URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

TEATRE DE POLLENÇA I. El CAPRITX DEL BATLE.

Alternativa | 01 Juny, 2006 21:18 | facebook.com twitter.com

Quan es va començar a parlar de la possibilitat de que Moneo s’encarregaria de projectar l’auditori – teatre – sala polivalent (d’aquestes tres maneres s’ha citat l’edifici) de Pollença ja varen opinar que aquest projecte responia sobretot a les ànsies de passar a la posteritat del nostre Batlle?

En principi pensam que per fer una obra tan important i cara el millor és fer un concurs públic i comparar diversos projectes però, com en casi tot que fa l’ajuntament, han primat més les aparences que els resultats.

Rafel Moneo és un excel·lent arquitecte però sempre és bo comparar diversos projectes i triar el més adequat. Recentment el palau de congressos de Palma de Mallorca al que es van presentar grans arquitectes com Rafael Moneo, Patxi Mangado, Juan Navarro Baldeweg, Dominique Perrault, Eduardo Soto de Moura i Richard Rogers va ser adjudicat a Patxi Mangado, podeu veure el seu projecte. A Pollença ha triat el dit del batle. No solament nosaltres es hem queixat, dos del grups municipals que representen a un bon grapat de pollencins com el PSOE i el PSM s'han queixat també de la falta de debat públic en profunditat i amb més transparència ( a la continuació d'aquest article podeu trobar una carta del regidor del PSOE Miquel Serra de Gayeta publicada al Balears).

Igualment som moltes les persones que pensam que l’Auditori pot ser una catàstrofe. Un projecte que serà molt deficitari i que hipotecarà a Pollença durant anys No seria possible cercar solucions més imaginatives i barates? Té sentit fer un auditori a cada ciutat de la illa? La distància a l’auditori d’ Alcúdia (molt deficitari) és ridícula i es podria, arribar a un acord amb el seu ajuntament per col·laborar en la programació d’espectacles, facilitant un transport públic a l’auditori. No es pot arribar a un acord amb el propietari del cinema Capitol per recuperar-ho com cine, teatre i lloc per reunions, actes públics...

No és possible cobrir el claustre...

Solament una cosa és segura la gent té moltes idees i mil caps pensen millor que onze. Per què no s’ha obert un debat públic sobre aquest tema.

Properament contarem la conferència de Rafel Moneo a Pollença .

L'auditori a PollençaL'auditori és a l'horitzó de Pollença i és una qüestió que no es pot sostreure a la responsabilitat dels qui tenim la confiança d'una part dels pollencins.

Callar i esperar esdeveniments potser seria més còmode però hem d'expressar el que pensam encara que tengui el risc de no agradar a tothom. Ens comprometem parlant, però l'opinió pública té dret a demanar que ho facem.

Quan a la fi es presenti el t projecte de l'excel·lent arquitecte que és Rafael Moneo, excel·lència que, per ventura, com a profans no som tan sols capaços ni de valorar bé, serà un moment dolç i no en parlem quan a la fi s'inauguri, si això arriba a succeir. Però això passa:

1r per una inversió de més de nou milions d'euros (1.500.000.000 de pessetes). La relació d'inversió per a cada habitant és de 100.000 pessetes per cada un, del més nin al més vell.

2n per la falta d'un estudi previ de la capacitat de gestió de tan valuós equipament, estudi que no caurà del cel, tant del projecte artístic com del projecte de manteniment.

3r per no tenir un pla de resistència a la sequera inversora provinent de la Comunitat Autònoma, com a mínim en equipament cultural que és previsible després d'un esforç inversor tan gran.

4t per no tenir una valoració de l'efecte de la minva d'ús que ha de dur a espais utilitzats actualment per a fins similars (Convent, Monti-sion, Club, Can Llobera...)

5è per no estudiar des de la responsabilitat o, encara que només sigui des de l'interès, el rumb econòmic de la Comunitat que projectes com aquest anuncien.

Es pot fer veure que l'esforç inversor el faran altres, però és impossible fer creure que si arriben dificultats econòmiques per a les Illes només afectaran els altres.

6è pel fet que ningú ha estat capaç de dir quina instal·lació cultural es pren com a referent per igualar-la o superar-la ni quines necessitats o usos concrets satisfarà.

Tot això du el grup municipal de Pollença PSIB-PSOE a pronunciar-se en contra, a partir de la responsabilitat i el risc que això suposa.

Abordam tot allò que afecta la vida del municipi de la mateixa manera que abordam el de CA NOSTRA i aquest tema més que cap altre.

Aquest NO A L'AUDITORI creim que el compartim amb una part important dels pollencins i ho feim per CA NOSTRA al marge de contingències polítiques i confiats que el temps i el sentit comú ens donaran la raó.

Miquel Serra de Gayeta. Pollença.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb