URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Catalanofòbia, cablejat Sant Vicenç... (reguntes ple de febrer 2)

Alternativa | 20 Març, 2019 22:28

I el darrer article de precs i preguntes del darrer ple.

7.- Respecte al cas de discriminació per raó de llengua a l’estanc número 1 del Port de Pollença aquesta passat diumenge 17 de febrer; han fet alguna actuació o en pensen fer alguna per tal d’evitar que es puguin repetir actuacions com aquesta?

El regidor va dir que varen parlar amb la plataforma per la llengua, i a través d’aquesta parlaren amb l’afectat. A partir d’aquí, decidiren fer un acte que serveixi per conscienciar que tota persona que visqui aquí i parli la llengua pròpia d’aquí sense rebre cap discriminació. I estan treballant amb aquest tema, i segurament les properes setmanes es farà aquest acte.

Una vergonya que passin coses com aquestes i que esperen no es repeteixin en un futur.

8.- Per què, a les obres de la Cala Sant Vivenç, s’ha deixat el cablejat elèctric i de telefonia penjant? No e pot obligar a les companyies tant elèctriques com de telefonia a que retirin el cablejat que ja no té cap ús?

Segons el regidor, el cablejat no te res a veure amb l’ajuntament, i només les empreses o poden fer, a part de que moltes cases no hi estan preparades, tot i que l’ajuntament si que ha fet la previsió de posar les canalitzacions per fer-ho. Per tant és la dificultat dels soterraments: les despeses dels particulars, i les resistències de les empreses. Se’ls hi ha comunicat però que l’infraestructura estarà disponible.

El cablejat que no té ús si que és pot retirar, tot i que a vegades és difícil de destriar quin en té i quin no, però que això serà més bo d’aconseguir.

Esperem que així sigui, però no sóm gaire optimistes amb aquestes empreses ni amb la capacitat de pressió d’aquest Ajuntament.

9.- Tenen alguna explicació del motiu pel qual la legislatura passada no es va cobrar prop de 500.000 euros de contribucions a alguns propietaris?

2005 i 2006 s’impulsà un projecte de dotació de servei a Can Botana i s’establiren unes quotes als propietaris afectats, el projecte final va tenir un import de uns 405.000 euros. Al 2007 s’emeteren les liquidacions que mai es varen remetre als propietaris. Al 2008 es tornaren a emetre liquidacions i tampoc s’enviaren mai i aquests dos anys tampoc es reconeixerien els drets als pressupostos. Al desembre del 2019 s’emeteren de bell nou liquidacions que si es remeteren als propietaris, tot i que tampoc es va incloure al pressupost com a dret reconegut. Foren objecte de recursos i de peticions de fraccionament. Els recursos mai es varen contestar i al 2014 varen prescriure, sobretot aquelles que no havien dit res. Aquestes liquidacions tampoc es varen remetre en via executiva. Els que demanaren fraccionament aturaran el procediment a nivell de terminis i aquests si que anaren via executiva al 2016. En definitiva una suma de despropòsits que ha suposat un tracte discriminatori cap n grup de ciutadans i que probablement acabarà al a fiscalia.

Una autèntica vergonya, i que la veritat es que la sensació és la de que no va haver-hi intenció de fer aquests cobraments per part de diferents actors principals al seu moment.

Segons el batle la quantitat no és tan alta.

10.- Per què les faroles del carrer Pescador porten 18 dies i 18 nits, ininterrompudament enceses, i al passeig Voramar s’apaguen una hora abans de fer-se de dia? Que ha fet el regidor del Port des de que va ser avisat d’aquestes anomalies?

El regidor ha dit que està arreglat, i una vegada detectat un problema s’arregla, i que a aquesta zona tenen el problema amb alguns rellotges.

11.- Quan pensen convocar la reunió de pressupostos?

Segons el batle els pressupostos estan fets ja estona, però falta afinar el resultat de l’import de la carrera professional, i que ja està bastant clar.

A veure quan es farà la reunió. El batle va dir la setmana següent, i ja no s’ha fet, i fa tres plens que està mentint a la ciutadania, i això que els pressupostos estan pràcticament fets!!!!

12.- Quins serveis o contractes en situació irregular es regularitzaran abans d’acabar la legislatura?

Una pregunta relacionada amb el punt 5 de la primera part del ple: subministrament elèctric, salvament i socorrisme,  estades, Pollença social, focs artificials, podes i algun altre. Estarem atents a veure si no es la enèsima mentida sobre el tema.

13.- Han fet alguna passa per elaborar el pla d’emergències per inundacions tal com marca la llei?

No l’han preparada i la contestaran en poder ja que se’ls hi ha saltat. Esperarem la resposta

14.- Per què han renunciat a fer una nova ordenança d’ocupació de la via pública?

Diu que no han renunciat, que feren un esborrany per un període d’al·legacions i que han fet un text refós, que està a secretaria, i que esperen que al ser possible materialment dur-ho al proper ple.

Veurem si això és així, el que és evident, és que les reunions amb la oposició s’han acabat i per tant un redactat consensuat no en sortirà.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb