URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

En defensa dels drets humans a Palestina. Resum del ple de maig

Alternativa | 07 Juny, 2018 23:32

A continuació teniu un resum de la primera part de la sessió ordinària del més de maig. De la segona part, en farem un altre article, amb especial interès als precs i preguntes, de les quals n’hi havia fins i tot del mes de febrer.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió anterior de dia 26 d'abril de 2018. Aprovat per unanimitat.

2.- Aprovació inicial, si procedeix de l'expedient de modificació de crèdits núm. 15-2018 sota la modalitat de suplement de crèdit finançat amb romanent de Tresoreria per a despeses Generals (Exp. Electrònic ABS 2018/1832). Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP), 8 abstencions (Tots, PP i Regidor no adscrit) i 2 en contra (Alternativa).

Es tracta d'una modificació provocada per un augment de 79.863 euros a les obres de la tercera fase de Gommar. Nosaltres votàrem en contra perque consideràrem que calia mantenir la coherència amb el votat fins ara a modificacions de crèdit similar, i com que creim que aquest no és un tema urgent, pot perfectament esperar a la negociació dels pressupostos, i a aquesta ho  vinculam.

3.- Aprovació inicial, si procedeix de l'expedient de modificació de crèdits núm. 16-2018 sota la modalitat de suplement de crèdit refinançat amb romanent de Tresoreria per a despeses Generals (Exp. Electrònic ABS 2018/2000). Aprovat per 9 vots a favor (Alternativa, Junts i UMP) i 8 abstencions (Tots, PP i Regidor no adscrit).

Es tracta d'una modificació d'uns 22.000 euros per instal·lar un sistema de climatització dels vestuaris de la piscina del Moll, que s'encalenteixen molt a l'estiu suposant molèsties als usuaris i sobretot a les treballadores, les quals están en unes considiocns que no compleixen la legalitat. En aquest sentit inspecció de treball ha donat fins dia 2 de juliol per arreglar-ho. Per tot això, en aquesta modificació, tot i l'argumentat a les altres, decidirem votar-hi a favor, ja que hi ha en joc la salut i benestar de treballadores i usuaris.

4.- Aprovació inicial, si procedeix de l'expedient de modificació de crèdits núm. 17-2018 sota la modalitat de suplement de crèdit finançat amb romanent de Tresoreria per a despeses Generals (Exp. Electrònic ABS 2018/2099). Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP), 2 en contra (Alternativa) i 8 en contra (Tots, PP i Regidor no adscrit).

Es tracta d'una sèrie de millores a fer a Can Llobera per valor d'uns 37.000 euros. El nostre vot aquesta vegada va tornar a ser negatiu degut al mateix que a les altres modificacions. No és urgent, i nosaltres com ja hem dit la vinculam a la negociació dels pressupostos.

5.- Aprovació inicial, si procedeix de l'expedient de modificació de crèdits núm. 18-2018 sota la modalitat de suplement de crèdit finançat amb romanent de Tresoreria per a despeses Generals (Exp. Electrònic ABS 2018/2107). Rebutjat per 9 vots en contra (Alternativa, Tots i PP), 7 a favor (Junts i UMP) i 1 abstenció (Regidor no adscrit).

És un modificació d'uns 45.000 euros per fer uns accessos tant a l'escola Costa i Llobera com al solar contigu, el qual a partir d'ara será llogat per l'ajuntament i utilitzat com a pati i també espai educatiu per l'escola, la qual ha implementat el mètode d'ambients a infantil. El nostre vot va ser en contra argumentat de la mateixa manera que amb la resta de modificacions.

6.- Aprovació, si procedeix de l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits núm. 3-2018 (Exp. Electrònic ABS 2018/2112). Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP), 8 abstencions (Alternativa, Tots, i Regidor no adscrit) i 1 en contra (PP).

Aquesta vegada estam parlant d'una quantittat relativament petita. 8.053 euros de l'ajuntament i 6.186 de la residència. En aquest cas ferem el que hem fet sempre: una abstenció per permetre que les factures siguin pagades.

7.- Aprovació, si procedeix de la compatibilitat de la Sra. Maria dels Àngels Hernández Estelrich, tècnica locutora ràdio (Exp. Electrònic ABS 2018/1996). Aprovat per unanimitat.

La locutora ha soli·licitat aquesta coàtibilitat per poder realizar una altra tasca professional.

8.- Moció a favor de les subvencions de l'àrea de Normalització Lingüística de l'Ajuntament de Pollença (Núm. Exp. ABSe 2018/2115). Aprovada per unanimitat.

Es tracta d'una moció per mostrar el compromís de l'ajuntament en la defensa de la llengua catalana, i la fermesa davant els atacs a la llengua catalana per part del govern central, defensant la legalitat de les subvencions aprovades i demanant a delegació de Govern que retiri el seu recurs.

Evidentment votàrem a favor, i aprofitàrem per retreure al Partit Popular el seu gir anticatalà i antimallorquí, provocat problement per la influència de Ciudadanos, el que provoca atacs constants a la llengua com ha estat aquest cas. També aprofitàrem per retreure a l’equip de govern i al seu regidor, que la tasca en aquesta legislatura, a nivell de normalització ha estat ben pobre, i no gaire distant de la del Partit Popular.

9.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa per Pollença de solidaritat i suport als bombers sevillans de la ONG PROEM-AID (RGE núm. 2814/2018). Hem optat per retirar-la.

Aquesta era una moció presentada al ple anterior, en plena campanya de suport als bombers que es dedicaven a salvar vides de refugiats al Mediterrani i que estaven a punt de ser jutjats per tràfic de persones. Al final el judici va acabar amb la seva absolució, per tant consideràrem que aquesta moció no tenia sentit i la vàrem retirar, deixarnt clar, que el drama dels refugiats segueix més vigent que mai.

10.- Moció presentada pels grups municipals Tots per Pollença, Partit Popular i Regidor no adscrit a favor d'un canvi legal que permeti ampliar els habitatges legals en sòl rústic (RGE núm. 2813/2018). Aprovat per 9 vots favor (Tots, PP, UMP i Regidor no adscrit) i 8 en contra (Alternativa, Junts).

Una moció que es defineix amb el títol: reclama un canvi legal per permetre ampliar habitatges en sòl rústic i seguir permetent la destrucció d’aquest. Evidentment votàrem en contra ja que consideram que aquesta moció no representa l'interès general, i si de particulars, i que el rústic ja està suficientment destruit com per encara aprovar aquesta moció, i més si aquestes ampliacions són per destinar a adaptar-les a les exigències del mercat turístic, com defensà la dreta durant la seva intervenció.

11.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa per Pollença en defensa dels drets humans a Palestina (RGE núm. 3856/2018). Aprovada per 9 vots a favor Alternativa, Junts i UMP) i 7 abstencions (Tots i Regidor no adscrit (el regidor del PP havia abandonat ja la sessió)).

Vista la situació del poble palestí que veu com el seu territori es annexionat per Israel, la població expulsada, sotmesa a una jurisdicció militar i d’apartheid, que veu com els seus drets més bàsics són violats, amb massacres i crims de guerra periòdics (augmentats darrerament amb desenes de morts i milers de ferits) vulnerant-se clarament la legislació i acords internacionals.

La moció estableix la condemna a totes aquestes violacions i agressions tant històriques com les produides aquest darrer més de març. La moció també insta al Govern Espanyol i al Balear a incrementar l’aportació a l’Agència de les Nacions Unides per a les persones refugiades de Palestina, així com es compromet a prioritzar acords, convenis i contractes amb empreses que respectin els drets humans i insta al Govern Balear i Espanyol a fer-ho, a l’igual que insta a aquest darrer a que aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel i a la suspensió de relacions diplomàtiques mentre es mantinguin les agressions i violacions del dret internacional i dels drets humans.

Estam contents per l’aprovació de la moció, però ens hauria agradat que s’hagués aprovat per unanimitat, ja que la situació ho requeria.

Aquí teniu un petit resum, però podeu consultar la moció completa al nostre bloc Urxella.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb