URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs i preguntes de febrer contestades en maig

Alternativa | 10 Juny, 2018 14:52

A continaució teniu un resum de la segona part del passat ple de ordinari de maig. Degut a la falta de temps de moltes plens, a aquest es varen contestar els precs i les preguntes del passat mes de febrer. Aquest retard, en algunes ocasions, provoca com veureu que perdin el sentit. També ens trobam amb un nombre important de dacions i informacions de batlia.


INFORMACIONS I DACIONS DE COMPTE DE RESOLUCIONS DE BATLIA.

No farem una relació detallada perque hi havia dacions pendents de l’any 2017 i tot. Així podem parlar de 4 nomenaments de procurador i advocat, unes 20-25 modificacions de crèdit, unes 10 resolucions per autoritzar pagaments a justificar i l’aprovació de expedient de liquidació del presupost de l’ajuntament i organismes autònoms de l’exercici anterior.

PRECS I PREGUNTES DEL PLE DE FEBRER

PRECS:

1.- Ja fa temps, que un mirall del carrer de l’Horta (a l’lçada del carrer Gruat) va ser llevat per unes obres, i no va ser posat. Fa un mes ho demanàrem, i encara segueix sense posar. Demanam que per evitar possibles accidents aquest sigui col·locat el més aviat possible.

El mirall ja està col·locat.

2.- Al carrer Major també fa temps que hi ha un mirall romput (també ho comentàrem a l’anterior ple). Demanam que aquest sigui arreglat el més aviat possible.

El mirall ja està col·locat.

PREGUNTES:

1.- Relatiu a l’incendi a Síller; tenen ja la resposta de GESA-ENDESA sobre el seu manteniment des la xarxa elèctrica.

Tant Ibanat com Seprona feren una investigació amb la conclusió que la causa de l’incendi fou una xispa als cables del transformador de GESA-ENDESA. Aquesta empresa encarregà un informe a un enginyer que va conclure que l’incendi no tenia res a veure amb cap xispa al cablejat d’alta tensió. El tema ara ha entrat per via judicial ja que l’informe de GESA contradiu els de Seprona i Ibanat. El batle ha dit que ha demanat aquest informe però que a l’estar en fase judicial no l’ha pogut veure.

Esperem que si es confirmen els informes de Seprona i Ibanat, GESA-ENDESA pagui pel mal causat, tot i que sabem que sempre és complicat que empreses d’aquest tipus siguin declarades culpables.

2.- Han profitat les darreres reunions i coincidència en actes amb la Guàrdia Civil per demanar informació sobre l’investigació de l’assassinat de Lucia Patrascu?

A aquest tema, el jutjat al mes de març va arxivar la causa contra els agents acusats d’omisió del deure de perseguir delictes. Això va reactivar l’expedienta nivell interna de la mateixa Guàrdia Civil, la qual ara s’ha paralitzat, ja que s’ha reobert la investigació a nivell judicial i l’ha ampliat a dos més al considerar que va ser precipitada i prematura la primera exculpació.

Esperem que d’una vegada per totes es faci justícia en el cas de Lucia Patrascu, i a primera vista, sembla que no es va fer tot el possible per evitar l’assassinat.

3.- Si no hi ha hagut cap canvi des de la darrera sentència i tenen tots els informes jurídics al seu favor, per què no garantitzen la gestió pública de l’accés al camí de Ternelles?

D’ençà de la pregunta al dia del ple hi ha hagut una interlocutòria del jutjat que diu que el que ha de gestionar les visites ha de ser l’Ajuntament, almenys fins que s’adapti el Pla General al PORN de la Serra, i per ara les visites es gestionen per part de l’Ajuntament.

Esperem que les actuacions futures puguin seguir garantint o ampliant l’accés públic pel camí de Ternelles

4.- Què pensen fer per garantitzar de forma efectiva i immediata la gestió pública de l’accés al camí?

La resposta anterior serveix per aquesta pregunta.

5.- Com és possible que s’avisésel mateix dia de la segona reunió sobre la zonificació turística als companys de Podemos? Amb quina antelació es va avisar als sindicats i al GOB?

A la primera reunió es va decidir avisar a nous actors i a darrera hora els varen avisar com vàren poder ja que no estaven dins la llista de correu inicial.

Sóna a excusa barata davant el poc interès perque tant uns com altres fossin presents a les reunions.

6.- Respecte a la fàbrica de Can Morató ens preocupa veure la premsa notícies de la seva possible venda i que només es parli de la protecció de la façana, quan l’informe del consell de 2014 diu que els usos no s’han de dirigir tan sols a la conservació d’elements puntuals sinó a les seves distribucions espacials. Hi ha hagut qualque informe nou del Consell? L’equip de govern a les seves reunions amb els propietaris i compradors ha deixat clar aquest tema?

Va haver-hi una visita a Can Morató amb responsables i tècnics, i estan esperant aquests nou informe per a veure si han de fer noves actuacions. Als propietaris sempre els han dit que l’edifici està catalogat i el que això comporta.

En aquest tema és ben evident que s’ha fet poca feina i la fàbrica segueix en un estat lamentable, tot i que ja avisàrem al desembre que per nosaltres era un tema clau per començar les negociacions del pressupost.

7.- Hem vist a les xarxes que va haver-hi una reunió amb membres de la Secció de Muntanya del Club Pollença i la propietat de Fartàritx. A quines conclusions s’arribà?

La reunió va fer-se arran de la polèmica provocada per les fotografies a les xarxes de la casa de Fartàritx del Racó. La reunió també venia ja que s’han creat nous camins i se n’han abandonat d’antics, i es pretenia consensuar quins d’aquests camins, alguns públics i altres privats utilitzar i senyalitzar per passar per la finca. La propietat en posterioritat va presentar una proposta de pas per la finca, i ara s’està analitzat i s’intentarà consensuar.

Esperem que sigui quina sigui la proposta, el dret de pas i l’accés per camins públics no sigui vulnerat.



Comentaris

Bye-bye Rajoy

Re: Precs i preguntes de febrer contestades en maig

Bye-bye Rajoy | 19/06/2018, 22:54

Ja es nota perquè Gesa-Endesa no gestiona la electricitat com Deu mana. Jo que l'equip de govern substituïria Gesa-Endesa per una elèctrica millor, diguem-hi HolaLuz o alguna millor.

Paco

Re: Precs i preguntes de febrer contestades en maig

Paco | 13/06/2018, 14:59

Buenos días.
Mi nieto tiene que ir a las estades d'estiu.
La empresa que las gestiona parece solvente, pero no encuentro por ningun sitio, ni me proporcionan, información, sobre la adjudicación del servicio y las condiciones.
La del periodo 2014-2017 si, pero para este año no.
¿Podríais indicarme un enlace al preceptivo concurso público de este año?
Gracias

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb