URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Aprovació inicial pressuposts 2018

Alternativa | 03 Agost, 2018 16:35

Aquest va ser el nostre argumentari inicial en l'aprovació inicial dels pressuposts al darrer ple.

-No estam en absolut satisfets del punt on ens trobam. Estam discutint l'aprovació inicial d'un pressupost amb set mesos de retard i això és una vergonya.

Aquest equip de govern, si realment no els hi va agradar, tal com han dit, aprovar l'anterior pressupost amb una moció de confiança, havien d'haver començat immediatament a fer feina per arribar a acords. No ho varen fer i vàrem haver de ser nosaltres els que vàrem donar un primer pas al mes de desembre, fent públiques les nostres condicions per negociar i a la vegada fent notar que acabava l'any i l'equip de govern no havia fet cap passa relativa als nous pressuposts. A diferència d'altres, que els agrada resoldre les coses amb telefonades i pels despatxos amb les portes tancades, nosaltres sempre hem estat transparents amb les nostres negociacions. Respecte les nostres condicions, varen estar cinc mesos sense fer res, fins que vénen les presses.

Vostès han governat des de la prepotència i la mentida a pesar de no tenir majoria absoluta, vostès han anat fent el cap endavant, sense assegurar-se de tenir els suports necessaris, dient sí-sí però no actuant en conseqüència, sense complir, sense estratègia negociadora, jugant a que no els aprovéssim noltros els hi aprovaria la dreta, i després, quan no han pogut aprovar el que volien, venga a fer-se les víctimes i què dolenta és l'oposició. Però aquest relat no se sosté i és fals, perquè a l'oposició hi som també nosaltres, que pens que ja hem demostrat en diverses ocasions la nostra predisposició a arribar a acords, sempre que siguin beneficiosos pel bé comú s'entèn. Així que, a banda del fet que no hi hagi hagut cap voluntat d'arribar a acords per part de la dreta, el principal responsable de ser aquí on som ha estat la falta de dil·ligència d'aquest govern a l'hora de complir la seva paraula, i la sobèrbia per actuar com si tenguéssin majoria, quan no la tenen.

-Avui, per part nostra facilitarem l'aprovació inicial una vegada que l'equip de govern ha acceptat formal i públicament les condicions que vàrem posar per asseure'ns a negociar els pressuposts, que com tothom sap són la municipalització de la neteja viària i diverses mesures relatives a la conservació de la fàbrica de Can Morató i s'han fet passes en aquesta direcció: ja s'han fet i notificat als propietaris de la fàbrica unes ordres d'execució, i ja s'han fet també una sèrie d'informes que s'han de fer per avançar en el procés de municipalització de la neteja.

Aquestes dues condicions, que han estat qualificades per cert regidor de la dreta, com que són coses menors i que sortim baratos, per nosaltres són importants, i entenm que també ho són pel que és el bé comú (el bé comú no és l'interès d'uns quants-sempre els mateixos).

Can Morató forma part del passat obrer de Pollença i és un Bé Catalogat que duu anys i anys degradant-se, amb la pasivitat de la propietat però gràcies a la negligència de l'Administració municipal i insular que no ha actuat en conseqüència per fer complir la Llei de Patrimoni Històric. Si la fàbrica acaba sent un dia un munt d'enderrocs, que és quan després tothom es lamenta, com ja ha passat amb moltes altres exemples del nostre patrimoni, això no serà gràcies a la passivitat d'Alternativa.

El servei de neteja viària, que anys enrera va ser privatitzat, es troba ara en una situació irregular a causa de la sentència que ha anul·lat el contracte. És necessari regularitzar la situació, cosa que no s'ha fet en dos anys, i fer-ho recuperant el servei, fet que ens permetrà prestar-lo de manera més sostenible i socialment justa. A algú que li quedi un poc de vergonya li pot entrar dins el cap que li paguem a una empresa perquè se'n dugui com a mínim 50.000€ de benefici i molts dels seus treballadors estiguin cobrant el SMI que són 735,9 euros al mes.?

Per acabar, avui no volem entrar a valorar el contingut del pressupost, ja que com hem dit, l’aprovació definitiva, està condicionada, a part de que es segueixin fent passes amb els temes de la remunicipalització i de Can Morató, i a la negociació de les partides i inversions, per tant quan arribi aquest moment ja entrarem a valorar més detalladament el contingut.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb