URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Retrocés en transparència

Alternativa | 23 Juliol, 2019 19:55

Des d’Alternativa denunciam el retrocés en transparència de l’actual equip de govern i demanam la publicació de la documentació que marca la Llei de Transparència

Un dels retrocessos més evidents de la legislatura que acaba de començar és el de la transparència. L’actual equip de govern de Tots per Pollença, Unió Mollera Pollencina i Partit Popular no només no han publicat el seu pacte de govern sinó que tampoc han publicat a la pàgina municipal la declaració patrimonial dels regidors. 

A pesar que el batle s’ha pujat el seu sou al màxim, ha deixat de publicar la seva agenda com feia l’anterior batle. Aquest fet, tot  i que responia a una demanda nostra, està clar que té per objectiu que la ciutadania pugui saber quina feina fan aquells regidors amb dedicació exclusiva i que retin comptes del seu salari.

El Portal de Transparència municipal està totalment aturat: des que s’ha iniciat la nova legislatura no s’han publicat les actes de les juntes de govern, ni la informació del plens (excepte l’ordre del dia)… I es troba molt allunyat dels criteris que marca la legislació vigent.

Demanam a l’equip de govern la publicació de la informació que es feia a la passada legislatura i el compliment de la llei de transparència. Com afirma l’exposició de motius de la Llei de Transparència, 19/2013, la transparència i l’accés a la informació pública han de ser els eixos fonamentals de tota acció política. Perquè la transparència no només és la informació que l’ajuntament vol publicar, també és aquella informació que els ciutadans volen conèixer. És el dret a saber.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb