URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pollença és antifeixista! Aprovada la moció d'Alternativa

Alternativa | 02 Abril, 2019 20:40

Estam contents per l’aprovació de la nostra moció per declarar el municipi antifeixista i, per tant, a nivell institucional no permetre l'ús de la via pública o espais municipals per a fer apologia del racisme, la xenofòbia, el franquisme, el masclisme o l'LGTBIfòbia. 

Aquest dijous passat s’aprovà una moció, per declarar Pollença municipi antifeixista i en favor de la convivència en la diversitat.  

La necessitat és òbvia: assistim a un augment d'agressions racistes, LGTBIfòbiques, masclistes que es veuen alimentades i justificades pels discursos feixistes i ultracatòlics de certs col·lectius i partits que gaudeixen d'un protagonisme mediàtic immerescut.  

Partint de la idea ja expressada per Popper que defensar la tolerància exigeix no tolerar allò intolerant, consideram que des dels municipis, i a nivell institucional, s'han de posar totes les traves possibles per a que aquells que es dediquen a fer apologia del feixisme, del masclisme, de la LGTBIfòbia o del racisme no ho puguin fer, ja sigui per mitjà de la regulació de la publicitat, l'ocupació de la via pública o l'ús d'espais municipals. 

El contingut de la moció és el següent:

MOCIÓ PER DECLARAR POLLENÇA ANTIFEIXISTA I EN FAVOR DE LA CONVIVÈNCIA EN LA DIVERSITAT

- Atès que 80 anys després del final oficial de la guerra civil, que acabà amb el sistema democràtic republicà i donà inici al franquisme, el qual a l’estat espanyol suposà una pèrdua de drets i llibertats, la repressió i execució de milers de dissidents republicans i antiautoritaris, així com la persecució i la pressió social cap als familiars dels dissidents.

- Atès l’augment d’actes d’enaltiment del franquisme arreu de l’Estat, així com d’agressions i atacs feixistes, racistes, homòfobs i masclistes. 

- Atès que aquestes agressions són sempre unidireccionals i motivades per una ideologia d'odi a la diferència política i ideològica, o per motius d'origen, sexe, ètnia, religió, condició social o orientació sexual.

- Atès que entenem que hi ha recursos per expressar totes les idees legítimes de manera democràtica i sense ús de violències i d’imposicions autoritàries, però sempre partint de la defensa dels Drets Humans.

Pels motius exposats, es proposen els següents ACORDS:

1- Que Pollença es declari formalment Municipi contra el feixisme i en favor de la convivència en la diversitat.

2- Que l’Ajuntament promogui actes per la memòria històrica del municipi i defensi els valors de la democràcia, la justícia universal, els drets humans, socials i laborals, així com els valors de la diversitat que disposam al nostre municipi.

3- Que es modifiquin les ordenances municipals pertinents per no autoritzar l'ocupació de la via pública, la cessió d'espais municipals i distribució de publicitat, per tal de dificultar la propaganda i activitats que facin apologia del franquisme, el nazisme o que incitin a la violència o a la discriminació per raó de l'origen, la nacionalitat, el sexe, la raça, la religió, la condició social o l'orientació sexual.

4- Que mentre dites modificacions no es duguin a terme, l’Ajuntament denegui l’ús d’equipaments públics, l’ocupació de la via pública i la distribució de publicitat, a persones, col·lectius o formacions polítiques que facin apologia del fraquisme, el nazisme o que incitin a la violència o a la discriminació per raó de l'origen, la nacionalitat, el sexe, la raça, la religió, la condició social o l'orientació sexual.

5- Que l'Ajuntament condemni formalment tots els actes públics i declaracions que facin apologia del racisme, de la xenofòbia, el masclisme, l'LGBTIfòbia o el feixisme.

6- Que l'Ajuntament davant de qualsevol agressió feixista, racista, masclista o LGBTIfòbica, faci una denúncia pública i personal de suport a les persones agredides i faciliti els mitjans a l’abast pel suport i reparació de danys físics i morals causats a la persona agredida, valorant la possibilitat de personar-se com a acusació popular en aquests tipus de casos.

 

undefined
 

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb