URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Precs i preguntes. Ple 24/07/19

Alternativa | 03 Setembre, 2019 23:03

A continuació teniu un resum de la segona part del ple del passat 24 de juliol 2919, la de control i seguiment, amb les respostes de l’equip de govern a les preguntes que registràrem.

1.- Informació de Batlia.

No hi ha informacions de Batlia.

2.- Dació de compte de resolucions de batlia.

– Aprovació de pagament de despeses de transport a Toni Canàves

– Dos nomenaments de lletrat i procurador per a respectius contenciosos.

– Dos lliuraments a fons a justificar a treballadors.

– Anul·lació d’obligacions reconegudes pendents de pagament.

– Dues modificacions de crèdit.

3.- Precs i preguntes.

1.- Quina empresa fa els vídeos institucionals?

Un autònom, Martí Morro. Sorpresa!

2.- Aquesta empresa ha fet feina a la campanya electoral de Tots per Pollença? I a la d’Unió Mollera Pollencina? I a la del PP?

A Tots els hi va fer les fotografies, al PP segons el regidor Alonso un treball puntual i a UMP també hi va treballar. Per tant, que cada un tregui les seves conclusions.

3.- Com s’ha fet la contractació d’aquesta empresa? 

Els vídeos s’han contractat de manera directa.

4.- El batle va dir a la campanya electoral que publicarien les despeses de la campanya electoral. Per què no ho ha fet? Ho pensen fer?

El batle va dir que no recordava haver-ho dit, però pot ser que fos així, i que ells reten els comptes amb la Junta Electoral. El que de forma resumida vol dir que no publicaran la seva despesa.

5.- L’eliminació del projecte de reforma de la peixateria suposarà la pèrdua de 138.000 euros de subvenció del Consell de Mallorca?

No ho saben, però estan intentant esbrinar quina és la situació de la resolució d’aquest projecte, i tot i que tenen fins gener de 2020 per justificar, les modificacions que pretenen dur a terme suposaran uns terminis d’execució superiors.

6.- Referent a la redacció d’aquest nou projecte i els usos als que es destinarà l’edifici de la peixateria; pensen incomplir el que va acordar el ple d’aquest ajuntament, que establia que es realitzàs un procés participatiu per a decidir-ho?

Segons el batle, abans d’aquest projecte ja es va fer un procés participatiu durant la seva legislatura, el qual va ser un autèntic nyap. Segons ell, una vegada amb el nou projecte veuran quins usos li donen, però el de oficina de informació turística és segur. Per tant, ja sabem que entén per participació: tendrà els usos que ell permeti.

7.- Per quin motiu pensen incomplir la decisió del ple (sense cap vot en contra) i tornar a utilitzar herbicides?

Segons el senyor Nevado, el Consell també els utilitza, i ara el Consell els hi ha recomanat dos productes sense glisofat per poder fumigar.

8.- El senyor Nevado pot explicar els motius de la renúncia dels números 3, 4 i 5 de la seva llista electoral?

El tercer i el quart al tenir adjudicat esports el seu partit, veien incompatible amb les seves empreses ocupar el càrrec, i el cinquè ho va fer per motius personals. Excuses que ens semblen molt magres; ja que segurament hi haurà una redistribució de les àrees, i no tendrien perquè ocupar esports.

9.- Han deixat de publicar informació a la pàgina municipal com les actes de les Juntes de Govern o la informació del ple; ho pensen fer? Quan?

Segons ell això no ho publicaven funcionaris, només regidors; i ells ara mateix no tenen capacitat per fer aquesta tasca. Si una vegada algun funcionari o treballador ho pot fer es farà. Ja podem imaginar que amb aquest tema hi haurà una reculada important.

10.- Publicarà el batle la seva agenda de feina?

No! No ho pensa fer. Les coses clares des del primer dia: no a la transparència!

11.- Amb l’entrada de la nova regidora pensen redistribuir les àrees?

El batle va dir que si que les redistribuirien. A veure com queden aquestes

12.- El batle pensa delegar cultura?

Si, el més aviat possible. Ho farà tot d’una que entri la nova regidora

13.- Per quin motiu, després de nou anys, la nau de serveis del polígon encara no té comptador de llum propi? Té els permisos d’activitat en regla?

Es va treballar bastant a l’anterior legislatura i ara estan pendents d’un certificat i després aconseguir la cèdula. Referent a la llicència d’activitats, varen dir que com empresa municipal no en necessita.

14.- Per què es permet al personal funcionari gaudir d’un horari d’estiu i es discrimina al personal laboral que ha de fer feina al sol?

Segons el batle hi ha uns treballadors que tenen un conveni amb un horari i els altres amb un conveni diferent no. Com veurem a la pregunta 16, hi ha vegades que els convenis no interessen tant.

15.- El concert anunciat de Sopa de Cabra s’acabarà celebrant? En cas de que no ser així, s’haurà de pagar alguna indemnització?

El batle va dir que s’havia iniciat l’anul·lació del contracte, i que havien realitzat una nova oferta de la qual estan esperant resposta. És evident que el Junts va gestionar malament el contracte, amb presses electoralistes, però el nou Batle no ha fet res per arreglar la situació, i només ha intentat treure rèdit polític i tapar les seves pujades de sou i retallades de plens. Pel que ha sortit a premsa, sembla que el concert no es farà a Pollença.

16.- Referent a la darrera contractació d’EMSER; ens poden dir perquè el gerent no ha seguit el procediment establert al Conveni Col·lectiu (article 50d)? Quin paper té la regidora Francisca Cerdà Nadal en aquesta contractació?

Al demanar Juntes Podem pel tema, la regidora Francisca Cerdà Nadal, va dir que hi havia una necessitat urgent, amb una baixa inesperada, amb el borsí buit, i es va avisar a una persona que havia deixat un currículum, l’únic que tenia. Tot i que va admetre que no va complir els requisits, es va voler justificar dient que amb anterioritat ja s’havia fet. Argument que no justifica que la contractació s’hagi fet malament i ignorant el que estableix el Conveni i no comunicar-ho als representants dels treballadors.

En posterioritat, al torn de la nostra pregunta, el batle també la seva responsabilitat com a màxim responsable de l’empresa municipal.

17.- Per què s’ha eliminat del programa de la Patrona la campanya per un poble i unes festes lliures d’agressions sexistes?

No varen justificar la supressió de la campanya al programa en cap moment, tot i que varen dir que la campanya continuarà fent-se. Per nosaltres és una greu errada, i una falta de responsabilitat que al programa, amb la distribució que té, aquesta campanya no hi sigui.  

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb