URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Intent de canvi d’ubicació del mercat dominical

Alternativa | 03 Setembre, 2019 23:03

Des d’Alternativa demanam explicacions immediates al batle i al regidor de mercat davant les informacions sobre el canvi d’ubicació del mercat dominical per donar més espai a les terrasses de bars i restaurants de la plaça Major.

Avui diumenge, diversos placers ens han fet arribar la seva preocupació ja que des del govern municipal (Tots, UMP, PP) els han comunicat la seva intenció que el mercat dominical quedi desplaçat a Via Pollentia, i no es faci a la Plaça Major, on ha estat sempre. La mesura consistiria, segons la informació que se’ns ha transmesa, en allargar aquest desplaçament fins que acabi la temporada, aprofitant així que el darrers diumenges en motiu de les festes s’havia canviat la ubicació; fet que afavoriria clarament els bars i restaurants de la plaça, que els diumenges veuen minvada la seva ocupació de la via pública per mor, precisament, del mercat dominical.

Demanam explicacions immediates al regidor del mercat Miquel Llobeta i al batle Tomeu Cifre, per tal que expliquin aquesta informació que ha circulat avui pel mercat, i amb quina justificació i per quins criteris haurien pres una decisió com aquesta, de canviar la ubicació tradicional i emblemàtica del mercat de fruites i verdures, de manera unilateral.

Si això es confirma i es manté, serà una cacicada més del nou batle Tomeu Cifre Ochogavía que, apart de no comentar-ne res als grups de l’oposició (després d’haver-se passat 4 anys queixant-se de manca de consens del govern anterior), aposta descaradament per prioritzar els interessos particulars dels empresaris del sector turístic i no per mirar per allò comú.

Recordem que al programa electoral de Tots per Pollença, entre les 10 accions que pretenia realitzar en els 100 primers dies de mandat, hi duia consensuar amb els sectors implicats un esborrany d’ordenança d’ocupació de la via pública. Amb mesures com aquestes, tant pel fons com per la forma, es fa evident que o bé no compartim el significat de la paraula consensuar o bé que no considera la ciutadania un sector implicat.

Des d’Alternativa hem denunciat en repetides ocasions, i ho continuam fent, com es mercantilitza l’espai públic del nostre poble d’una manera desproporcionada, fent que les terrasses de bars i restaurants cada pic ocupin més espai; un espai que nosaltres defensam que hauria de tenir com a funció principal ser un lloc de socialització i gaudi públic lliure.

Fotografia ©Xesca Serra/Ajuntament de Pollença

Actualització: El Ayuntamiento de Pollença desiste del cambio de ubicación del mercadillo

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb