URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Reunió de renovadors? a Pollença

Alternativa | 13 Juny, 2006 10:30 | facebook.com twitter.com

A continuació podeu llegir la noticia apareguda avui al DM: "Membres de dotze agrupacions del PSM s'han reunit a Pollença amb la idea de fer llistes muncipals diferents al PSM."
Per què han triat Pollença?
No és molt ambigu que si l'assemblea del PSM de Pollença havia decidit acceptar les decisions preses pel darrer congrés, aquesta reunió s’hagi fet a casa d' en Biel, regidor del PSM?
És una estratègia per arrosegar a l'assemblea al camí dels renovadors?
Si ni tan sols han tingut una xerrada seriosa amb nosaltres o ERC per què tan de recels?

Per què es diuen renovadors sinó volen renovar res més que cadires?

Esperam vostres respostes.

Renovadores del PSM deciden acudir a las elecciones en listas diferentes a las del Bloc
Miembros de doce agrupaciones se reúnen en Pollença para fijar una estrategia unitaria que les dé otra identidad política


MIQUEL BARCELÓ. MANACOR.

El sector renovador del PSM no cree tener espacio en el partido. Representantes de doce agrupaciones pesemeras se reunieron el domingo en Pollença de cara a perfilar su futuro fuera de la formación nacionalista de izquierdas. A la cita acudieron renovadores de Pollença, Santa Margalida, Muro, Santa Eugènia, Vilafranca, Sóller, Capdepera, Alaró, Bunyola, Sencelles, Felanitx y Campos. Se espera que a este frente municipalista se vayan incorporando más simpatizantes del PSM contrarios al Bloc, en el que se integrará el PSM, junto a EU-Els Verds y previsiblemente ERC.

La disidencia ha empezado a abandonar la nave de forma escalonada, si bien algunas agrupaciones, como la de Vilafranca, uno de los fortines del PSM (cuatro mayorías absolutas desde 1991), consumará el mandato con las actuales siglas y luego se presentará bajo el epígrafe de ´Entesa de...´ o de ´Nacionalistas...´. Así lo acordó la agrupación el pasado sábado.

Ni una ni otra denominación está confirmada, pero se da casi por seguro que los renovadores del PSM de al menos doce municipios acudirán con el mismo sello político y sólo variará el nombre del municipio. Esto es: en caso de que en futuras reuniones se opte por ´Entesa´ como denominador común, en Vilafranca, por ejemplo, los futuros ex PSM se llamarán Entesa de Vilafranca y los de Felanitx, Entesa de Felanitx.El Parlament, descartado

Fuentes de este sector, aseguran que la propuesta se está gestando, "con mucho ánimo". Se descarta por ahora crear una fuerza que aspire al Parlament. "El primer objetivo es conseguir una cobertura legal y jurídica que permita candidaturas independientes bajo un mismo paraguas", apuntaron.

Después del PP, el PSM es la segunda fuerza municipalista de Mallorca, con 110 concejales y 8 alcaldías. Pero tras el divorcio entre los sectores dominantes, en algunos municipios presentar lista con las siglas del PSM se puede convertir en toda una odisea.

Ayer, agrupaciones como las de Petra o la de Manacor, ésta en franco declive, se mostraron reacias a pasarse al nuevo frente municipalista de corte independiente que impulsa el ala renovadora, después de su derrota en el último congreso extraordinario que eligió a Biel Barceló como secretario general y que apostó por el Bloc de cara a las próximas elecciones locales.

En el goteo de abandonos, el edil del PSM de Santa Margalida, Toni Reus, anunció ayer su pase al grupo de los no adscritos. Santa Eugènia, Muro y Felanitx le han precedido.

Comentaris

Pepe

Al mercat

Pepe | 20/05/2007, 07:03

Avui ens podras trobar al mercat de Pollença.

M. Cifre

Re: Reunió de renovadors? a Pollença

M. Cifre | 20/05/2007, 06:59

Pepe sal a la calle.
Todo el tiempo que estás dedicando a este blog, lo estás despreciando en la calle.
Mi compañero y amigo Santiago, la semana pasada te recomendaba o te sugería algunos pasos para poder cactar algunos votos y nada de nada. Si hubieras hablado con el calle, con un orden de prioridades que te sugería Santiago, probablemente hubieras hablado con nosotros dos, al igual que otra gente que estaría dispuesta a votarte, almenos a escucharte, que ya es mucho.
Te queda una semana de campaña, no la malgaste. Recupera el argumentario que te envío Santiago y hazle un poco de caso al mismo,no te arrepentiras.

pepe

Seguim amb el tema

pepe | 19/06/2006, 11:35

He llegit les crítiques al canvi de batle a Pollença (DM diumenge 18 )de Biel, el regidor del PSM a Pollença , i la veritat no eliminaria ni una coma, per això segueix sense comprendre les seves reticències a dialogar sobre un possible pacte. Tampoc entens la notorietat i publicitat del seu suport a gent que ha abandonat el PSM, ja que al mateix DM destacava la seva presència i la de Miquel Clamor al canvi de batle de Santa Eugènia ( Mateu Crespí) Realment pens que no és el més coherent, ni la millor manera d’ajudar al PSM.
pepe

L'únic futur és la unitat.

pepe | 16/06/2006, 15:50

Gràcies Joan Ramón, necessitam opinions com la teva. Encara que el primer objectiu sigui treure defora al PP, i a aquestes eleccions no es podem plantejar objectius més abiciosos, però si es consegueis la unitat sense recels, sense personalimes Crec que a les Balears hi ha suficient gent d'esquerres, ecologistes, nacionalistes per ser una verdatera alternativa de poder. Bé esperam que amb el pas de l'estiu arribi la unitat.
Joan Ramon

Salut i branca

Joan Ramon | 16/06/2006, 13:21

Com aMolts llocs, les agrupacions del PSM tenen partidaris de seguir una trevessa en solitari i altres que pensa'm que seìa interessant mirar d'arribar a acords amb altres grups polítics per tal d'unifacar forces. Però estic d'acord que és lamentable mirar de prendre una postura sense abans parlar amb els altres partits, de totes maneres esper que la cosa encarà és recondueixi, doncs l'interès ara mateix per mi és fer fora al Partit Popular. I lamentablament això hi ha gent que pareix possar-ho a un segon pla. Salut i República.
pepe

responsabilitats del PP

pepe | 13/06/2006, 12:16

Pens que utilitzar adjectius com "porcs" no ajuda res a calmar els anims. Tothom té dret a expressar les seves idees sense coaccions i sense insultar. Et podem recordar que al regidor d' Eu a Artà, Julen, li van tirar a ca seva un coctel molotov i el PP es va negar a condemnar aquest acte. Tmabé pens que la COPE i l'actitut d'alguns diputats del PP ha estat la que ha creat aquest ambient.
Azathoth

porcs

Azathoth | 13/06/2006, 11:14

Ahir a Granollers uns porcs-catalanistasvan estar a punt de matar a dos ancians del PP. El Psoe ha de condemnar aquest actes, sinó molts no els tornarem a votar . Noticia http://bloc.balearweb.net/post/788/16665 , blog No-nacionalistas
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb