URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Govern municipal oculta la contaminació de les platges

Alternativa | 03 Setembre, 2019 23:06

Des d’Alternativa denunciam l’ocultament per part del govern municipal del darrer episodi de contaminació de les aigües de bany de les platges del municipi i de no haver actuat en defensa de la salut pública restringint el bany.

Les mostres d’aigües de bany que s’analitzen de manera calendaritzada per part de la DG de Salut Públicacorresponents al principi d’aquesta setmana (dilluns) i a les platges de Pollença, varen donar com a resultats nivells de contaminació per E. Coli en alguna de les platges del municipi.

L’Escherichia coli és un bacteri la presència de la qual en les aigües és un indicador comú de contaminació fecal i que, ingerida, pot causar infeccions. En funció del nivell de presència d’aquesta en la mostra d’aigua, la direcció general de Salut Pública classifica les zones de bany com a zona apta, bany temporalment restringit o bany temporalment prohibit, tot i que la competència en la gestió i possible tancament de la platja o prohibició del bany és municipal. Els resultats de les analítiques del dilluns 12 donaven, concretament per a Cala Molins com a zona per a prohibir temporalment el bany (valors d’Escherichia colimajor a 2.000 ufc/100ml).

Tot i que el dimarts matí la regidora responsable (Maria Buades, de Tots per Pollença) i el tècnic de medi ambient tenien els resultats en les seves mans, no varen actuar en conseqüència, ja fos prohibint el bany temporalment, o com a mínim informant la ciutadania al respecte. Tampoc hi va haver cap informació l’endemà, i si hi havia restriccions al bany estaven relacionades amb el mal temps. Els resultats de les les anàlisis que es tengueren dijous ja han donat la zona com a apta.

Demanam a l’equip de govern (Tots-UMP-PP-PI) que faci públiques aquestes analítiques a la web municipal (ja que fa 4 anys que els sentim reclamar transparència) i donin explicacions de per què s’ha posat en risc la salut de la gent i s’ha ocultat aquesta informació a la ciutadania. Tal vegada el govern de dretes considera que la «bona imatge» del municipi o els interessos econòmics de les empreses turístiques són més importants que la salut de les persones o el dret a la informació?

Comentaris

Alternativa

Re: El Govern municipal oculta la contaminació de les platges

Alternativa | 03/09/2019, 23:11

Podeu llegir les nostres notes de premsa i articles a la nostra nova pàgina web.
h ttps://alternativaperpollenca.com/

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb