URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Acord aprovació inicial pressuposts 2018

Alternativa | 24 Juliol, 2018 19:26

Ahir dimarts l'equip de govern municipal varen acceptar formal i públicament les condicions, que ja havíem fet públiques en desembre, per asseure'ns a negociar els pressuposts. Aquestes condicions consistien en la municipalització de la neteja viària i diverses ordres d'execució cursades als propietaris de la fàbrica de Can Morató relatives a la seva conservació.

Can Morató forma part del passat obrer de Pollença i és un Bé Catalogat que duu anys i anys degradant-se, amb la pasivitat de la propietat però gràcies a la negligència de l'Administració municipal i insular que no ha actuat en conseqüència per fer complir la Llei de Patrimoni Històric.

El servei de neteja viària, que anys enrera va ser privatitzat, es troba ara en una situació irregular a causa de la sentència que ha anul·lat el contracte. És necessari regularitzar la situació i fer-ho recuperant el servei, fet que ens permetrà prestar-lo de manera més sostenible i socialment justa.

A dia d'avui consideram que des del govern municipal s'han donat algunes passes en aquesta direcció, fet que ens permet plantejar l'aprovació inicial del pressupost, tot i que lamentam el temps que han perdut, i que provoca que iniciem la negociació amb set mesos de retard.

Resta pendent l'aprovació definitiva del pressupost i les inversions financerament sostenibles 2018, que negociarem a partir d'aquest moment i sempre condicionat al compliment efectiu de les passes necessàries per dur a terme la municipalització de la neteja.

A continuació l'acord 

Proposta d'acord


Mitjançant aquest acord entre Unió Mollera Pollencina, Junts Avançam i Alternativa per Pollença


- Unió Mollera Pollencina i Junts Avançam es comprometen a realitzar les passes necessàries prèvies a la aprovació plenària de la remunicipalització del servei de neteja.


- Els regidors de les tres formacions polítiques es comprometen a votar favorablement a les sessions plenàries municipals, els acords adreçats a la municipalització del servei de neteja viària que actualment tramita l’Ajuntament.


- L’equip de govern es compromet a fer efectiva la remunicipalització del servei de neteja viària.


- L’Ajuntament farà executar les ordres cursades als propietaris de la Fàbrica, que se’n deriven de l’informe de la Comissió de Patrimoni de juny del 2018 relatives a la conservació del Bé Catalogat de La Fàbrica, així com de la Arquitecta Tècnica municipal


- Els regidors d’Alternativa per Pollença facilitaran l’aprovació inicial del pressuposts de l’exercici 2018, així com les inversions sostenibles del 2018 que s`adjunten.


- L’equip de govern i Alternativa per Pollença es comprometen a negociar les partides i les inversions financerament sostenibles 2018 per aconseguir la seva aprovació definitiva.


-  Aquest acord bàsic amb els annexos que s’adjunten es farà públic



Pollença, 23 de juliol del 2018




Unió Mollera Pollencina




Alternativa per Pollença




Junts Avançam








Inversions financerament sostenibles 2018

En total se poden invertir de l’ordre de 3.000.000 , que amb el nou decret-llei, les possibilitats d’inversions financerament sostenible, s’han ampliat a mobiliari, inversions a espais municipals, sempre que sigui sostenibles financerament, lògicament


Pendents d’aprovar


Instal·lacions esportives diverses

80.000

Camió Àrea de serveis

70.000

Cotxe de Policia

73.000

Rehabilitació taverna

43.000

Adequació primer pis Carotti

129.000

Portassa  Convent

42.000

Obres reforma Residència

25.000

Façanes residencia

46.000

  

Empedrat i asfaltat de carrers de Pollença i del Moll

1.050.000 aprox.





Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb