URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Rebutjada la moratòria de noves llicències d'ocupació de la via pública

Alternativa | 04 Agost, 2018 16:59

A continuació teniu un resum de la primera part del ple ordinari del mes de juliol de 2018. A aquest ple faltaren per motius laborals el regidor David Alonso del PP i Maria Petra Buades de Tots. Va faltar temps per la segona part del ple de control i seguiment amb informacions i dacions de comte de Batlia i els precs i preguntes que havíem registrat, els quals ja aniran al pròxim ple.

I.- PART RESOLUTIVA

1.- Aprovació, si procedeix, de les actes de les sessions anteriors. Aprovat per unanimitat.

Es tracta de l’acta del ple de dia 31 de maig de 2018.

2.- Aprovació inicial, si procedeix, del Pressupost General de l’Ajuntament de Pollença per a l’exercici 2018 (Exp. Electrònic ABS 2018/1005). Aprovat per 7 vots favor (Junts i UMP), 2 abstencions (Alternativa) i 6 en contra (Tots i Regidor no adscrit)

El nostre posicionament al respecte d'aquesta aprovació inicial ja el vàrem fer públic abans del ple, i teniu també un altre article a aquest mateix bloc Urxella amb el nostre argumentari exposat al ple.

3.- Aprovació, si procedeix, de la concessió de les distincions La patrona 2018 (Exp. Electrònic ABS 2018/2019). Aprovat per unanimitat.

Enguany les distincions han estat atorgades a títol pòstum als fotògrafs professionals Joan Cerdà Suau (Bestard) i Miquel Cerdà Cerdà (Mícer), per la seva destacada trajectòria professional que han immortalitzat infinitat de moments, espais i personatges de la història recent del nostre municipi.

El tercer distingit ha estat Felipe Bellini Ballesteros, per la seva tasca dins el mon de l’associacionisme en el Port de Pollença.

Unes distincions més que merescudes.

4.- Aprovació, si procedeix, de la resolució del conveni subscrit entre l’Ajuntament de Pollença i el Club Equitació Pollença, relatiu a la cessió gratuïta de l’ús del solar situat en el sector UP-4-A (Exp. Electrònic ABS 2018/279). Aprovat per 12 vots a favor (Alternativa, Junts i Tots) i 3 abstencions (Regidor no adscrit, Miquel Llobeta i Andrés Nevado (Aquests dos darrers per ser socis del club))

Es tracta de resoldre el conveni de l’Ajuntament amb el Club Equitació Pollença per la falta de compliment d’aquest darrer. El conveni es va subscriure al 2005 i tenia una durada de 20 anys. Els incompliments han estat reiterats, i així entre d’altres ni s’ha creat l’escola municipal d’equitació, ni s’ha firmat cap conveni amb el cicle formatiu de l’IES Guillem Cifre de Colonya o no s’ha pagat el subministrament elèctric.

Aquesta situació ja venia d’anys enrere, i cap equip de govern anterior va fer res per reconduir la situació, que per desgràcia ha acabat d’aquesta manera.

5.- Aprovació, si procedeix, de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits núm. 4-2018 (Exp. Electrònic ABS 2018/2928). Aprovat per 7 vots a favor (Junts i UMP) i 8 abstencions (Alternativa, Tots i Regidor no adscrit).

Es tracta de de factures per import de 13.954,57 euros de l’Ajuntament, 2.242,88 de la residència i 189,88 de la radio. La majoria d’aquestes factures venen també amb informe en contra de intervenció al ser serveis que es presten sense cap tipus de procediment contractual.

Nosaltres optàrem per l’abstenció, com sempre, per permetre que els proveïdors cobrin, tot i que no deixàrem de recordar que el tema de la contractació ha estat un oblidat durant aquesta legislatura, i que s’ha fet molt poc per regularitzar la situació de totes aquestes tasques, serveis o adquisicions que es presten a nivell contractual d’una manera irregular.

6.- Aprovació, si procedeix, de la declaració d’inadmissió a tràmit de la sol·licitud de revisió d’ofici formulada per l’entitat sindical FEST-UGT (Exp. Electrònic ABS 2018/2814). Aprovat per 12 vots a favor (Junts, UMP i Tots) i 3 abstencions (Alternativa i Regidor no adscrit).

Es tracta de no admetre a tràmit una sol·licitud sindical de revisió d’ofici a la pujada de sou de Intervenció i Secretaria. Sense entrar a valorar si aquesta inadmissió està fonamentada, nosaltres en aquest punt també optàrem per una abstenció com ja hem fet en totes les votacions anterior sobre el tema.

7.- Informació sobre l’execució pressupostària del segon trimestre de l’exercici 2018 de l’Ajuntament i Organismes Autònoms de conformitat amb la BASE 36ª d’Execució del Pressupost. Això no es vota

Sobre aquest tema dir que es tracta del pressupost prorrogat i tenint en compte que és el segon trimestre, encara falta bastant per esgotar i executar segons quines partides. Veurem si el nou pressupost s’aprova definitivament, i també esperarem a final d’any per veure quin és l’estat d’execució.

8.- Moció presentada pel grup municipal Alternativa per Pollença per establir una moratòria en l’atorgament de noves llicències d’ocupació de la via pública (RGE núm. 5571 de 20.07.2018). Rebutjada amb 2 vots a favor (Alternativa), 8 abstencions (Junts, UMP i Regidor no adscrit) i 5 vots en contra (Tots).

Per desgràcia va faltar valentia a la resta de grups i el compromís per aconseguir un nou text.

Nosaltres presentàrem aquesta moció perquè creiem que no es pot esperar més a tenir una nova ordenança d’ocupació de la via pública. La pressió sobre l’espai públic ha anat creixent els darrers anys amb l’obertura de nous negocis, i avui amb dia, amb més de 4.000 cadires (entre altres elements) en temporada alta, l’accés i el gaudi de la ciutadania de l’espai públic a segons quins indrets és pràcticament impossible.

La poca voluntat política de les darreres legislatures ha fet que aquesta nova ordenança no ves la llum, i per tant cal ara posar-se les piles, i aprofitar la tasca feta fins ara.

La moratòria pretenia ser un incentiu i una manera de ficar-nos pressió als mateixos polítics per treballar en la redacció i aprovació d’un nou text abans de la nova temporada, a risc que a la pròxima temporada no hi hagi cap ocupació si no som capaços de posar-nos d’acord. Per desgràcia no va ser possible.

9.- Propostes/Mocions d’urgència. Al final hi ha una proposta de urgència. Aprovació inicial, si procedeix de l'expedient de modificació de crèdits núm. 18-2018 sota la modalitat de crèdit extraordinari finançat amb romanent de Tresoreria per a despeses Generals. Aprovat per 9 vots a favor (Alternativa, Junts i UMP) i 6 en contra (Tots i Regidor no adscrit)

Es tracta de la modificació de crèdit de 45.000 euros per fer dues rampes d’accés al Col·legi Costa i Llobera, una per accedir a la finca de Can Gallardo i una altre d’accés al Col·legi, que ja es va dur al ple de maig. Al seu moment votàrem en contra (a l’igual que altres modificacions) emplaçant a l’equip de govern a que negociés el pressupost.

Una vegada aquesta negociació feta consideràrem urgent dur aquesta modificació a ple per la seva aprovació i la votàrem a favor.


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb