergonyosa l’intervenció del regidor del PP, mentint descaradament i intentant vendre al seu partit com el garant del sistema de pensions quan han buidat en un 90% la caixa de les pensions.

 

3.- Aprovació, si procedeix, de l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits núm. 2-2018 (Exp. electrònic ABS núm. 2018/1507).Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP), 1 vot en contra (PP) i 9 abstencions (Alternativa, Tots i Regidor no adscrit).

 

Bé, aquesta vegada estam parlant de pocs euros, en comparació a altres vegades. Noltros vàrem fer com sempre i ens vàrem abstendre, a diferència de l’oposició de dretes, que segons com, hi ha vegades boicoteja que diferents empreses o autònoms cobrin per la feina feta o serveis i summinstres prestats

En aquest cas però volguerem fer notar, com altres vegades també, que les tasques ja que no es liciten com toca, que almenys s’intentin repartir entre el màxim d'empreses possibles, i en aquest cas ens trobàrem amb més factures de l'empresa Electrica Bahia, la qual segueix facturant molt més que qualsevol altre empresa del sector del municipi, quan per canviar un porter automàtic o un interruptor ho pot fer qualsevol, i no té per que fer-ho una que ja factura suficientment a l'ajuntament.

 

4.- Dació de compte de les resolucions de Batlia contràries a les objeccions formulades de conformitat amb el disposat a l'article 218 del Reial Decret Legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refòs de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals (TRLHL), en redacció donada per l'article 2 de la LLei 27/2013, de 27 de desembre, de racionalització i sostenibilitat de l'administració local (LRSAL).Això no es vota

 

Amb 128 pàgines i 336.168,77 euros entre Ajuntament, residència, escola de música i radio hi ha poc a afegir

L’equip de govern va venir amb la mateixa cançoneta de sempre, tot el que han fet, contractes licitats i per licitar,.... però la qüestió és que les quantitats en aquest tema segueixen sent desorbitades, i similars a les de tota la legislatura, per tant, poc s’ha avançat.

No vàrem voler entrar en detall del que entram sempre i parlar de cada servei que es presta de forma irregular, però si que vàrem voler fer constar com se segueix contractant a empreses que han estat involucrades en casos de corrupción, i ja que són feines que s'encomanen a dit, sense licitar ni res, que almenys sigui a gent neta, però ja sabem que això amb aquesta equip de govern no passarà, i aquestes empreses seguiran treballant per l’Ajuntament.

També demanàrem que se’ns explicàs quin problemes hi ha hagut amb les notificacions, provocant que l'ajuntament hagi deixat d'ingressar casi 27.000 al caducar i prescriure una infracció urbanística i 2 infraccions per activitats sense llicència. Creim que això no pot passar, i s'han de depurar responsabilitats, i evitar que no torni a passar. Per desgracia no vàrem obtenir resposta.

 

5.- Informació sobre l'execució pressupostària del primer trimestre de l'exercici 2018 de l'Ajuntament i Organismes Autònoms de conformitat amb la BASE 36ª d'Execució del Pressupost. Això no es vota

 

Noltros no vàrem dir res de l'execució del pressupost, ja que al ser el primer trimestre consideram que no té gaire sentit, però sí que volguerem aprofitar per demanar al senyor batle què pensen fer amb els pressupostos. La seva intenció és negociar uns pressuposts? O pensen seguir tirant de pressuposts prorrogats i fent modificacions de crèdit, com van fer amb l'Arxiu Bestard o amb la del carrer Xarxa d’aquest ple?

 

6.- Ratificació, de la resolución de Batlia núm. 2018/304 / Actuacions Judicials PA 86/2018 (Núm. Exp ABSe 2018/1554). Aprovat per 15 vots a favor (Junts, PP, Tots, UMP i Regidor no adscrit) i 2 abstencions (Alternativa).

 

Es tracta d’un nomenament de lletrat i procurador per un contenciós presentat per UGT conta la pujada de sous de secretaria i intervenció.

Nosaltres ja ens vàrem abstendre a l'aprovació inicial i a la definitiva. Ja vàrem expressar els nostres dubtes sobre la legalitat d'un augment salarial i la idoneïtat de només recompensar uns treballadors, malgrat que a la comissió paritària cap sindicat hi va votar en contra.

Compartim la reflexió de les al·legacions que va fer la UGT, i és que hi ha treballadors amb més capacitat negociadora que d'altres, i que no a tots els treballadors d'aquesta casa se'ls tracta per igual, ja que les seves peticions no es tenen en compte de la mateixa manera, i si que passen molt més escrupulosament pel sedaç de la normativa. Per tot això tornàrem a demanar que aquesta facilitat en millorar les condicions d'uns treballadors sigui la mateixa que tenguin la resta de treballadors de l'Ajuntament.

 

7.- Aprovació, si procedeix, del Pla de Promoció del Producte Local 2017-2019 (Núm. Exp ABSe 2018/1558). Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP) i 10 abstencions (Alternativa, Tots, PP i Regidor no adscrit).

 

Per noltros, tot i que entenem que la intenció és bona, no volem donar suport a les coses només per quedar bé

Primer de tot, aprofitàrem per recordar que és difícil que hi hagi consens quan en realitat, al momento interessant del procés, el de les actuacions no hi hem pogut fer cap aportació.

Sobre el pla; no entenem que si teòricament és un pla per definir l'estratègia a llarg termini i que pretén diversificar l'economia, sigui tan obert, tant que fins i tot hi ha moltes actuacions que ja s'han fet abans de fer el pla.

I pel que fa referència a aquestes actuacions, dir que són molt magres, al manco per intentar-ho vendre com un Pla estratègic. Difícilment es poden aconseguir els objectius del PLA (dirigir la recuperació econòmica cap a la diversificació tot promocionant, defensant i posant en valor el producte local de Pollença, establir les bases per poder definir una estratègia clara i perllongada en el temps amb la col·laboració i consens dels agents implicats, donar a conèixer entre la ciutadania les quatre característiques del producte local destacades en aquest pla: la qualitat, la riquesa, la sostenibilitat i la identitat) amb 4  actuacions.

Al final es tracta només d’un fulletó i guies de promoció del producte local, una web de promoció, i una marca «de pollença». Cap mesura fiscal, cap partida pressupostària, cap mesura respecte a menjadors escolars, residència, el que compra l'ajuntament,.. i ni tan sols hi ha la major part de les propostes fetes pels productors en les actuacions previstes.

Entenem que es van fent actuacions i es poden continuar fent sense tenir un Pla aprovat, i que aquest no és més que un moviment de precampanya i el govern es vol apuntar a la llista «hem fet un Pla de promoció de producte local»...

 

8. Determinació de les festes locals de l’àmbit municipal 2019 (Núm. Exp ABSe 2018/1556). Aprovat per unanimitat.

 

Sant Antoni i la Patrona seran els dies festius del 2019.

 

9.- Aprovació inicial, si procedeix, de l'expedient de modificació de crèdits núm. 8/2018 sota la modalitat crèdit extraordinari (Exp. electrònic ABS núm. 2018/1601). Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP), 2 vots en contra (Alternativa) i 8 abstencions (Tots, PP i Regidor no adscrit).

 

Es tracta d’una modificació de crèdit de 58.260 euros per millorar l’accés del carrer Xarxa a la circumval·lació. A nosaltres ens sembla que aquesta millora al carrer Xarxa s'ha de fer, però vist com actua aquest equip de govern en relació a l'aprovació dels pressupostos, nosaltres com ja férem a l'arxiu Bestard hi votàrem en contra. Si aquesta reforma està prevista per després de l'estiu, que aprovin primer el pressupost, incloguin la partida i facin la reforma.

 

10.- Aprovació, si procedeix, de la delegació de competències municipals en matèria de disciplina urbanística a l'Agència de Defensa del Territori de Mallorca (Núm. Exp. 2018/4/ CONV). Aprovat per 9 vots a favor (Alternativa, Junts i UMP) i 8 en contra (Tots, PP i Regidor no adscrit)

 

Evidentment nosaltres estam a favor de la firma d'aquest conveni i de l'adhesió, i per tant votàrem a favor.

I estam a favor perque consideram que aquesta adhesió, unida als canvis legals que hi ha hagut, suposarà que l'urbanisme (en rústic) a Pollença passi a ser gestionat de forma ajustada a la llei, i el final d'una època, que podríem dir, obscura a Pollença, que a part de denúncies i actuacions de fiscalia, han convertit Pollença en paradigme de la indisciplina urbanística, i han convertit aquest tema, en una veritable font de tractes de favor, i com no evidentment, també de discriminació cap als que si que complien la norma.

I tot això ha estat així, perque la classe política ho ha permès. Els únics que hem reclamat aquesta adhesió, i hem denunciat aquesta indisciplina hem estat nosaltres. Els antisistema d'Alternativa són els únics que han demanat el compliment de la llei en aquest sentit.

 

Per desgràcia aquest tema arroba un poc tard, ja que el sol rústic està totalment arrassat, amb el consentiment com hem dit municipal, i la legalitat en molts casos ja no serà restituida i altres problemes derivats de tanta construcció tampoc tenen tornada enrera.

I arriba tard també perque els canvis normatius han fet que el sol rústic protegit (la majoria a Pollença) ja estigui a mans del Consell, i no li afecti aquesta adhesió, la qual només afecta als nous incompliments que es produeixin a sol rústic comú, per tant és una adhesió descafeinada totalment.

En aquest sentit creim que els arguments de la dreta tenen com a únic objectiu provocar la por entre la ciutadania, i donar a entendre coses que no són reals, ja que si el Consell actua a Pollença serà amb quasi tota probabilitat degut al canvi legislatiu i no aquest acord plenari

Però bé, tot i ser tard, consideram que l'adhesió és positiva i esperem que la normativa urbanística comenci a imperar al sòl rústic municipal.

Comentaris

Inspector inspeccionador

Reconeixement extrajudicial de crèdit

Inspector inspeccionador | 11/05/2018, 00:00

Ja hi tornam a ser...
I entre d’altres tenim una vella coneguda. Eléctrica Bahía, que continua facturant i facturant.
El regidor de Serveis, sr. Nevado, està fent com ja feien els seus antecessors en el càrrec. El sr. Roca i abans el sr. Martí Ochogavía. Donar toootes lea feines relacionades amb electricitat a la mateixa empresa.
S’haurien de comprovar factures i saber qui revisa les feines fetes.
És un escàndol i demostra que aquests polítics no tenen cap tipus de mania per actuar així. Deixant de banda la transparència.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb