URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'equip de govern ampara la vulneració de drets dels treballadors (preguntes de maig)

Alternativa | 18 Juny, 2018 20:14

A continaució teniu  les preguntes del passat ple de maig

PREGUNTES:

1.- Arran de la sentència contra la gerència d’EMSER per vulneració de drets fonamentals com és la llibertat sindical, pensa aquest equip de govern prendre alguna mesura?

La sentència no condemna ningú, diu que es comdemna l’empresa. I com acciom a emprendre, després de la reunió amb CCOO duran al consell d’administració la proposta d’obertura expedient informatiu per aclarir si hi ha responsabilitats concretes.

Al final els errors i les males praxis del gerent en relació als treballadors de la mateixa empresa són amparats i protegits per l’equip de govern.

2.- En relació a la mateixa sentència; qui es farà càrrec de de la indemnització de 10.000 euros que aquesta estableix? La gerència o tots els contribuents que no en tenen cap responsabilitat?

La sentència condemna l’empresa. Ja pagaren, i segons l’expedient informatiu ja actuaran d’una manera o altre.

Per desgràcia, imaginam com acabarà l’expedient, i els pollencins acabaran pagant de la seva butxaca dita indemnització.

3.- Ens poden informar de la situació del tancament de la placeta de Montision? Motius, possible durada, obres a realitzar, ....

El que va ocórrer va ser un desprendiment del referit de la façana, un referit de porland bastant vell i que amb l’humitat ha caigut. Les obres les ha determinades el Bisbat, i les fan l’escola i la Parròquia. Aquestes obres estaran bastantes setmanes, però que ara amb les tasques fetes fins ara, la seguretat està garantida i obriran la plaça.

4.- Que ha fet l’Ajuntament per evitar que durant la processó del Corpus sigui utilitzat un menet, una vegada que la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient els ha comunicat que la seva utilització és il·legal?

Arran d’una denuncia d’una associació animalista, la Conselleria obri expedient i va remetre un escrit dient que no es podia posar el menet. Ells remeteren l’informe a la parròquia, la qual presentà al·legacions i conselleria, que no ha respost, no ho ha autoritzat. I l’ajuntament ha de fer tot el possible que la llei es compleixi.

Al final la processó es va celebrar, i el menet no va ser utilitzat, evitant el seu sofriment i sense deslluir en cap moment la celebració religiosa.

5.- Quines mesures pensa prendre l’Ajuntament si durant la processó del Corpus s’utilitza el menet i s’incompleix la Llei 9/2017 de regulació de les corregudes de toros i de protecció?

Varen respondre les dues preguntes de forma conjunta, i digueren que havien de fer tot el possible per fer complir la llei. Per sort no va fer falta l’actuació de l’ajuntament.

6.- Hem vist que el batle va asistir a una reunió sobre el bus llançadora a Formentor. En quin punt està el tema?

Reunions n’han fetes vàries amb el Departament de Carreteres en Consorci de Transports de Mallorca i l’Ajuntament, que tot i no tenir-hi competència, si que els interessa que el bus llançadora sigui una realitat. A la darrera reunió també hi va assitir l’Autoritat Portuària, que ha d’autoritzar l’arribada al far, i a la DGT, la qual té competències de vigilància de les carreteres. L’ajuntament va comentar la seva intenció, Carreteres ara està fent un recompte dels vehicles que van de la platja al far, que serà molt útil al Consorci. Per el dijous 6 de juny hi ha una nova reunió amb totes les administracions amb competències. Inicialment, al 2018 es vol fer una prova pilot, durant el juliol i l’agost, pensant en que els següents anys hi haurà una restricció per evitar la saturació que es dona sobretot al far i al Colomer.

Veurem com es desenvolupen els fets i com acaba el tema per aquest estiu, però sembla més que evident que cal prendre mesures a la zona.

7.- Relatiu als pressupstos participatius, perque al perfil de Facebook de l’Ajuntament tan sols es va anunciar amb un dia d’antelació la presentació i defensa pública dels projectes? Així és dificil que hi assiteixi molta gent.

Han admès que és cert, i que en pròximes edicions intentaran que es faci millor que aquesta vegada.

8.- Relatiu també als pressupstos participatius, en els casos dels projectes no validats tènicament, s’ha notificat individualment als seus autors els motius pels quals no ho han estat?

El batle va dir que se’ls va comunicar als seus autors mitjançant un enllaç a l’informe de validació.

Realment es podria fer un poc de més en aquest sentit, i ja que la gent va fer un esforç en presentar projectes i que l’informe de validació no era tampoc excessivament complet.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb