URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Condicions laborals, fàbrica, habitatge... Preguntes ple de de gener

Alternativa | 09 Febrer, 2019 20:08

A continuació teniu un resum de la segona part del ple ordinari de gener, amb les respostes de l’equip de govern als nostres precs i preguntes.

II. PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia.

- S’informa de la notificació d’un auto i dues sentències.

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia.

- 7 nomenaments de lletrat i procurador per diversos contenciosos administratius.

3.- Precs i preguntes.

1.- Al passeig Saralegui 44 abans hi havia un convent de monges, i ara hi ha una escola concertada i un restaurant. S’han emès els corresponents rebuts d’IBI, taxes, arbitris, etc d’acord amb la nova situació?

El batle dona per fet que és així, però en cap moment ha afirmat que ho hagi confirmat, cosa ben senzilla de fer i que ve a ser la seva obligació i la forma correcta de respondre a una pregunta registrada amb dies d’antelació

2.- Beneficia d’alguna manera als treballadors pollencins el premi del SICTED que TOURESPAÑA ha concedit a Pollença? No pensa aquest equip de govern que així comes dediquen recursos i esforços a això, se’n podrien dedicar a la millora de les condicions laborals dels treballadors del sector turístic? Tenen cap proposta d’actuació?

Diu el regidor que el sistema també beneficia al treballador perquè s’implanten sistemes de qualitat i s’estableixen protocols d’actuació que garanteixen una estabilitat i una fiabilitat, i que les empreses compromeses amb sistemes de qualitat també ho són també amb els seus els equips de feina i els seus treballadors.

Són unes paraules molt boniques però que en realitat no sabem en quins beneficis concrets es reflecteixen.

Pel que fa a la millora de les condicions laborals, diuen que l’Ajuntament no hi té competències, sinó que són els sindicats els que negocien els convenis amb les patronals, però va recordar que el conveni a les Illes és dels millors. I a més l’any passat es va aprovar un nou conveni que suposa entre d’altres un augment d’un 17% d’augment salarial fent que es reparteixi un poc més la riquesa.

Sense negar que la firma del nou conveni sigui beneficiosa, escoltant al regidor sembla que els treballadors del sector a les Illes, i per descomptat del nostre municipi siguin uns privilegiats.  

I sobre la proposta d’actuació, diuen que aquesta està emmarcada en el PDTM (Pla de desenvolupament turístic municiapl), al qual hi ha un capítol sencer dedicat a la formació, que segons ells és la millor eina que li poden donar al treballador per millorar a la feina.

Si algú llegeix el PDTM de Pollença, veurà que la figura del treballador i la millora de les seves condicions, no en són cap prioritat.

3.- Ens poden informar de en quin estat està l’execució de l’ordre d’execució dictada a la propietat de la Fàbrica de Can Morató?

Presentaren el projecte d’obres per complir l’ordre d’execució que es va enviar tant a la Direcció General de Recursos Hídrics com al Departament de Patrimoni. De Recursos Hídrics s’informà favorablement i dia 21 de gener han rebut de Patrimoni l’autorització al projecte i ara està en procés de comunicació als propietaris perquè procedeixin a executar-lo.

Esperem que així sigui i el més aviat possible. Per desgràcia a aquest ple no s’ha aprovat el Catàleg de Protecció d’edificis d’interès històric, artístic, arquitectònic i paisatgístic del terme municipal que establia la inclusió de la Fàbrica.

4.- Han començat a fer passes per comprar cases, edificis o solars per incrementar el patrimoni municipal del sòl i dedicar-ho a habitatge protegit? Què han fet?

Segons ells l’ajuntament no pot anar comprant de qualsevol manera i que ho ha de fer mitjançant concurs públic. S’han posat en contacte amb l’IBAVI, que els ha explicat com fer-ho, i els ha enviat exemples de plecs per fer aquests concursos d’adquisició d’immobles, i de quina manera es poden acceptar oferiments directes.

Amb el poc temps que queda, i amb l’interès que ha mostrat l’equip de govern per aquest tema sembla difícil veure que es farà alguna cosa en aquest sentit. Almenys ja saben com fer-ho.

5.- Poden informar sobre si les empreses elèctriques han respost a la petició d’informació per part de l’Ajuntament sobre el consum elèctric dels habitatges de Pollença? Quines seran les seves properes actuacions i amb quins terminis?

Han contestat dues empreses, Iberdrola i Viesgo (Repsol). Iberdrola no en té, però Viesgo si que en té bastantes. Donaran 10 dies més per veure si contesten les altres.

Estarem atents a aquestes respostes, i en cas de no produir-se demanarem a l’equip de govern actuï en conseqüència. I en cas de produir-se, es disposarà una radiografia molt completa sobre els edificis buits de llarga durada al municipi, i es podran executar mesures per fer que aquests entrin al mercat de lloguer, i millorin la situació de l’habitatge.

6.- Poden informar sobre en quin estat es troba el catàleg de camins?

Sobre els camins que estaven en investigació, una vegada fet l’informe del Consell, els serveis jurídics municipals consideraren que s’havien de comunicar als “propietaris” de cada un dels camins, i així s’ha fet, obrint-se un període d’al·legacions que ha acabat fa poc, i ara s’estan resolent. La idea és que una vegada resoltes, s’aprovi definitivament.

Esperem que aquestes al·legacions es resolguin ràpidament i que abans d’acabar la legislatura es pugui aprovar de forma definitiva.

7.- Al passat ple, el batle va dir que després de Sant Antoni es reuniria amb l’oposició per parlar del pressupost. Aquesta reunió no s’ha convocat. Que pensa fer l’equip de govern al respecte dels pressuposts del 2019.

Casi tots els regidors tenen la seva proposta casi llesta, i amb l’interventor han abordat els punts bàsics, i en una setmana o 10 dies esperen poder fer aquesta reunió per rebre propostes dels diferents grups de l’oposició.

Veurem si aquesta vegada els terminis s’acaben complint, o passa com és habitual que s’esgota el temps i no s’han realitzat les reunions.

Normal 0 21 false false false CA X-NONE X-NONE

Comentaris

Chet

DataList2023.com Updated Leads!

Chet | 10/03/2023, 22:10

DataList2023.com presents all the new leads for you per country!

Visit us on DataList2023.com

Joan rasca

Hidros

Joan rasca | 03/03/2019, 15:06

Ja tornan tenir els hidros a la bahía, aixo no acabare be, dins un pocs anys estara estivada de avions , escolas de hidros, vols regulars i ja vorem... quine pena.....

Alternativa

Re: Condicions laborals, fàbrica, habitatge... Preguntes ple de de gener

Alternativa | 24/02/2019, 19:16

A l’Ajuntament de Pollença s'oposa a la proposta de convertir la badia en terminal d’hidroavions, seu d’una línia regular de vols, lloc d’entrenament d’avionetes i centre de formació per a avionetes... Contra un acte com Splash (és el quart que es fa) no ha dit res.

Pep Banya

tornen es hidros?

Pep Banya | 22/02/2019, 10:03

he vist a la pagina web aterriza.org que el dia 28 de abril (sic) tornen el hidros a la Badia, pero no varen queda en el 2016 que no voliam actividats de aquets tipus ? o como ja es normal el Ajuntament torne a cambiar de criteri, si aruan de aclarar.

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb