URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Denunciam l’abandonament del jaciment de Bóquer

Alternativa | 03 Setembre, 2019 23:07

Des d’Alternativa Per Pollença (A) denunciam l’abandonament del jaciment arqueològic del Pedret de Bóquer per part de les institucions Igualment fem pública la nostra més enèrgica repulsa davant els actes incívics comesos al jaciment.

Al Pedret de Bóquer es troben les restes d’un important poblat talaiòtic, que amb el pas del temps es convertí en la famosa ciutat dels bocchoritans, que fou una de les ciutats més rellevants d’època romana. A pesar de que  ple del Consell de Mallorca va aprovar al mes de març la delimitació del jaciment (Bé d’Interès Cultura amb categoria de monument), aquesta delimitació no ha frenat el progressiu deteriorament  del mateix com podeu veure a les fotografies que adjuntam que mostren escombraries per tots els voltants, restes d’un foc, un abocament a la bóta en la qual els bocchoritans preparaven el tint porprat, amb el qual comercialitzaven devers el segle III dC i que servia per acolorir les túniques dels romans. Un abocament on es veuen exactament les mateixes deixalles que ja es van fotografiar els anys 2017 i 2018. Uns actes incívics davant els que mostram la nostra enèrgica repulsa, però a la vegada hem de denunciar l’abandonament per part de les institucions del jaciment arqueològic.

És vergonyós i una autèntica pena tenir en aquest estat d’abandonament el nostre patrimoni arqueològic, únicament protegit del vandalisme per l’espessa vegetació que el va tapant. Ens hauríem de plantejar com pretenem evitar actes vandàlics si, a part de no posar-hi cap obstacle, els òrgans responsables, amb la seva indiferència, no ensenyen a valorar i conservar el nostre patrimoni. A quina societat aspirem si, amb tanta facilitat, ens desfem i oblidem el nostre registre material, el nostre patrimoni?

Ja és hora que l’Ajuntament i el Consell es prenguin seriosament el patrimoni i dediquin més esforços a netejar, protegir i excavar el jaciment. La continuïtat del patrimoni arqueològic requereix polítiques actives d’excavació, conservació, difusió. 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb