URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Les ajudes socials arribaran a més gent! A provada la moció per facilitar-ne l'accés

Alternativa | 03 Abril, 2019 09:00

Estam contents que al ple del passat dijous s’aprovàs la nostra moció per modificar el reglament que regula la concessió d’ajudes socials i facilitar-ne l’accés, ja que no pot ser que una persona que pugui tenir una necessitat no pugui rebre ajudes de Serveis Socials per no complir els requisits i acabi derivat a una entitat privada. 

El contingut de la moció és el següent:

MOCIÓ PER FACILITAR L'ACCÉS A LES AJUDES DELS SERVEIS SOCIALS

-Atès que la Llei 7/1985 Reguladora de les Bases del Règim Local en el seu article 25.2 estableix que es competència municipal la prestació dels serveis socials i de promoció i reinserció.

-Atès que la Llei 4/2009 de Serveis Socials de les Illes Balears en els seu article 4 estableix com un dels principis rectors dels serveis socials el respecte pels drets de la persona. I que les actuacions en matèria de serveis socials respectaran sempre la dignitat de la persona i llurs drets fonamentals. 

-Atès que la mateixa llei en el seu article 34 estableix que correspon al municipi, d'acord amb allò establert normativament, exercir les competències en matèria de serveis socials de manera que s'asseguri el correcte funcionament del sistema públic de serveis socials.

-Atès que si ens fixam en les dades de l'informe AROPE 2018 sobre l'estat de pobresa a les Illes Balears trobam que un 25% de la població (unes 270.000 persones) estan en risc de pobresa o exclusió; el 7% es troba en condicions de privació material severa, i si atenem als ítems de privació material ens trobam en què un 37% no té capacitat per afrontar despeses imprevistes, un 18% no pot permetre's tenir l’habitatge a temperatura adequada i un 15% té retards en el pagament de l’habitatge. L'informe destaca que un 34% de la població cobra menys de 1000€ al mes i que moltes persones en situació de pobresa o exclusió tenen feina. 

-Atès que el procediment de concessió d'ajudes econòmiques en el municipi de Pollença per tal de donar suport a aquelles persones i famílies que no tenen recursos econòmics per afrontar les necessitat bàsiques en relació amb l'alimentació allotjament, vestimenta, educació i formació, atenció sanitària no cobertes pels diferents sistemes públics, així com evitar les conseqüències físiques, psíquiques i socials que la manca de recursos suficients provoca i que afecten el normal desenvolupament de les persones a la societat està regulat pel Reglament regulador d'ajudes dels serveis socials de l'Ajuntament de Pollença.

-Atès que els criteris econòmics que s'estableixen per a la concessió d'ajudes són massa estrictes, fet que provoca que persones en situació de necessitat no puguin ser beneficiàries d'una ajuda, cosa que explica també perquè no s'esgota la partida pressupostària destinada a tal finalitat.

Pels motius exposats, es proposa el següent ACORD:

-Modificar el Reglament regulador d'ajudes dels serveis socials de l'Ajuntament de Pollença per tal de rebaixar els barems econòmics i qualsevol altre aspecte que dificulti l'accés a les ajudes a persones en situació de necessitat.

undefined 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb