URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Moratòria ocupació de la via pública

Alternativa | 23 Juliol, 2018 23:42

Davant la possible aprovació d'una nova ordenança d'ocupació de la via pública, des d'Alternativa hem presentat una moció per a establir una moratòria en l'atorgament de noves llicències d'ocupació de la via pública.


 A Pollença l’ocupació de la via pública s’ha convertit en un problema de primer ordre, sobre tot en temporada turísitca; espais públics de reunió i socialització com són les places i molts carreres peatonals, s'han privatitzat en gran part i s'han convertit bàsicament en espais per guanyar diners.

Actualment, per tercera legislatura consecutiva s'ha iniciat un procés per realitzar una nova ordenança d'ocupació de la via pública, ja que la que és vigent és del 2002, i hi ha conens en què és incompleta i està desfassada. Durant les dues legislatures passades es va aprovar inicialment una nova ordenança per urgència (el 2009 i el 2012) però després de nombroses reunions i al·legacions les noves ordenances no es van arribar a aprovar definitivament per les pressions externes d'alguns negocis. La hitòria de l'ordenança es pot veure a la infografia adjunta. En aquest sentit, cal recordar que aquesta mateixa legislatura l'Associació de Restauradors va amenaçar en acomiadar quinze treballadors si els reduïen la sobreocupació que l'equip de govern va dir que havia detectat.

Al començament del mandat es van fer diferents reunions i es va treballar per part de tots els grups polítics per fer una nova ordenança, teòricament per a la temporada de 2016. A Alternativa per Pollença hem defensat i defensam que el primer que hauria de tenir en compte l’ordenança és quin espai ha d’estar disponible per a la població. L'ocupació de la via pública és excessiva i s'ha de cercar la manera de reduir-la, de deixar més espai lliure públic, de garantir el pas i l'accessibilitat de manera còmoda, i de revertir el procés de turistització que pateixen certes zones de Pollença i el Moll. És bàsic recordar que concedir ocupació de via pública és una qüestió discrecional: es pot donar o no.

Va arribar la temporada del 2016 i no es va fer una ordenança nova, i l'equip de govern va deixar de convocar les reunions, però fa unes setmanes l'equip de govern ens va sorprendre convocant un procediment de consulta pública prèvia per modificar l'ordenança. El regidor responsable, Tomeu Cifre Bennàssar (Junts Avançam), va declarar a prmesa que la nova ordenança podria ser una realitat el proper mes de setembre (dubtam que sigui així).

Donat que aquesta nova ordenança suposarà canvis importants en l'ocupació de la via pública a Alternativa consideram fonamental i el més lògic una moratòria que paralitzi l’atorgament de noves llicències d’ocupació de la via pública fins a l’aprovació definitiva d’una nova ordenança; aquesta serà a més la manera de ficar pressió per assegurar que l'Ajuntament aprovi una nova ordenança abans que acabi l'any, després de quasi 10 anys intentant-ho.

A continuació teniu la nostra moció.

 

 

 

MOCIÓ PER ESTABLIR UNA MORATÒRIA EN L’ATORGAMENT DE NOVES LLICÈNCIES D’OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA.

Atès que a Pollença l’ocupació de la via pública s’ha convertit en un problema de primer ordre durant la temporada turística i no està garantit el gaudi de l’espai públic per part de la ciutadania.

 

Atès que fa diverses legislatures que a nivell polític hi ha consens en la necessitat d’una nova ordenança, però els seus intents d’aprovació han quedat en una mera aprovació inicial (2009, 2012).

Tenint en compte el treball i les reunions realitzades durant tota aquesta legislatura pels diferents grups en l’intent per aconseguir una nova ordenança.

Tenint en compte el procediment de consulta pública per fer una nova ordenança que s’ha realitzat aquest mes de juliol i la voluntat expressada per l'equip de govern de tenir una nova ordenança per la temporada que ve.

Per tot això, aquest regidor presenta al ple de l'Ajuntament, per a la seva aprovació, si procedeix, la següent proposta d'

ACORD

 

Es Establir una moratòria que paralitzi l’atorgament de noves llicències d’ocupació de la via pública fins a l’aprovació definitiva d’una nova ordenança.

 




Pollença, 19 de juliol de 2018

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb