URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Bloc Progressista a Pollença?

Alternativa | 23 Maig, 2006 08:15

Avui al diari de Balears surt la notícia: "Intel·lectuals nacionalistes insten el PSM a integrar un bloc progressista. Fan part d'una plataforma que promou la coalició amb EU-EV i ERC.(...) La plataforma es va constituir fa unes setmanes i avui es presentarà en públic als jardins de la Misericòrdia, disposa d'una pàgina web -www.plataformaprogressistes.com- i ja ha protagonitzat reunions amb responsables del PSM, Alternativa EU-EV i ERC per presentar el manifest i sondejar la viabilitat d'un acord de cara a les properes eleccions autonòmiques de 2007.
 A Pollença ha hagut conversas informals dins les assamblees dels partits i entre membres dels partits. Evidentment encara no ha començat una negociació però igual és un bon moment per què la gent aporti les seves opinions sobre la possible coalició.



Noticia apareguda avui al Balears:

J.TORRES.Palma. Personalitats rellevants de l'entorn nacionalista demanen públicament al PSM que integri un bloc progressista, conjuntament amb Alternativa EU-EV i ERC, per a les eleccions autonòmiques de 2007. Entre aquests, destaquen noms com els de l'historiador Josep Massot i Muntaner, els escriptors Antònia Vicens i Sebastià Alzamora, i els professors de la UIB Joan Mas i Pere Rosselló. Tots ells formen part d'una plataforma, integrada per uns 350 membres de la societat civil, intel·lectuals, artistes i professionals, que ha signat un manifest a favor de la constitució d'aquest bloc progressista. A més de significats ciutadans vinculats al nacionalisme, també s'hi han adherit altres personalitats relacionades amb el progressisme i l'esquerra alternativa. Els signants consideren que la unió dels partits progressistes, sobiranistes i alternatius en una candidatura electoral conjunta asseguraria la utilitat de tots els vots progressistes i propiciaria una mobilització social a favor del canvi polític el 2007. A banda d'Antònia Vicens i Sebastià Alzamora, també han firmat el document escriptors com Pere J. Morey, Margalida Pons, Miquel Bezares i el president de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana a Balears, Gabriel de la S.T. Sampol; activistes culturals com Antoni Artigues, Jaume Corbera i Macià Calafat; i músics com Joan Moll i Pau Debon, el cantant del grup Antònia Font. D'entre els professors universitaris, destaquen Mercè Picornell, Antoni Llull, Catalina Cantarellas, Margalida Capellà, Alexandre Miquel i Jaume Guiscafrè. Així mateix integren la plataforma historiadors com Pilar Arnau i David Ginard; i ecologistes com Joan Amer, Onofre Rul·lan, Ivan Murray i Sònia Vives, alguns dels quals també són professors. La plataforma es va constituir fa unes setmanes i avui es presentarà en públic als jardins de la Misericòrdia, disposa d'una pàgina web -www.plataformaprogressistes.com- i ja ha protagonitzat reunions amb responsables del PSM, Alternativa EU-EV i ERC per presentar el manifest i sondejar la viabilitat d'un acord de cara a les properes eleccions autonòmiques de 2007.

Comentaris

Joan Ramon

DEsilusio

Joan Ramon | 29/06/2006, 17:04

entrievista a Mateu Crespi al Punt informatiu Pollença. Canviarià qualque cosa si resultàs elegit Biel Barcelo? Resposta: Som el candidat de tot el PSM, per tant si sortis elegit Biler Barcelo, cosa que no crec perquè estic convencut de què serà Jaume Sanso, seguiré sent el candidat.
Joan Ramon

és necessari

Joan Ramon | 13/06/2006, 09:41

Actualemnt la política depredadora del PArtit Popular fa més necessari que mai l'unió de les esquerres, així pens seria interessant mirar de arribar a acords entre les diferents formacions per una candidatura unitaria, la no aceptacióper part del sector renovador al congrés del Psm no facilita les coses, però s'ha demirar endavant i fer feina conjunta. Salut i Republica
pau

pau | 26/05/2006, 17:02

Sí, ara fa falta guanyar a PP i UM. Tots units.
Tomeu del Lloquet

Dislexia al PSM

Tomeu del Lloquet | 25/05/2006, 17:56

on és la política d'esquerres del PSM Pollença? han tengut molt temps per demostrar que estan a l'altura d'un pacte d'esquerres i jo no veig res. tot el contrari: abstenció al tema de la via de circumval·lació, consentir la destrucció del Vilà( i de Pollença en general). i només preocupar-se de sortir a les fotos del diari, que si ruta de pedra en sec, que si les roques de l'escollera del moll...Realment d'esquerres tansols els queden les paraules i no els fets. Encara que també n'hi ha moltes de persones bones en la sombra d'aquest partit i alguna cosa bona hauran fet, que no son ni el PP ni UM. Els fets demostren més que les paraules.
Dani

Aquesta vegada no

Dani | 24/05/2006, 12:43

Crec que esquerra unida Pollença deu a un grup de fidels que puguin votar una llista amb la seva gent i amb les seves sigles. I no només els fidels, també a aquella gent que realment espera un llista d´esquerres. Per cert, els comunistes no caiem morts, ens han de tombar, i no és fàcil.
fidel

No

fidel | 24/05/2006, 11:01

Una part del PSM simplement són nacionalistes, no és gent d'esquerres.
pepe

Llocs pèr morir

pepe | 23/05/2006, 17:48

No et pensis darrerament podem caure morts a Cuba ( que no é sun mal lloc per morir), a Veneçuela, Bolívia... I sembla que hi ha bones perspectives a Nicaragua, Perú...
un altre món

supervivència

un altre món | 23/05/2006, 11:30

una excusa per la supervivència dels poscomunistes que no tenen on caure morts.
nacionalista i d'esquerres

Partit o país

nacionalista i d'esquerres | 23/05/2006, 09:08

Mentre la dreta va unida per tot, els progressistes sempre anam separats. És hora de posar un poc de seny i de deixar de posar per davant el partit al pais
emroc

si

emroc | 23/05/2006, 08:48

els partits d'esquerra han de deixar de banda les seves diferències i personalismes i lluitar junts contra l'enemic comú de la nostra terra: la dreta
jo

Intel·lectuals?

jo | 23/05/2006, 08:39

Vaja quins intel·lectuals més poc inteligents que hi ha.
Joan C.

Sense dubte sí.

Joan C. | 23/05/2006, 08:26

Hi ha més similituts que diferències i per aturar al PP i UM és la millor opció.
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb