URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

No a les fumigacions

Alternativa | 18 Juliol, 2019 13:14

A Alternativa per Pollença ens oposam a la intenció del batle de tornar a fumigar els camins.

El batle Tomeu Cifre, de Tots per Pollença, ha anunciat a la Ràdio Municipal la seva intenció de tornar a utilitzar herbicides als camins del municipi; mesura a la que ens oposam totalment, i que suposaria l’incompliment de la moció aprovada al ple de maig del 2013 per reduir la utilització d’herbicides al municipi sense cap vot en contra.

A la majoria dels casos no hi ha una justificació racional per fumigar sobre herbes ja que no representen cap risc en relació a possibles incendis forestals, no afecten la visibilitat circulatòria de la carretera i que no suposen cap risc per a la seguretat de les persones.

Hi ha nombrosos estudis científics que parlen de les conseqüències negatives dels herbicides i l’Ajuntament té la responsabilitat de vetllar pel manteniment d’un entorn saludable per a la vida de les persones i per la sostenibilitat mediambiental; i en aquest sentit és lamentable que es confongui la “netedat” amb la destrossa d’hàbitats i ecosistemes posant en perill la nostra salut.

La vegetació que creix a les voreres de carreteres i camins juga un paper ecològic  important, a causa de la seva elevada diversitat biològica i per la producció de recursos tròfics que són aprofitats de forma important per moltes espècies d’invertebrats i d’aucells.

Som conscients que l’Ajuntament no té els recursos suficients per una gran superfície enjardinada però aquesta superfície es pot reduir d’una forma important; a moltes plantes només cal deixar que facin el seu cicle vital perquè desapareguin de forma natural quan arriba l’estiu. I com ja vàrem denunciar la darrera legislatura cal que  l’empresa que presta el servei de neteja viària, compleixi la clàusula 17 del plec de condicions: “que la retirada de la vegetació espontània que creixi a la via pública la durà a terme l’adjudicatària del servei, a realitzar de forma contínua i que serà una operació integrada en la programació de neteja regular. Durant les èpoques de màxima proliferació, l’empresa aplicarà els mitjans complementaris necessaris, acordats amb l’ajuntament, per garantir que en cap cas es produeixi la proliferació d’aquesta mena de vegetació.”

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb