URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Ple d’organització legislatura 2019-23

Alternativa | 29 Juliol, 2019 00:03

1- Dació de comptes de les Resolucions de Batlia per les quals se nomenen els membres de la Junta de Govern, els tinents de batle, i les delegacions d’àrees i de competències a la Junta de Govern.

Es dóna compte d’una sèrie de resolucions de batlia pel qual s’ha decidit el següent:

-Junta de Govern: estarà formada pel batle, Alonso, Nevado, Cerdà i Buades. Se convocarà dos pics al mes. Delegació de determinades atribucions.

-Tinents de batle: se’n nomenen 4 en el següent ordre: Nevado, Alonso, Cerdà i Buades

-Delegació d’àrees: Nevado ( Serveis generals, Cementeri, Mercat i Festes del Port de Pollença, Delegació especial del Port de Pollença); Alonso (Hisenda i Contractació); Cerdà (Benestar Social, Residència i Igualtat); Buades (Medi Ambient, Administració electrònica, Comunicacions i Turisme); Pons (Infraestructura municipal i Festes de Pollença i Cala Sant Vicenç); Soler (Joventut, Normalització lingüística, Escola de Música i Biblioteques Municipals); Llobeta (Comerç, Fires, Mercat de Pollença i Delegació especial Cala Sant Vicenç); Xumet (Educació i esports).

-Càrrecs de confiança: es nomena com a personal eventual el cap de l’Àrea de Serveis a Tomeu Cerdà Estades, amb unes retribucions de 36.175€ anuals.

No es vota

2- Constitució de grups municipals i designació de portaveus

Cap sorpresa en aquest tema, cada partit és un grup municipal i el cap de llista és el portaveu, i si tenen més d’un regidor, el segon és el portaveu suplent, excepte en el cas de Tots per Pollença que la portaveu suplent és na Maria Buades.

Aprovat per unanimitat.

3- Constitució de la Junta de Portaveus

Es constitueix i els membres són el portaveu de cada grup municipal.

Aprovat per unanimitat.

4- Determinació periodicitat de les sessions ordinàries del Ple

Es proposa que, en lloc de ser cada mes, siguin el darrer dijous de cada dos mesos (els imparells).

Aquest és un dels punts principals d’aquest ple on l’equip de govern comença mostrant la poteta. Els tics antidemocràtics del nou pacte de govern no s’han fet esperar, tant en el què com en el com.

En el com: després d’haver-los sentit repetir i plorar tot el mandat passat sobre que l’equip de govern anterior era autoritari i menyspreava l’oposició, i no consensuava res; ara decideixen fer una retallada democràtica en tota regla i fidel a la seva manera de ser ho fan passant el rodillo: no ens han demanat opinió, no s’ha comentat, ens han enviat la proposta que va a ple el funcionari que li toca i per avall.

Sobre el què.La primera competència del ple és: controlar i fiscalitzar els òrgans de govern. (Si amb plens mensual no hi havia temps de respondre preguntes moltes vegades, imaginau ara…)

El ple és la principal eina democràtica municipal, l’únic organisme on el debat i l’aprovació de projectes es fa de manera pública.

La mesura va en detriment de la participació ciutadana també, ja que el reglament preveia el torn pel públic en acabar la sessió del ple.

Tot el que han dit són excuses: el que volen és no donar el net, es que no els facin els comptes ni els controlin públicament, si fos per ells no en farien cap de ple.

Ells volen arreglar les coses per darrera, als passadissos, als despatxos, dinant a un restaurant. I això no és política democràtica, sinó política caciquil i xanxullades.

Aprovat per 9 vots a favor (Tots, UMP, PP) i 8 en contra (Junts, Alternativa, Podem, Pi).

5- Creació i composició de les Comissions Informatives Permanents

Es creen la Comissió Informativa Permenent General i la Comissió Especial de Comptes, formades per 3 regidors de Tots, 2 de Junts, i 1 de cada partit restant.

6- Determinació periodicitat de les sessions ordinàries de la Junta de Govern Local

Ho ha d’aprovar el Ple perquè així ho recull la normativa autonòmica. Serien el primer i tercer dimarts de cada mes a les 9h.

Aprovat per 16 vots a favor i 1 abstenció (Podem).

7- Règim de dedicacions i retribucions dels regidors i regidores

Exclusives: Tomeu Cifre (53.000€), Andrés Nevado i Francisca Cerdà (46.000€).

Parcial al 75%: Maria Buades (34.500€).

EN CONTRA.

Aquests de dretes només miren prim amb els altres, però no amb si mateixos. Ahir el batle s’omplia la boca a la radio per justificar l’eliminació de l’horari d’estiu del personal laboral, dient que cal tenir cura amb els doblers públics, però es veu que per pujar-se els seus sous no cal.

Quins són els mèrits d’aquestes persones per cobrar tals quantitats? Imaginam que no ens hem de basar en la feina que han fet durant la passada legislatura, no? Amb aquestes autopujades de sou, el que li queda clar al ciutadà és que n’hi ha molts que se fiquen en política simplement per guanyar dobbers, perquè doblegant l’esquena no se guanyen tan dolços.

Hem demanat que tots els regidors expliquin què pensen fer el que queda d’any, perquè imaginam que no es pugen el sou d’aquesta manera sense haver-se fet un pla de feina, calendaritzat, amb les tasques a prioritzar, etc… Ens agradaria saber també si els regidors amb dedicació publicaran la seva agenda i quin horari tenen previst els que tenen dedicacions parcials. No hem tengut resposta clara.

Aprovat per 9 vots a favor (Tots, UMP, PP), 7 en contra (Junts, Alternativa, Podem) i 1 abstenció (Pi).

8- Assignació econòmica als grups polítics municipals i règim d’indemnitzacions per assistències a sessions

-Tinents de batle amb delegacions: 18.000 (Alonso)

-Regidors amb delegacions: 16.800 (Pons, Soler, Llobeta, Xumet)

-Regidors portaveus sense delegació: 8.200 (March, Llobera, Muller, Marquet)

-Regidors sense delegació: 7.200 (Cànaves, Campomar, Sureda, Seguí).

-Grups municipals: 1.200€ anual més 700€ per regidor.

Hi hem votat en contra, pel mateix que a l’anterior punt i el sense sentit que és que els de l’oposició anant a menys plens cobrem més.

Aprovat per 10 vots a favor (Tots, UMP, PP i PI) i 7 en contra (Junts, Alternativa, Podem).

9- Nomenament de representants de la Corporació en els òrgans col·legiats

Hi ha una sèrie d’òrgans col·legiats en que hi va el govern (Consells escolars, FELIB, Fons Mallorquí de Solidaritat, Junta compensació polígon, Entitat urbanística UP3, etc) i altres en què, a més del govern hi assisteixen algun membre de l’oposició.

Ens hem repartit així: 

Mesa d’empleats públics: Marina Llobera

Mesa de funcionaris: M. Àngel Sureda

Comissió Paritària conveni Laboral: Magdalena Seguí

Negociació conveni laboral: J. Marquet

Comissió Paritària Acord de funcionaris: T. Cànaves

Comitè de Seguretat i Higiene: M. Muller

Consell escolar Municipal: Cànaves, Llobera, Muller

Comissió Permanent Participació: un de cada partit

Aprovat per unanimitat

10- Resolució de reclamacions i aprovació definitiva, si escau, del Pressupost General 2019

Es duu l’aprovació definitiva del pressupost. Nosaltres, en campanya vàrem presentar les següents al·legacions:

– Que es redueixi de forma substancial la partida 430 2260210 01 Promoció i Publicitat turística de 26.000,00 euros.

– Que es redueixi de forma substancial la partida 430 2260211 01 Merchandising de 13.000,00 euros.

– Que es redueixi de forma substancial la partida 430 2260212 01 Promoció fires i col·laboracions de 43.300,00 euros.

– Que es redueixi de forma substancial la partida 430 226026 01 Material institucional (guies, mapes, dvd) de 46.900,00 euros.

– Que s’augmenti la partida 924 2200016 01 Material oficina Participació ciutadana de 500,00 euros

– Que s’augmenti la partida 924 226025 01 Publicitat i impremta Participació Ciutadana de 500,00 euros.

– Que s’augmenti la partida 924 226062 01 Activitats Participació Ciutadana de 1.500,00 euros.

– Que s’augmenti la partida 924 2279940 01 Servei participació ciutadana de 14.000,00 euros.

– Que s’augmenti fins a 12.000 euros la partida 231 2270618 01 Estudi foment economia social de 500 euros.

– Que s’inclogui una partida per a la redacció d’un projecte de construcció d’una canera municipal.

– Que s’inclogui una partida per a la redacció d’un projecte de millora i ampliació dels parc i zona de jocs de la plaça de ca les Munnares.

– Que s’inclogui una partida per a la redacció d’un pla de mobilitat.

– Que s’inclogui una partida per a la redacció d’un pla d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques.

– Que s’inclogui una partida per a la redacció d’un projecte de museïtzació de Pollença.

– Que s’inclogui una partida per a la redacció d’un pla de convivència en la diversitat.

-Es varen presentar 5 al·legacions: representant sindical Escola Música, Alternativa, Plataforma Pro Camins Públics, PP i Tots per Pollença. Les de l’escola de música i la de la plataforma les desestimen (la primera per manca de fonament documental, però no ho he entès gaire bé; la segona, pq està suspesa la servitud de pas per mandat judicial i ara no és procedent posar una partida per l’expropiació) i les altres tres les estimen parcialment.

-Sobre la nostra, diu l’informe que l’estimen parcialment ja que s’augmenta una partida per Pla de Mobilitat (de 500 a 19.500€), i s’augmenta la partida per “Projectes d’actuacions urbanístiques” (passa de 25.000 a 50.000€). Clar que la reclamació sobre el Pla de Mobilitat també la va fer el PP, i per motius distints a nosaltres (falta d’aparcament); i la d’augmentar la de projectes urbanístics també l’havia fet  Tots i en la resolució no diu quina o quines de les nostres propostes se comprometen a fer (segons el que ha dit l’interventor avui, feia referència a la canera, ca les monnares, pla accessibilitat, projecte museïtzació). D’ofici hi ha pocs canvis i poc rellevants, bàsicament el que suposa d’augment la partida de retribucions. 

Hi hem votat en contra perquè per començar, no ens sembla que l’aprovació definitiva d’un pressupost s’hagi de dur a un ple d’organització, de 10 punts i convocat a les 12h del migdia.

Després, remetent-nos a les nostres al·legacions no estimades o estimades de forma ambigua, també tenim arguments més que suficients.

Aprovat amb 10 vots a favor (Tots, UMP, PP, PI) i 7 en contra (Junts, Alternativa, Podem).

Comentaris

Expulsionista forever

Premsa 'Made in Madrid'? No, gràcies

Expulsionista forever | 17/08/2019, 19:56

Nova moció: prohibir tots els periòdics d'ABC, El Mundo, La Razón i El País.
Allò que Pollença vol de veritat és el periodisme, no pas el sensacionalisme de premsa groga ni la manipulació propagandística política, ambdós amb el nom de "periodisme".

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb