URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pressuposts electoralistes

Alternativa | 01 Maig, 2019 21:34

Segons marca la llei, l'aprovació inicial dels pressuposts s’hauria de fer en octubre; això és molt complicat però sí que es pot presentar la seva aprovació al ple de gener i començar a reunir-se i negociar amb la resta de partits mesos abans, cosa que no ha fet  l'equip de govern de Junts Avançam i Unió Mollera Pollencina, que han governat des de la prepotència tot i no tenir majoria absoluta. I ja no parlem del tema dels pressuposts participatius que s’haurien d’haver posat en marxa des del principi de legislatura i dels quals no han estat capaços ni d’acabar d’executar les úniques partides aprovades del 2018.

A Alternativa vàrem negociar i donar suport als pressuposts del 2016, a canvi de la inclusió i execució d'una sèrie de propostes que, a dia d'avui, encara no s'han complit en la seva totalitat. El 2017 l'equip de govern, després de demostrar la seva incapacitat de compliment dels acords signats, no va tenir cap suport per aprovar els pressuposts i va optar per vincular l'aprovació dels mateixos a una qüestió de confiança al batle, que va perdre. A més, varen considerar que l'aprovació era definitiva evitant qualsevol forma de participació ciutadana mitjançant al·legacions. Al 2018 vàrem facilitar amb la nostra abstenció  l'aprovació inicial del pressupost (al mes de juliol!) una vegada que l'equip de govern acceptés formal i públicament les nostres propostes: municipalització de la neteja viària i diverses mesures relatives a la conservació de la fàbrica de Can Morató, que no han complit i encara tenen la barra de demanar-nos que confiem en la seva paraula.

Ara, a final d’abril, l’equip de govern ha tornat a presentar l’aprovació inicial dels pressuposts del 2019 amb molt de retard, sense negociar amb ningú i incomplint els acords presos amb nosaltres  Enteníem que aquesta proposta era pur electoralisme buit; la nostra sorpresa va ser que l’oposició de dretes (PP i Tots) va facilitar la seva aprovació inicial amb la seva abstenció. Els mateixos que quan els vàrem negociar nosaltres se’n reien dient que “sortíem baratos” perquè consideraven poc importants les nostres peticions, ara els deixen aprovar a canvi de res. Els mateixos que aquesta legislatura han bloquejat, amb el seu vot en contra, el pagament de factures a petites empreses només per desgastar el govern, ara es posen la disfressa de “la responsabilitat i serietat” que no han tingut en tota la legislatura.

Pel que fa al contingut del pressupost, hi presentarem al·legacions que farem públiques, com sempre.

 

 


Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb