URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Taxis, trànsit, la Fortalesa, camí de Coves Blanques, Passeig Voramar... Precs i preguntes. Resum del ple de març. 2a part

Alternativa | 05 Abril, 2019 09:00

II.- PART DE CONTROL I SEGUIMENT

1.- Informació de Batlia

- S’informa de la signatura d’un conveni per a la cobertura de places de policia.

2.- Dació de compte de resolucions de Batlia

- 2 nomenaments de lletrat i procurador.

- Aprovació de l’expedient de liquidació del pressupost general de 2018

- Modificació de pressupost

- Pagament a treballador.

3.- Precs i preguntes

PRECS: 

1-Ens han arribat queixes per la mala il·luminació de l'aturada de taxis del Port de Pollença. Demanam que aquesta deficiència s'arregli el més aviat possible. 

Ho tendran en compte. Admeten que és així, i estan en procés d’arreglar-ho. Esperem que no es retardi molt com passa habitualment.  

PREGUNTES: 

1.- Poden posar senyals de trànsit, com si n'hi ha al Passeig Anglada Camarassa, per advertir que el Passeig Voramar és peatonal i no hi circulin grups de ciclistes? 

Ens varen dir que la policia està informada, i que ho faran. Esperam que això sigui possible el més aviat possible. Per desgràcia el millor passeig de la Mediterrània o té ni simple senyalització. 

2.- Ens poden informar per què no hi hagut cap avenç en tota la legislatura respecte la possibilitat de visitar la Fortalesa, tal com estipula la llei de Patrimoni Històric, mentre veim com s'hi fan noces de famosos i s'hi roden sèries? 

Almenys, admet el regidor que no s’ha avançat gens que en aquest tema. Diu que no té eines per una cosa que no és competència seva a no ser que sigui un acord amistós, i sobre això darrer no ho ha pogut aconseguir. Per desgràcia, la capacitat de influir al Consell tampoc ha estat molt gran, i aquest, el que té la competència, poc ha fet. En fi, qui té diners... 

3.- Saben que el Camí de Coves Blanques té des de fa un temps un esbaldrec que va a més? Han fet o pensen fer res al respecte?

Varen dir que ho sabien, i que els tècnics havien anat a prendre mides i a fer una composició de lloc per demanar pressupostos i realitzar les millores de l’esbaldrec. 

4.- Com s'ha actuat respecte el restaurant que a l'inici del Passeig Voramar per montar la tarima de la terrassa s'ha dedicat a tallar arrels del pi que allà s'hi troba? S'ha obert procediment sancionador?

Tot d’una que ho varen saber enviaren la policia per aturar-ho, i aixecaren acta i es tramitarà l’expedient sancionadors corresponent. Esperem que la sanció sigui exemplar. 

5.- S'ha sancionat al conductor que fa uns dies va baixar un tros d'escalonada del Calvari en cotxe? 

Efectivament el conductor ha estat sancionat. El mínim que es podia fer per aquesta temeritat, i posada en perill de persones i patrimoni municipal. 

6.- Com està el procés de recepció de dades de consum elèctric demanades a les empreses subministradores arran de la moció de mesures per mobilitzar el parc buit d'habitatges? 

Doncs tenen les mateixes respostes, les tres respostes de sempre. I encara o han fet res, que els hi tornaran demanar, i sinó que faran alguna cosa d’acord a la llei de l’habitatge. En fi, que un té la sensació de que no faran res, i que el tema de l’habitatge no importa gens a aquest equip de govern. 

7.- Quan pensen convocar la reunió relativa al pressupost de 2019? 

La reunió ja s’havia fet, registràrem la pregunta per error. La costum de fer-la.... 

8.- Ja tenen definit el tipus d'acte i la data de l'acte a celebrar (tal com vàren respondre a una pregunta del passat ple) respecte el cas de discriminació lingüística ocorregut el passat 17 de febrer a un estanc del Port de Pollença? 

Ens va dir que faran un acte el dia 26 de setembre, pel dia internacional de les llengües. El tema és que no sabem quin serà el nou govern per aquestes dades, i si aquest es durà a terme. Tal vegada una dada no tan allunyada dels fets. 

9.- En quin estat d'execució estan les propostes aprovades arran del procés de pressupostos participatius del 2018? 

Sobre els projectes la situació està de manera similar al que informaren durant la comissió permanent de participació ciutadana. Pocs avanços, i estam ja a final de mandat i quan hauríem de començar a tenir ja els d’enguany.

10.- Han fet alguna passa per elaborar el pla d'emergències per inundacions tal com marca la llei? (no la contestaren el ple passat) 

Fa 3 setmanes parlaren amb la DG i el conseller quines eren les passes a seguir, però  varen dir que no era fàcil, però tot d’una que se pugui ho faran. La veritat és que sembla que no faran res, ja que si és difícil.... Basta veure el que han tardat per simplement xerrar. En definitiva, una mostra més d’aquesta poc efectivitat d’aquest govern.  

11.- El passat 10 de març es varen produir vessaments d'aigües fecals entre l'hotel Daina i el Club nàutic. Quins son els motius? Han pres alguna mesura per evitar que es repeteixi?  

Va dir el regidor Nevado que aquest és un problema antic, però que no el troben. Pensen que pot ser d’alguna connexió d’un habitatge, però no n’estan segurs. Estan investigant. Esperem que es pugui trobar la solució, ja que el perjudici és molt gran.  

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb